YLE TV1:n MOT-ohjelmassa käsitellään 18.2.2019 Helsingin Saalem-seurakunnassa 1980-luvulla tapahtuneita hyväksikäyttötapauksia. Seurakunnan johto on puuttunut jälkikäteen tietoon tulleisiin tapauksiin asianosaisten kanssa.

Seurakunta kiinnittää tänä päivänä paljon huomiota lasten turvallisuuteen. Nykyisten toimintaperiaatteiden mukaisesti kaikki epäilyt lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä raportoidaan viranomaisille. Olemme myös sitoutuneet noudattamaan Suomen Helluntaikirkon turvaohjeistoa, joka edellyttää, että kaikki lapsi- ja nuorisotyössä seurakunnassa toimivat henkilöt osallistuvat erityiseen turvakoulutukseen. Tässä koulutuksessa käsitellään lainsäädännön ja eettisen vastuun tuomat velvoitteet, jotka koskevat toimintaa lasten ja nuorten parissa.

Olemme syvästi pahoillamme ja murheellisia tapahtuneista väärinkäytöksistä, joiden vaikutukset ovat sydäntäsärkeviä ja kauaskantoisia. On erittäin tärkeää, että lasten hyväksikäytöstä tänä päivänä puhutaan, jotta ne, jotka ovat kärsineet, saisivat kaiken mahdollisen tuen ja ne, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin joutuvat vastuuseen teoistaan ja ennenkaikkea, jotta lapset saisivat viettää turvallisen lapsuuden. Haluamme toimia avoimesti ja läpinäkyvästi kantaen oman vastuumme. Vastaamme mahdollisiin aihetta koskeviin kysymyksiin.

Helsingin Saalem-seurakunta
Mika Yrjölä
Seurakunnanjohtaja
p. 050 5029001
mika.yrjola@saalem.fi