Ajankohtaista

Speed Date -tapahtuma kristityille 40-65-v. sinkuille lauantaina 10.9.2011

Julkaistu 17.8.2011
Tätä on toivottu, ja nyt se on täällä: Speed Date -tapahtuma keski-ikäisille ja miksei vähän vanhemmillekin sinkuille! Tapahtuma pidetään 10.9., klo 13.00 – 15.00. Aikaisempien Speed Date -tapahtumien tyyliin osallistujat keskustelevat noin 5 min. per pari, ja tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus valita yksi tai useampi mieluisa treffikaveri. Jos valinta on molemminpuolinen, asiasta ilmoitetaan kummallekin tekstiviestillä, ja ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -päivä ja missiokoulutus 17.9.

Julkaistu 16.8.2011
Kuinka kerron Jeesuksesta luontevalla ja kiinnostavalla tavalla ystävilleni, perheenjäsenilleni, tuttavilleni… Opi uutta ja innostu! Koulutus on erityisen ajankohtainen nyt, kun Mahdollisuus muutokseen -mediamissio valtaa pääkaupunkiseudun 15.9.-15.10. ja hengelliset asiat ovat – toivottavasti – tavallista useampien huulilla. Tämä on upea mahdollisuus päästä keskustelemaan maailman parhaasta uutisesta naapurin, työ- tai opiskelukaverin, läheisen tai vaikka tuntemattoman kanssa. Tule hakemaan ... Lue lisää »

LIFE-illat starttaavat YÖ-LIFELLA pe 19.8.

Julkaistu 11.8.2011
LIFE-illat starttaavat käynnistyvät perjantaina 19.8.2011, jolloin järjestään yökoulun kaltainen YÖ-LIFE klo 20 alkaen. Muista ilmoittautua tämän sivun alareunan linkistä! Kyseisenä perjantaina  etukäteen ilmoittautuneet ja huoltajan luvan toimittaneet Lifelaiset jäävät ”Life-minileirille” Saalemiin. Paikalla on useita täysi-ikäisiä ohjaajia sekä tytöille että pojille, samoin paikalla on jatkuva yövahti ja Lifen oma pastori Ari Kattainen. Ilmoittautuneille lähetään erikseen ... Lue lisää »

Ensi sunnuntaina koululaisten siunaus

Julkaistu 10.8.2011
Tulevana sunnuntaina 14.8 klo 11 jumalanpalveluksen yhteydessä järjestetään koululaisten siunaus. Kutsummekin siis erityisesti kaikki kouluikäiset lapset, jotka aloittavat taas vuotuisen koulutyönsä ja heidän perheensä mukaan kokoukseen. Seurakunta haluaa tarjota kaikille niille koululaisille, jotka saapuvat paikalle siunaushetkeen vuoden Jees-lehdet (10 kpl) ilmaiseksi seurakunnan puolesta. Jees-lehti on kouluikäisille suunnattu kristillinen lehti, joka lapsen kristillisen kasvun tukemisen lisäksi tarjoaa ... Lue lisää »

Urbaani unelma on taas täällä

Julkaistu 2.8.2011
Pääkaupunkiseudulla järjestetään Urbaani unelma tapahtuma 17.-20.8.2011. Myös Helsingin Saalem-seurakunta ottaa osaa kyseiseen tapahtumaan yhdessä monien muiden seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Lauantaina 20.8. klo 19 Helsingin Saalemissa järjestetään tapahtuman päätöstilaisuus, joka kantaa nimeä ”Urbaani kiitos!” Tilaisuudessa on mukana mm. Markku Tuppurainen, Waltteri Haapala sekä Weli Maksimainen & band. Tilaisuutta edeltää Unelma Kahvila Saalemin alakerrassa, joka avaa ovensa ... Lue lisää »

Telal Kham, levynjulkistamistilaisuus

Julkaistu 1.8.2011
Telal Kham –Auringon Alla –ryhmä perustettiin noin kymmenen vuotta sitten. He Esittävät kulttuurisidonnaista hengellistä romanimusiikkia, jota voisi hyvin kutsua gypsy-gospeliksi. Laulujen sanoitukset ovat eri romanikielen murteilla sekä suomeksi. Laulut kumpuavat uskosta Jumalaan, ilosta ja surusta sekä unelmista, joihin on helppo samaistua siksi, että ne kuuluvat ... Lue lisää »

Gospel musiikin legenda Andrae Crouch seurakunnassamme

Julkaistu 29.7.2011
Yksi Gospel musiikin suurimmista nimistä Andrae Crouch on vierailemassa Suomessa. Ilonamme on, että hän pitää yhden konsertin myös omassa seurakunnassamme Helsingin Saalemissa sunnuntaina 31.7 klo 18. Hänen kanssaan esiintyvät suomalainen mustan gospelin ryhmä Higher Ground band & Trisis. Konsertin järjestelyistä ja esiintyjän kutsumisesta vastaa Radio Dei. Lippu maksaa 25€ (4-15.v 10€) ... Lue lisää »

Toimisto tiedottaa

Julkaistu 28.7.2011
Hei, Helsingin Saalem-seurakunnan toimisto tiedottaa: Toimisto palaa takaisin normaaliin kausirytmiin. Elokuun 1.päivästä eteenpäin toimisto on taas auki arkisin klo 09-15. Toimiston puh: (09) 7741 010 Fax: (09) 737 726 Mail: (function(){var ml="mk.oEh3rc0tfanl2%ieADC4-Fs",mi="@6E Lue lisää »

Asunto myytävänä

Julkaistu 22.7.2011
Helsingin Saalem-seurakunta myy testamenttilahjoituksena saadun  54 neliön kaksion Etelä-Haagasta (2h+k+kph+vh). Katso tarkemmat tiedot Oikotie- nettisivustolta (kohdenumero 6779983). Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Aarne Dahlbergiin puh. 0400-773131. Lue lisää »

Kesäloman kynnyksellä

Julkaistu 20.7.2011
Laitan tässä muutaman rivin kuulumisistani täältä Saalemin toimistolta, sillä tänään on viimeinen työpäivä ja ajatukset alkavat kääntyä jo kesälomalle päin. Vuosi sitten tulin Suomeen pitämään lähetystyöstä välivuotta ja tarkoitukseni oli palata takaisin Itävaltaan kesän 2011 lopussa. Vuoden aikana tilanteet muuttuivat sen verran, että päätin jäädä toistaiseksi Suomeen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että työsopimukseni Saalemissa loppuu ... Lue lisää »

Evankeliumi saavutti etsijöitä Helsinki-aktiossa

Julkaistu 3.7.2011
Kesä-heinäkuun vaihteessa veimme evankeliumia kaupunkimme kaduille noin 50 aktiolaisen voimin. Kolmen päivän aikana kohtasimme ihmisiä Hakaniemen torilla, Tokoinrannassa, keskustassa ja puistoissa. Yhtenä päivänä pidimme torilla kojua, jossa tarjoiltiin ohikulkijoille mehua ja verenpaineen mittausta. Kojun edessä aktiolaiset esittivät draamoja, lauluja ja lasten Jippii-tansseja, jotka koskettivat myös vanhuksia. Tapasimme paljon kiinnostuneita ja Jumalaa etsiviä ihmisiä. Saimme rukoilla useiden ... Lue lisää »

Pääkaupunkimissio näkyy syksyn tiistai-illoissa

Julkaistu 1.7.2011
Ensi syksyn suuria kohokohtia on ehdottomasti tapahtuma, joka kantaa nimeä Pääkaupunkimissio. Itse Missio kestää kuukauden verran alkaen 15. syyskuuta, minkä aikana evankeliumia tullaan välittämään tehokkaasti Tv:n, radion, internetin ja lehtien kautta. Tapahtuman painoarvoa kuvaa sekin, että kyseinen missio vaikuttaa seurakuntamme tapahtumakalenteriin merkittävästi tulevana syksynä. Helsingin Saalem-seurakunta on nimittäin vahvasti mukana tässä merkittävässä kampanjassa, jonka kohteena ... Lue lisää »

Helsinki-aktion 29.6.-3.7. ohjelma

Julkaistu 16.6.2011
Tule kohtaamaan ihmisiä Jumalan rakkaudella ja tekemään Jeesusta tunnetuksi kaupungissamme! Helsinki-aktioon 29.6.-3.7. ovat tervetulleita kaikenikäiset seurakuntalaiset. Jokaisella on jotain annettavaa – juuri sinua tarvitaan! Haluatko keskustella, laulaa, esittää draamaa, tehdä lapsille kasvomaalauksia…? Laita lahjasi likoon, ylitä rajasi, löydä itsestäsi uusia puolia! Aktioon sisältyy myös koulutusta. Voit tulla mukaan koko aktion ... Lue lisää »

Huomio! Ylimääräinen EU-Ruokajakelu

Julkaistu 15.6.2011
Ensi sunnuntaina järjestetään ylimääräinen EU-ruokakassien jako kaikille vähäosaisille Lähetysjumalanpalveluksen jälkeen n. klo 13. Muuten EU-ruokajakelua järjestetään kaikille sitä tarvitseville  joka kuun viimeisenä torstaina Kohtaamispaikan jälkeen. Lue lisää »

“Mahdollisuus muutokseen” -pääkaupunkimissio 15.9.-15.10.

Julkaistu 13.6.2011
Kaupunkimissio välittää evankeliumin tehokkaasti television, radion, internetin, sanomalehtien ja ulkomainosten kautta – päivittäin kuukauden ajan ympäri Helsingin seutua. Kampanja-aika on 15.9. – 15.10. Missio tarjoaa avun ihmisten yksinäisyys-, perhe-, päihde- ja muihin ongelmiin. Missio tavoittaa lähes kaikki alueen asukkaat – useina toistoina. Median käyttöön yhdistyy taitavasti puhelinpalvelu, kirjajakelu, ihmisten kohtaaminen ja ammattiapu. Kaupunkimission hyvän näkyvyyden ja ihmisiä ... Lue lisää »

FUEL-Illat kesällä

Julkaistu 13.6.2011
Vaikka kesä on täällä ja monet ovat lähteneet lomat viettoon, niin FUEL-Illat jatkuvat läpi kesän. Kesä-Fuelit ovat pienempiä ja järjestetään eri tyylillä kuin normaalit FUEL-illat. Kokoontumiset lauantaisin klo 18 Saalemilla, jolloin sään mukaan pysytään siellä tai lähdetään viettämään aurinkoista kesä-iltaa pelaillen ja yhdessäolon merkeissä. Jokainen Kesä-Fuel on erilainen riippuen solu- tai tiiminjohtajasta joka on sinä ... Lue lisää »

Uusi seurakunnanjohtaja esitettiin rukousaiheeksi

Julkaistu 13.6.2011
Helsingin Saalemin seurakuntaneuvosto esitti yksimielisesti sunnuntaina 12.6. kokoontuneelle seurakunnankokoukselle, että pastori Mika Yrjölä valittaisiin seurakunnanjohtajaksi kesällä 2012 eläkkeelle siirtyvän Klaus Korhosen tilalle. Päätöksen tekee seurakunta 4.9. pidettävässä seurakunnankokouksessa kuultuaan ensin Mika Yrjölän vastauksen hänelle esitettyyn alustavaan kutsuun. Tällä hetkellä Mika Yrjölä asuu perheineen Yhdysvalloissa. Hän on toiminut aiemmin Saalem-seurakunnan nuorisopastorina, lähetystyöntekijänä Indonesiassa sekä johtavana pastorina Lappeenrannan ... Lue lisää »

EU-ruokakasseja vähäosaisille joka kuun viimeinen torstai

Julkaistu 12.6.2011
EU-ruokakasseja jaetaan vähäosaisille Saalemilla joka kuun viimeisen torstain klo 12:00 tilaisuuden jälkeen. Oma kuljetuskassi mukaan. Ruoka-apua jaetaan yksi kassillinen 1-2 hengen talouksiin ja kaksi kassillista tätä suurempiin talouksiin. Ruoka-apu jaetaan henkilökohtaisesti paikan päällä, joten ruoka-apua ei voi ottaa vietäväksi toiselle henkilölle. Lue lisää »

Henkilökunnan kesälomat

Julkaistu 10.6.2011
Hei, Helsingin Saalem-seurakunta haluaa tiedottaa seurakuntalaisiaan henkilökunnan kesälomista. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä paikalla oleviin työntekijöihin. Myös päivystävä pastori ja Saalemin toimisto palvelevat seurakuntalaisia ja muita läpi kesän arkisin klo 09-13. HENKILÖKUNNAN KESÄLOMAT: Korhonen Klaus 03.07.-17.07. / 15.-21.08. Venemies Mauri ... Lue lisää »

Kesän kastejuhlat

Julkaistu 9.6.2011
Hei! Seurakunnan iloisimpiin tapahtumiin kuuluvat aina kastejuhlat, eikä Helsingin Saalem-seurakunta tee tässä poikkeusta. Jos olet tullut uskoon tai ollut jo pidempään uskossa mutta et ole käynyt kasteella, niin nyt sinulla on siihen loistava mahdollisuus. Kesän kastetilaisuudet ajoittuvat seuraavasti: • 18.06 Lauantai klo 11 (Life-varkkarileiri, Härkävalkamantie 20, 03850 Pusula) • 10.07 Sunnuntai klo 11 (Päiväjumalanpalvelus) • 28.08 Sunnuntai klo 16 (Iltakirkko) Kasteelle voi ilmoittautua ... Lue lisää »