Uusi vuosi on käynnistynyt mukavasti Suomessa vietetyn joululoman jälkeen. Lomalle lähdin tyytyväisin mielin, sillä takana oli pitkä ja työläs projekti Wienin seurakunnassa. Kahden kuukauden ajan harjoitutin lapsia ja aikuisia joulumusikaalia varten ja aherruksemme palkittiin joulun alla, kun vihdoin pääsimme hyppäämään rooliasuihin ja nousemaan Wunderwerkin lavalle! Wienin seurakunnalla on uudet tilat, joihin kuuluu valtava halli, jota vuokrataan myös muuhun kuin jumalanpalveluskäyttöön. Suuren lavan lisäksi meillä oli käytössä kaikki mahdollinen tekniikka; tilaa ja valoa riitti. Lapset olivat tietysti kutsuneet ahkerasti tuttujaan esitykseen ja paikalla oli monia, joille seurakunta oli aivan uusi tuttavuus.

Loppuvuosi koostuu yleensä näistä projekteista. On mahtavaa saada olla tukemassa paikallisseurakuntia tällä tavoin. Monen ihmisen yhteinen ponnistus lisää yhteyttä seurakunnassa ja tarjoaa matalan kynnyksen kutsua ystäviä ensi kertaa seurakuntaan. Jouluksi 2018 on tiedoksi jo kaksi projektia.

Uusi vuosi käynnistyi heti viikonloppureissulla Brysseliin, jossa olin kansainvälisen seurakunnan vieraana. Sain olla kouluttamassa ja rohkaisemassa heidän lapsityötiimiänsä ja tietysti sunnuntain ohjelmaan kuului pyhäkoulun pitäminen. Kouluttaminen englanniksi oli pitkästä aikaa tosi mukavaa. Palaute seminaarista oli rohkaisevaa ja matka vahvisti taas kerran sitä tunnetta, että olen oikealla paikalla ja voin luottaa siihen, että Jumala avaa juuri ne minulle tarkoitetut ovet. Seminaaripäivän jälkeen oli tietysti ohjelmassa belgialaisia ranskalaisia ja vohveleita kaupungilla.

Tammikuussa oli myös tiimieni tapaamiset; lapsityötiimin ja Next-koulutusohjelman tiimin. Olen niin kiitollinen näistä ihmisistä, joiden kanssa saan tehdä työtä, jakaa näkyä, iloja ja suruja. On etuoikeutettua saada johtaa tiimejä, joiden jäsenistä on tullut sydänystäviä. Yhdessä saimme todeta, että työ menee eteenpäin, sitä on paljon ja on tärkeää erotella, mitkä ovat ydintehtävät. Tällä hetkellä suunnittelussa ovat pääsiäisen lähetysmatka Bosniaan, jokavuotinen perheleiri ja kesän lastenleirit. Kutsut ovat jo seurakunnissa ja ilmoittautumisia ripottelee sähköpostiin. Olemme myös saaneet valmiiksi lapsi- ja nuorisotyön turvaohjeiston, joka esitellään kevään työntekijäpäivillä. Vuosien toive näyttää käyvän toteen ja seurakunnille tulee yhtenäinen ohjeistus! Uudet kotisivumme ovat myös online ja kaikki saksaa taitavat voivat kurkata sinne (mittendrin.fcgoe.at).

Kaikesta muistamisesta kiitollisena, Hanna