Koronatilanne on valitettavasti pahentunut merkittävästi vuoden vaihteessa, ja uusien tautitapausten vuoksi joudumme ottamaan tämän huomioon myös Helsingin Saalem-seurakunnan toiminnassa. Sovellamme Etelä-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksia seurakunnan toimintaan seuraavasti:

  • Pidämme pääsääntöisesti kaikki yleisötilaisuudet suljettuina 17.-31.1.2022 välisenä aikana. Sunnuntain jumalanpalveluksia voi seurata striimattuna Saalemin Facebook-sivuilta, Youtube-kanavalta ja Usko-tv:n nettisivujen kautta. 
  • Lisäksi kaikki pienryhmätoiminta ja muut kokoavat tilaisuudet pidetään keskeytettynä tammikuun loppuun saakka. Tämä koskee mm. Israel-iltaa, Päiväseuroja, rukousiltoja ja eri kielisten ryhmien tilaisuuksia. 
  • Nuorten (2003 syntyneiden ja nuorempien) ja lasten toiminta järjestetään suunnitellusti pois lukien Skidikirkko. Skidikirkot löytyvät Saalem Kids & Families YouTube-kanavalta. Life-varhaisnuorisotyö jatkaa siis toimintaansa, ja Lastenillat alkavat sovitusti 19.1. Niissä noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia ja vältetään korkean riskin toimintaa, kuten yhteislaulua. 
  • Keskiviikon ruokajakelua jatketaan nykyisen, koronaturvallisen käytännön mukaisesti. 
  • Iltapäiväkerho jatkaa toimintaansa kaupungin varhaiskasvatuksen kerhojen linjausten mukaisesti. 
  • Ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa ei ole henkilörajoituksia, mutta niissä kiinnitetään huomiota riittäviin turvaväleihin ja käytetään kasvomaskeja. 
  • Kaikkia tilaisuuksiin osallistuvia pyydetään huolehtimaan käsihygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskin käytöstä.
  • Pyrimme avaamaan tilaisuudet helmikuun alusta alkaen. Seuraamme kuitenkin tautitilanteen kehittymistä, ja tiedotamme asiasta tammikuun viimeisellä viikolla.