Seurakuntaneuvosto esittää:

 

Stefan Sigfrids

Saalemin

seurakunnanjohtajaksi

Saalem-seurakunnan seurakuntaneuvosto on valmistellut rukoillen ja perusteellisesti uuden seurakunnanjohtajan valintaa. Olemme samalla arvioineet niin kuluneita vuosia, tätä hetkeä, kuin eritoten tulevaisuutta. Myös työn alla oleva strategia on ohjannut työtämme. 

Seurakuntaneuvosto ehdottaa seurakunnalle, että seuraavaksi seurakunnanjohtajaksi valitaan Stefan Sigfrids. Tällä hetkellä Tukholmassa asuva Sigfrids työskentelee Filadelfia-helluntaiseurakunnan pastorina. Tätä ennen hän on toiminut mm. Vaasan ruotsinkielisen helluntaiseurakunnan johtajana lähes 20 vuoden ajan.  

Olemme punninneet valintaprosessissa mukana olleiden henkilöiden valmiuksia erityisesti seurakunnallekin esitellyn profiilin perusteella.

Stefan Sigfridsin vahvuuksina näimme erityisesti: 

1. Vahvan paimenellisuuden

2. Vahvat ihmissuhdetaidot ja tiimityön painottamisen

3. Persoonan, joka on helposti lähestyttävä ja keskusteleva

4. Vankan kokemuksen seurakuntatyöstä

5. Johtajuuskäsityksen, joka on niin henkilökuntaa kuin vapaaehtoisia valtuuttava

6. Kirkkaan käsityksen ja kokemuksen solutyön merkityksestä ja mahdollisuuksista

Seurakuntaneuvoston päätösesitys Sigfridsin valitsemiseksi on yksimielinen. Hän tulee saarnaamaan ja seurakuntalaisten tutustuttavaksi su 12.6. jumalanpalvelukseen klo 17. Seurakuntaneuvosto kutsuu seurakunnankokouksen koolle su 19.6.2022 klo 18.30. Saalemin johtosäännön mukaan seurakunnan vakinaisista pastoreista (ml. Seurakunnanjohtaja) päättää seurakunnankokous seurakuntaneuvoston tekemän ehdotuksen pohjalta.

51-vuotiaan Stefanin perheeseen kuuluvat puoliso Marina ja jo omillaan asuvat kolme aikuista lasta.

Seurakuntaneuvoston puolesta,

Teemu Hämäläinen, valintyön vetäjä
Ari Kattainen, vt. seurakunnanjohtaja