On taas se aika vuodesta, jolloin valo kohtaa pimeyden. Ulkona on pimeä, mutta sisällä sytytämme kynttilöitä. Tämä on myös aika, jolloin muistutamme toisiamme siitä, että: 

Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon. He iloitsevat sinun edessäsi niin kuin elonkorjuun aikana iloitaan, niin kuin saaliinjaossa riemuitaan. Ikeen, joka painaa heidän hartioitaan, valjaat, jotka painavat olkapäitä, ja heidän käskijänsä sauvan sinä murskaat, niin kuin murskasit Midianin vallan. Ja kaikki taistelukenttiä tallanneet saappaat, kaikki veren tahrimat vaatteet poltetaan, ne joutuvat tulen ruoaksi. Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.” Jes 9:1-5

Kirkkovuosi alkaa ensimmäisenä adventtisunnuntaina.  Se on hyvä paikka aloittaa uusi vuosi! Sillä sieltä alkaa toivomme pelastuksesta. Odotamme tapahtumaa, joka muutti historiamme pysyvästi. Se, mitä meidän oli mahdotonta saavuttaa, ennalleen asetettu yhteys Jumalan kanssa, oli nyt tapahtumassa. Se alkoi pienestä lapsesta, kaukana vallan paikasta. Mutta kun saavumme pääsiäiseen asti, tuo lapsi, nyt ihmisen poika Jeesus Kristus, voitti suurimman voiton. Hän on maailman valo! Hänen kauttaan mekin seurakuntana olemme maailman valo, varsinkin kun ymmärrämme mikä tehtävämme on. Tehtävämme ei ole kirota pimeyttä, vaan se on sama kuin mitä me teemme kodeissamme tähän aikaan vuodesta: Pimeässä paikassa sytytämme valon. Nyt on aika nousta ja loistaa! Hän totisesti on valomme!

Tämä on meidän, Marinan ja minun, ensimmäinen joulu Helsingissä, Saalemissa ja teidän kansanne. Olemme niin kiitollisia, että olette ottaneet meidät niin lämpimästi vastaan. Viihdymme teidän kanssanne ja on suuri etuoikeus meille olla mukana rakentamassa Jumalan valtakuntaa yhdessä teidän kanssanne.

Meidän rukouksemme on, että edessä oleva aikamme saa olla siunattu, täynnä rakkautta ja tulevaisuuden toivoa. Se on mahdollista, kun seisomme yhdessä.

Haluamme toivottaa teille Hyvää Joulua sekä Siunattua Uutta Vuotta!

Stefan ja Marina Sigfrids