Ajankohtaista

Miksauspöytä on siirtynyt alas

Julkaistu 18.11.2010
Jo heinäkuusta asti tyhjyyttään ammottanut miksausaitio sai viimein varustelunsa kuosiin. Pitkin syksyä tehty työ on sisältänyt täysin uusien kaapeleiden ja niiden reittien vetämisen sekä uusien liittimien asentamisen. Tulevasta viikonlopusta lähtien miksaajat hoitavat työnsä siellä missä suurin osa väkijoukosta on, eli permantotasolla. Vanha parven miksausaitio kokee aikanaan oman muutoksensa. Uuden miksausaition sisäänajo tapahtuu lauantaina 20.11, klo 19 FUEL-illassa. Lue lisää »

Taivaallista säteilyä TV-jumalanpalveluksessa

Julkaistu 16.11.2010
Oli mielenkiintoista nähdä erilainen TV jumalanpalvelus ja se, miten pastorit, laulajat ja muut osanottajat esiintyivät ilman kankeutta. Irakilainen puheenvuoron käyttäjä sai seurakunnan jopa nauramaan, ei mikään helppo juttu TV kameroiden edessä. TV1:n palvelus 14.11. kiteytti seurakunnan elämää monelta kantilta ja antoi hyvän vaikutelman Saalemista, jonka palveluksessa myös suuri joukko ihmisiä avustaa. Ruudussa nähtiin paljon hymyjä, lämmin yhteisö ja rentoutunut seurakunta. Ilo korostui myös siksi, ... Lue lisää »

Alakeittiö valmistuu, toimistoremontti alkaa

Julkaistu 8.11.2010
Saalemin keittiötoiminnat yhdistyvät nyt alakeittiöön. Remontissa tuli vastaan pieni lisäilmastoinnin tarve,  joka ei ollut alkuperäisessä suunnitelmassa mukana. Tämä siirsi remontin valmistumista muutamalla päivällä. Nyt remontti on valmistumassa viikolla 45, eli tällä viikolla. Alkuviikosta tapahtuu viimeiset asennukset ja rakennustyöt, loppuviikolla talkooryhmä tekee suursiivouksen keittiössä ja järjestelee tavarat paikoilleen. Keittiö on käytössä ensi viikonloppuna 13.11. lähtien. Sunnuntaina 14.11. on ... Lue lisää »

Pyhäinpäivän juhlatapahtuma

Julkaistu 7.11.2010
Romanit ovat aina tervetulleita Saalemiin. He olivat erityisen hyvin edustettuina pyhäinpäivän juhlatapahtumassa, jossa Klaus Korhosen lisäksi puhuivat romanipastorit Henry Hedman ja Henry Valerius. Suuri romanikuoro lauloi musiikkijuhlassa. Yhdessä ruokailu lisäsi vapaan perhejuhlan tuntua. Lue lisää »

Uusi kirjamyymälä on valmis!

Julkaistu 5.11.2010
Saalemin kirjamyymälä on uudistettu ajanmukaiseksi lasiseinillä avattavaksi kirjakaupaksi. Toimintakonsepti on luotu yhdessä Aikamedian kanssa ja se takaa jatkossa uutuuskirjat, äänitteet, lehdet yms. kristillisen materiaalin kaikilta suurimmilta kustantajilta nopeasti ja edullisesti. Ostaessasi tuotteet Saalemin omasta kirjamyymälästä, tuet samalla seurakunnan toimintaa. Kirjamyymälän viralliset avajaiset pidetään sunnuntaina 7.11. Samalla on tarjolla myös saalemilaisille suunnattuja erikoistarjouksia. Tervetuloa tutustumaan uuteen ... Lue lisää »

Kuvagalleria YLE:n vierailusta Saalemilla

Julkaistu 2.11.2010
Kuvagalleria YLE:n vierailusta Saalemilla Lue lisää »

LIFE uudistaa yläkouluikäisten elämää! Jatkossa perjantaisin klo 18!

Julkaistu 28.10.2010
LIFE-ilta uudistuu! Yleisön pyynnöstä ja ohjaajien viisaudella alkamisaikaa aikaistetaan. LIFE alkaa jatkossa klo 18. Kuluvan viikon LIFEssa puhuu Remo Ronkainen (tuttu GodFM-bändistä), juontaa Kata Machi ja Reme Matela toimii illan isäntänä. Et uskalla tulla mukaan!? LIFE-ilta on tarkoitettu yläkouluikäisille nuorille, ja jo kuudesluokkalaiset voivat valita, tulevatko LIFE-iltaan perjantaisin vai Suureen Lasteniltaan keskiviikkoisin. Lue lisää »

Kuukausiohjelma omasaalem.fi:ssä

Julkaistu 26.10.2010
Tulevat tilaisuudet näkyvät nyt myös saalemilaisten omassa omasaalem.fi:ssä kuukausiohjema-sivulla. Sivusta kehitetään tulevaisuudessa vielä informatiivisempaa ja paremmin seurakuntalaisia palvelevaa versiota. Kuukausiohjelmaan pääsee kätevästi valikkopalkista tilaisuudet-valikosta. Lue lisää »

Hengellistä musiikkia vanhuksille

Julkaistu 26.10.2010
Caritas-kuoro kiertää pääsääntöisesti laulamassa ja soittamassa palvelutaloissa, vanhainkodeissa ja sairaaloissa. Suunnitteilla on myös vankilakäyntejä. Madetojan palvelutalon asukkaat saivat kuulla musiikillista ilosanomaa 3.10. Lue lisää »

XXL-FUEL live video

Julkaistu 23.10.2010
XXL-FUEL on tietysti parasta livenä Näkinkujalla, mutta hätätapauksessa sitä voi seurata Netmissionin streaming sivulla tänään kello 19 alkaen. Lue lisää »

Lahjat likoon -kuvia

Julkaistu 17.10.2010
Kuvia Lahjat likoon -tapahtumasta. Lue lisää »

LIFE-camp 22.-24.10.2010

Julkaistu 14.10.2010
Jälleen iloisesti saapuu: MEGA-LIFE-CAMP, joka yllättäen pystytään pitämään HÄRKIKSESSÄ! Halle! Lue lisää »

Yllättymisiä Alfa viikonlopussa

Julkaistu 12.10.2010
Vieno Kennedy En yhtään halunnut mennä Alfa-kurssin viikonloppuun. Odotettavissa oli majoittuminen alkeelliseen ja hiirien vierailemaan Härkävalkamaan jonnekin Karkkilan takamaille. Se oli liikaa mukavuudenhalulleni. (Vaikkakaan vessoja ei oltu ulkoistettu.) Mutta poiskaan en voinut jäädä, olinhan yksi ryhmän vetäjistä. Pyysin Jumalalta, että Hän osoittaisi, ettei minun tarvitse sinne mennä. Ja että muutkin huomaisivat sen. Ja onhan minulla ... Lue lisää »

TV-jumalanpalvelus Saalemista

Julkaistu 12.10.2010
Sunnuntaina 31.10.2010 klo 11:00 kuvataan Saalemissa YLE:n tv-jumalanpalvelus. ”Tervetuloa kotiin” on koko seurakunnan jumalanpalvelus, johon toivotaan kaikkien seurakuntalaisten runsasta osallistumista. Olisi hienoa nähdä sali jälleen täynnä! Pyhäkoulua ei tuolloin ole, vaan toivotamme kaikki lapset ja perheet näkyvästi mukaan. Yleisöä pyydetään olemaan paikalla viimeistään klo 10:50. Annamme silloin vielä ohjeita kuvaustilannetta varten. Teemme jumalanpalveluksesta käsiohjelman, joka jaetaan ovilla kaikille. ... Lue lisää »

Tiedote keittiöremonteista

Julkaistu 12.10.2010
Saalemin keittiötoiminnat keskitetään alakeittiöön, jota myös vähän laajennetaan. Yläkeittiön tilat muutetaan seurakunnan toimistoksi. Toimisto siis muuttaa vastapäisen talon alakerroksesta kirkkorakennuksen 2. kerrokseen. Remontin aikana keittiötoiminnat ovat kiinni n. 3 viikon ajan. Tuona aikana seurakunnan yleisötilaisuuksien yhteydessä ei järjestetä kahvitarjoiluja. Remontti alkaa maanantaina 18.10. Alakeittiö on uudistettuna jälleen käytössä lauantaina 6.11.  Remontin aikana yläkeittiö on rajoitetusti toiminnassa, ja ... Lue lisää »

Lahjat likoon -tapahtuman koko ohjelma!

Julkaistu 11.10.2010
LAHJAT LIKOON -TAPAHTUMA ON HUIPPUJUTTU! Tällaista et ole vielä Saalemissa kokenut: 16.10. kokonainen päivä on omistettu lähetystyölle ja sen tukitoiminnoille. Tapahtuma on tarkoitettu koko seurakunnalle ja ohjelmaa riittää kaikille. Mielenkiintoiseksi tapahtuman tekee erilaiset ”tempaukset”, joista saat lisätietoa tässä jutussa. Muuttuvassa maailmassa myös lähetystyö muuttuu ajan haasteiden mukaan, vaikka sanoma pysyy samana. Nykyään lähetystyö on niin monipuolista, että ... Lue lisää »

Nettikoulutusta Saalemissa

Julkaistu 11.10.2010
Maanantaina 10.10. oppivat lukuisat saalemilaiset käyttämään OmaSaalem-nettiä Tiinan ja Peterin hienossa ohjauksessa. Olemme nyt todella viisaita! Niin kuin lopputuloksesta näkyy. Lue lisää »

Ilmoittautuminen Joulutapahtuma 2010 -talkoisiin

Julkaistu 11.10.2010
Suuri lasten jouluseikkailu, aikamatkailu Betlehemiin, järjestetään jälleen perinteisenä kiertokävelynä Saalemin alasalin ympäristössä viikolla 48. Tarvitsemme suuren joukon näyttelijöitä, avustajia ja talkoolaisia luomaan tätä suurta tapahtumaa. Näytöstehtäviä: sotilas, herodes, palvelija, basaarimyyjä, rabbi, puuseppä, paikallisia asukkaita, tietäjä, paimen, enkeli, majatalon pitäjä, Maria, Joosef, Jeesus-vauva, opas. Muita tehtäviä: palovartija, ruokailun avustajia, info-avustajia, siivous, aulavalvoja /vahtimestari, rakennustyö, apumies, etukäteisjärjestelyt.  Ilmoittaudu sähköpostilla ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -päivä varusti ystävyysevankeliointiin

Julkaistu 10.10.2010
Saalemissa lauantaina 9.10. järjestetty Kerro uskostasi -päivä muistutti, kuinka Jeesuksesta todistaminen on jokaisen uskovan tehtävä. Meitä ei ole jätetty yksin tehtävän kanssa, sillä Jumala itse on luvannut antaa voiman, kun lähdemme liikkeelle. Päivän aikana opittiin, kuinka keskustelun voi johtaa hengellisiin asioihin ja kuinka viisi sormea muistuttavat kristillisen sanoman viidestä tärkeästä pääkohdasta. Meillä on siis valmis ... Lue lisää »

Uusi väritys juttukuviin

Julkaistu 4.10.2010
Parin viikon miettimisen ja saatujen palautteiden pohjalta tämän sivuston juttukuvien värimaailmaa hieman muutettiin. Taiteellisen efektin tarkoitus on rauhoittaa monista eri lähteistä tulevien kuvien värimaailmaa, jotta blogin etusivulle saadaan miellyttävä yhtenäinen värimaailma. Efekti tavallaan helpottaa juttujen tekemistä, koska näin juttukuville ei tule suuria teknisiä vaatimuksia ja saadaan enemmän ja nopeammin kiinnostavaa materiaalia seurakuntalaisten iloksi. Muitakin Omasaalem-sivuston käytettävyyttä parantavia ... Lue lisää »