Kongolainen rauhannobelisti Denis Mukwege on puhujavieraana Rakas Kongoni -lähetysjuhlassa Helsingin Saalem-seurakunnassa sunnuntaina 27.10. klo 17. Lähetysjuhla kutsuu kristittyjä seisomaan konfliktin repimän Kongon kansan rinnalla!

Denis Mukwege on kongolainen gynekologi, joka on erikoistunut hoitamaan seksuaalisen väkivallan uhreja. Siitä hän on saanut lempinimen ”mies joka korjaa naisia”. Mukwege kiertää maailmalla puhumassa ihmisoikeusrikkomuksista, jotka kohdistuvat Kongossa yhä useammin lapsiin.

Rakas Kongoni -lähetysjuhlassa julkaistaan lähetysveteraani Mirja Reinikaisen kirjoittama muistelmateos Rakas Kongoni. Mirja ja Veikko Reinikainen tuntevat Kongon arjen monien vuosikymmenten ajalta. Pariskunta työskenteli Kongossa kirurgina ja sairaanhoitajana, nuoren Denis Mukwegen rinnalla. Muistelmateoksessaan Mirja Reinikainen palaa pariskunnan lähetystyökausien riemullisiin ja raskaisiin kokemuksiin.

Tilaisuudessa kuullaan myös Kongon kärsimyksiä läheltä seuranneen ministeri Elisabeth Rehnin muistoja yhteiseltä taipaleelta Mukwegen ja Reinikaisten kanssa.

Tervetuloa juhlimaan Kongon lähetyksen historiaa ja tulevaisuutta, sekä kuulemaan, mitä rauhannobelisti Denis Mukwegen sydämellä on suomalaisille!
Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy.