Viime viikolla palasin kolmen viikon mittaiselta kuntoutusjaksolta, jonka vietin Etelä-Itävallassa. Sain hoitoja vanhoihin vammoihin selkään ja jalkaan. Ohjelmassa oli paljon liikuntaa ja rentoutumista. Kolmessa viikossa pääsi hyvin irtautumaan työjutuista ja nautin jokaisesta päivästä ja saamastani terapiasta. Tällainen kuntoutus on yksi Itävallan sosiaalisysteemin helmi.

Tämän kevään ohjelmaan kuului jälleen opintomatka Orange-konferenssiin Atlantaan. Matkaseurana oli kaksi sveitsiläistä ja kaksi saksalaista pastoria. Tälläkin kertaa konferenssi oli todella innostava ja antoi meille työkaluja saksankielisissä maissa tehtävään Orange-työhön. Tällä hetkellä käännämme materiaaleja saksaksi. Myös muutamat seurakunnat Itävallassa ovat ottamassa tämän materiaalin käyttöön. Atlantasta lensin Torontoon sukulaisia tapaamaan. Pääsin heti ensimmäisenä päivänä suomalaisen seurakunnan rukouspiiriin kertomaan kutsustani. Kaikkihan alkoi vuonna 2002 Torontossa, jossa itselleni tuntematon henkilö toi minulle sanoman Jumalalta ja siitä lähti tie lähetystyöhön avautumaan. Tätini ja hänen miehensä veivät minut myös ihastelemaan Niagaran putouksia ja vesimassojen voimaa.

Vuosia sitten kirjoitin ja sävelsin ystäväni kanssa perhemusikaalin. Tarkoituksena oli tietysti viedä musikaali lavalle, mutta kaikkien muiden kiireiden keskellä se jäi. Aina välillä harmittelin, että hyvä musikaali lojuu pöytälaatikossa. Viime vuonna eräs musikaaliryhmä sai tuotoksemme luettavaksi, innostui siitä, palkkasi teatterista ohjaajan ja aloitti kovan harjoittelun. Toukokuussa oli sitten ensiesitys, jota ihastelin ensimmäisestä rivistä. Lahjakas joukko lapsia, nuoria ja aikuisia sai minut pakahtumaan ilosta. Oli uskomattoman upeaa nähdä jotain noin omaa lavalla. Musikaalia on esitetty jo useampaan otteeseen ja ensi vuonna ryhmä lähtee isommalle kiertueelle sen kanssa. Musikaalin pääteemoja ovat ystävyys ja anteeksianto.

Jo kolmannen kerran järjestimme viisipäiväisin vapaa-ajan perheille. Osallistujia oli 90 ja he tulivat ympäri Itävaltaa. Palaute oli niin innostavaa, että seuraava Family Live on jo suunnitteilla.

Olen tosi kiitollisella mielellä näin vuoden puolivälissä. Jumalan johdatus kaikissa työhön liittyvissä jutuissa on niin käsinkosketeltavaa ja voimme vain tiiminä ihmetellä sitä, miten asiat luistavat. Tällä viikolla tulee painosta turvaohjeisto, jonka työstimme seurakunnille. Viime työntekijäpäivillä päätettiin, että se otetaan kaikissa seurakunnissa käyttöön. Se on meille tosi tärkeä askel kohti vieläkin laadukkaampaa lapsi- ja nuorisotyötä.

Olo on levännyt kuntoutuksen jälkeen, viime viikonloppuna sain musiikkikoulun ja lapsikuoron lukukaudet päätökseen ja jatkan rennoissa tunnelmissa kesän viettoa ja odottaen innolla valtakunnallisia leirejä! Terveisin Hanna