Ajankohtaista

Yllättymisiä Alfa viikonlopussa

Julkaistu 12.10.2010
Vieno Kennedy En yhtään halunnut mennä Alfa-kurssin viikonloppuun. Odotettavissa oli majoittuminen alkeelliseen ja hiirien vierailemaan Härkävalkamaan jonnekin Karkkilan takamaille. Se oli liikaa mukavuudenhalulleni. (Vaikkakaan vessoja ei oltu ulkoistettu.) Mutta poiskaan en voinut jäädä, olinhan yksi ryhmän vetäjistä. Pyysin Jumalalta, että Hän osoittaisi, ettei minun tarvitse sinne mennä. Ja että muutkin huomaisivat sen. Ja onhan minulla ... Lue lisää »

TV-jumalanpalvelus Saalemista

Julkaistu 12.10.2010
Sunnuntaina 31.10.2010 klo 11:00 kuvataan Saalemissa YLE:n tv-jumalanpalvelus. ”Tervetuloa kotiin” on koko seurakunnan jumalanpalvelus, johon toivotaan kaikkien seurakuntalaisten runsasta osallistumista. Olisi hienoa nähdä sali jälleen täynnä! Pyhäkoulua ei tuolloin ole, vaan toivotamme kaikki lapset ja perheet näkyvästi mukaan. Yleisöä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 10:50. Annamme silloin vielä ohjeita kuvaustilannetta varten. Teemme jumalanpalveluksesta käsiohjelman, joka jaetaan ovilla kaikille. ... Lue lisää »

Tiedote keittiöremonteista

Julkaistu 12.10.2010
Saalemin keittiötoiminnat keskitetään alakeittiöön, jota myös vähän laajennetaan. Yläkeittiön tilat muutetaan seurakunnan toimistoksi. Toimisto siis muuttaa vastapäisen talon alakerroksesta kirkkorakennuksen 2. kerrokseen. Remontin aikana keittiötoiminnat ovat kiinni n. 3 viikon ajan. Tuona aikana seurakunnan yleisötilaisuuksien yhteydessä ei järjestetä kahvitarjoiluja. Remontti alkaa maanantaina 18.10. Alakeittiö on uudistettuna jälleen käytössä lauantaina 6.11.  Remontin aikana yläkeittiö on rajoitetusti toiminnassa, ja ... Lue lisää »

Lahjat likoon -tapahtuman koko ohjelma!

Julkaistu 11.10.2010
LAHJAT LIKOON -TAPAHTUMA ON HUIPPUJUTTU! Tällaista et ole vielä Saalemissa kokenut: 16.10. kokonainen päivä on omistettu lähetystyölle ja sen tukitoiminnoille. Tapahtuma on tarkoitettu koko seurakunnalle ja ohjelmaa riittää kaikille. Mielenkiintoiseksi tapahtuman tekee erilaiset ”tempaukset”, joista saat lisätietoa tässä jutussa. Muuttuvassa maailmassa myös lähetystyö muuttuu ajan haasteiden mukaan, vaikka sanoma pysyy samana. Nykyään lähetystyö on niin monipuolista, että ... Lue lisää »

Nettikoulutusta Saalemissa

Julkaistu 11.10.2010
Maanantaina 10.10. oppivat lukuisat saalemilaiset käyttämään OmaSaalem-nettiä Tiinan ja Peterin hienossa ohjauksessa. Olemme nyt todella viisaita! Niin kuin lopputuloksesta näkyy. Lue lisää »

Ilmoittautuminen Joulutapahtuma 2010 -talkoisiin

Julkaistu 11.10.2010
Suuri lasten jouluseikkailu, aikamatkailu Betlehemiin, järjestetään jälleen perinteisenä kiertokävelynä Saalemin alasalin ympäristössä viikolla 48. Tarvitsemme suuren joukon näyttelijöitä, avustajia ja talkoolaisia luomaan tätä suurta tapahtumaa. Näytöstehtäviä: sotilas, herodes, palvelija, basaarimyyjä, rabbi, puuseppä, paikallisia asukkaita, tietäjä, paimen, enkeli, majatalon pitäjä, Maria, Joosef, Jeesus-vauva, opas. Muita tehtäviä: palovartija, ruokailun avustajia, info-avustajia, siivous, aulavalvoja /vahtimestari, rakennustyö, apumies, etukäteisjärjestelyt.  Ilmoittaudu sähköpostilla ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -päivä varusti ystävyysevankeliointiin

Julkaistu 10.10.2010
Saalemissa lauantaina 9.10. järjestetty Kerro uskostasi -päivä muistutti, kuinka Jeesuksesta todistaminen on jokaisen uskovan tehtävä. Meitä ei ole jätetty yksin tehtävän kanssa, sillä Jumala itse on luvannut antaa voiman, kun lähdemme liikkeelle. Päivän aikana opittiin, kuinka keskustelun voi johtaa hengellisiin asioihin ja kuinka viisi sormea muistuttavat kristillisen sanoman viidestä tärkeästä pääkohdasta. Meillä on siis valmis ... Lue lisää »

Uusi väritys juttukuviin

Julkaistu 4.10.2010
Parin viikon miettimisen ja saatujen palautteiden pohjalta tämän sivuston juttukuvien värimaailmaa hieman muutettiin. Taiteellisen efektin tarkoitus on rauhoittaa monista eri lähteistä tulevien kuvien värimaailmaa, jotta blogin etusivulle saadaan miellyttävä yhtenäinen värimaailma. Efekti tavallaan helpottaa juttujen tekemistä, koska näin juttukuville ei tule suuria teknisiä vaatimuksia ja saadaan enemmän ja nopeammin kiinnostavaa materiaalia seurakuntalaisten iloksi. Muitakin Omasaalem-sivuston käytettävyyttä parantavia ... Lue lisää »

Uudet seurakuntapalvelijoiden neuvoston jäsenet siunattiin

Julkaistu 3.10.2010
3.10. ehtoollisjumalanpalveluksessa siunattiin uudet seurakuntapalvelijoiden neuvoston jäsenet. Neuvosto tunnettiin ennen nimellä laajennettu vanhimmisto. Myös muut neuvoston jäsenet esiteltiin jumalanpalveluksen jälkeen keskustelutilaisuudessa. Seurakuntalaiset saivat esittää kysymyksiä ja esiin tuli mm. kysymyksiä maahanmuuttajien kohtaamisesta, pääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntien kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja siitä, miten neuvoston jäsenien tulisi hoitaa palvelutehtäväänsä. Lue lisää »

Minkälaista on taivaassa?

Julkaistu 3.10.2010
Astetta suurempi nuortenilta XXL-FUEL kokoaa pääkaupunkiseudun uskovaiset nuoret ja heidän kaverinsa yhteen parin kuukauden välein Saalemille. Yhtenä osana iltoja on jos minkälaiset videot. Tänään käytiin kyselemässä helsinkiläisiltä, minkälaista heidän mielestään on taivaassa. Mielenkiintoisia vastauksia XXL-FUELissa Saalemilla, 23. lokakuuta klo 19. Lue lisää »

Ennen näkemätön uusi vuosi tulossa!

Julkaistu 2.10.2010
Lämpömittari ulkona näyttää +12°C, kohta se laskee alle kymmenen asteen ja pian nollan asten tienoille tai sen alle. Syksy ja talvi tulee kovaa vauhtia. Osalle Saalemin nuorista syksyn ensimmäiset merkit – jotka nähtiin jo kuukausi sitten – merkkaavat sitä, että uuden vuoden suuren nuorisotapahtuman suunnittelu lähtee taas käyntiin. Ja niin se on lähtenytkin. Uudeksi vuodeksi Saalemille odotellaan ... Lue lisää »

Vielä ehdit Kerro uskostasi -päivään!

Julkaistu 30.9.2010
Kerro uskostasi -seminaari Saalemissa la 9.10. klo 10-17 on tarkoitettu sinulle, joka olet miettinyt esim. seuraavia kysymyksiä: • Uskaltaisinko kertoa Jeesuksesta ystävälleni, perheenjäsenelleni, tuttavalleni…? • Mikä olisi sopiva tapa ja hetki ottaa uskonasiat puheeksi? • Ja mitä ihmettä sitten lopulta sanoisin? Minkäänlaista aiempaa kokemusta aihepiiristä ei vaadita – tule rohkeasti mukaan etsimään ja löytämään omaa tapaasi elää Jeesuksen todistajana ... Lue lisää »

Lahjat Likoon: AUTONPESUAKIN SAATAVILLA

Julkaistu 30.9.2010
LAHJAT LIKOON TAPAHTUMASSA 16.10.10 MAHDOLLISUUS AUTONPESUUN SAALEMIN AUTOHALLISSA Henkilö-auton tavallinen tai vahapesu ja säämiskäkuivaus. Hinta € 15,- lähetystyön hyväksi. Tarvitsemme kaksi henkilöä vielä mukaan pesuteamiin. Yhteys Arto Leikas, puh: 040-4119368 Lue lisää »

Tää oli hyvä! Lapset kertovat..

Julkaistu 29.9.2010
Suuri lastenilta, siellä ne lapset keskiviikkoisin on. Tässä muutamia kommentteja illan kulusta. :) Lue lisää »

Caritas-kuoro: uusi nimi, uusi näky

Julkaistu 29.9.2010
Caritas-kuoro tunnettiin ennen nimellä Temppelikuoro. Syksyllä 2010 nimen vaihtuminen sai alkunsa siitä, että koko kuoron toiminnan painopistekin muuttui. Ennen kuoro lauloi pari kertaa kuussa aamujumalanpalveluksessa, nyt pääpaino on laulaa palvelukodeissa ja sairaaloissa. Viimeksi Caritas-kuoro lauloi Kustaan kartanossa, Oulunkylän palvelutalolla. Ensi sunnuntaina kuoro on menossa vierailulle Pukinmäkeen, Madetojan palvelutalolle klo 14. Kuoronjohtaja Leila Uosukainen on innoissaan diakoniatyöstä! ... Lue lisää »

Miksi omasaalem.fi?

Julkaistu 29.9.2010
Kaksi vuotta valmisteltu uudistus on viimeinkin loppumetreillä. Meillä on tyylikäs, ajanmukainen käyntikortti: saalem.fi. Tätä käyntikorttia kelpaa esitellä missä tahansa ja se kertoo lämpimästi ydinsanoman seurakunnastamme. Toisaalta meillä on myös dynaaminen ja värikäs omasaalem.fi, jossa kaikki seurakuntalaiset saavat äänensä kuuluviin. Omasaalem täyttyy arkipäiväisistä ja meitä kaikkia koskettavista asioista. Pastorit kirjoittavat sivulle omia blogiviestejään suoraan seurakuntalaisille. Lisäksi omasaalemin ... Lue lisää »

Lastenilta jee!

Julkaistu 22.9.2010
Suuri lastenilta kerää yhteen seurakunnan lapsia keskiviikkoisin klo17.45. Illoissa on paljon monenlaista puuhaa ja sinne voi tuoda mukanaan myös omia kavereita. Jee! :) Lue lisää »

Tv-jumalanpalvelus lähestyy, Fuego aloitti treenit

Julkaistu 22.9.2010
Saalemilla kuvataan tv-jumalanpalvelus YLE:lle 31.10.2010 klo11. Kaikki seurakuntalaisia toivotaan mukaan tilaisuuteen. Fuego on yksi jumalanpalveluksen musaryhmistä ja aloitti jo innolla treenit tilaisuutta varten viime torstaina. Fuegoa johtaa Sari Nikkanen. Jumalanpalvelus kuvataan siis 31.10., mutta se lähetään tv:stä isänpäivänä. Isänpäivänä Saalemilla ei ole klo11 jumalanpalvelusta eikä Iltakirkkoa, vaan iso yhteinen jumalanpalvelus klo15. Lue lisää »

Lasten syysleiri täynnä

Julkaistu 22.9.2010
Lasten syysleiri 1. – 3.10.2010 Valitettavasti lasten syysleiri on täynnä. Jonoon voi edelleen ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Lasten syysleiri pidetään tänä vuonna Kouvolan helluntaiseurakunnan leirikeskuksessa Valkealan Suvirannassa. Luvassa on vauhdikasta ja mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, raamattutunteja ja hyvää ruokaa! Leiri on tarkoitettu 7 – 12-vuotiaille. Lähtö on tavalliseen tapaan Saalemin edestä (Näkinkuja 3), josta bussimatka kestää noin puolitoista tuntia. ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -päivä 9.10. klo 10-17

Julkaistu 19.9.2010
• Uskaltaisinko kertoa Jeesuksesta ystävälleni, perheenjäsenelleni, tuttavalleni…? • Mikä olisi sopiva tapa ja hetki ottaa uskonasiat puheeksi? • Ja mitä ihmettä sitten lopulta sanoisin? Tule pohtimaan näitä kysymyksiä ja löydä oma tapasi elää Jeesuksen todistajana! Tervetuloa mukaan, niin vasta-alkajat kuin edistyneemmätkin! :) Osallistumismaksu 10 e sisältää opetusmateriaalin ja kahvitarjoilut. Päivän päätteeksi halukkaille mahdollisuus käytännön harjoitteluun ”tositilanteessa”. Lisätiedot ja ilmoittautumiset (mieluiten 3.10. mennessä): Riitta Korhonen, (function(){var ml="EF%l-rhtecD0o2an.fk3A4Csmi",mi="2CF>2=;658A2C:2==H>I37@B Lue lisää »