Vaikka koronatilanne on edelleen varsin ikävä, yhteiskunnat eri puolilla Eurooppaa ovat poistamassa rajoituksiaan.

Avaamme seurakunnan su 6.2. jumalanpalveluksella ja siitä seuraavalla viikolla myös muut tilaisuudet.

Tautitapausten vuoksi joudumme ottamaan rajoitukset huomioon myös Helsingin Saalem-seurakunnan toiminnassa vielä hetken. Sovellamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksia seurakunnan toimintaan seuraavasti:

  • –  Pidämme pääsääntöisesti kaikki yleisötilaisuudet suljettuina 5.2.2022 saakka. Sunnuntain jumalanpalveluksia voi seurata striimattuna Saalemin Facebook-sivuilta, Youtube-kanavalta ja Usko-tv:n nettisivujen kautta.
  • –  Lisäksi kaikki pienryhmätoiminta ja muut kokoavat tilaisuudet pidetään keskeytettynä 5.2. saakka. Tämä koskee mm. Israel-iltaa, Päiväseuroja, rukousiltoja ja eri kielisten ryhmien tilaisuuksia.
  • –  Nuorten (2003 syntyneiden ja nuorempien) ja lasten toiminta järjestetään suunnitellusti pois lukien Skidikirkko. Skidikirkot löytyvät Saalem Kids & Families YouTube-kanavalta. Life- varhaisnuorisotyö ja Lastenillat jatkavat toimintaansa. Niissä noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia ja vältetään korkean riskin toimintaa, kuten yhteislaulua.
  • –  Keskiviikon ruokajakelua jatketaan nykyisen, koronaturvallisen käytännön mukaisesti.
  • –  Iltapäiväkerho jatkaa toimintaansa kaupungin varhaiskasvatuksen kerhojen linjausten mukaisesti.
  • –  Ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa ei ole henkilörajoituksia, mutta niissä kiinnitetään huomiota riittäviin turvaväleihin ja käytetään kasvomaskeja.
  • –  Avaamme tilaisuudet jälleen su 6.2. alkaen. Emme kuitenkaan tässä vaiheessa järjestä tilaisuuksissa tarjoilua. Samoin rajoitamme henkilömääriä siten, että kuhunkin tilaan voidaan ottaa korkeintaan puolet tilan enimmäishenkilömäärästä.
  • –  Avaamisen jälkeenkin noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia, huolehditaan turvaväleistä, kasvomaskeista ja vältetään korkean riskin toimintaa, kuten yhteislaulua.