Ajankohtaista

Asunto myytävänä

Julkaistu 22.7.2011
Helsingin Saalem-seurakunta myy testamenttilahjoituksena saadun  54 neliön kaksion Etelä-Haagasta (2h+k+kph+vh). Katso tarkemmat tiedot Oikotie- nettisivustolta (kohdenumero 6779983). Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Aarne Dahlbergiin puh. 0400-773131. Lue lisää »

Kesäloman kynnyksellä

Julkaistu 20.7.2011
Laitan tässä muutaman rivin kuulumisistani täältä Saalemin toimistolta, sillä tänään on viimeinen työpäivä ja ajatukset alkavat kääntyä jo kesälomalle päin. Vuosi sitten tulin Suomeen pitämään lähetystyöstä välivuotta ja tarkoitukseni oli palata takaisin Itävaltaan kesän 2011 lopussa. Vuoden aikana tilanteet muuttuivat sen verran, että päätin jäädä toistaiseksi Suomeen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että työsopimukseni Saalemissa loppuu ... Lue lisää »

Evankeliumi saavutti etsijöitä Helsinki-aktiossa

Julkaistu 3.7.2011
Kesä-heinäkuun vaihteessa veimme evankeliumia kaupunkimme kaduille noin 50 aktiolaisen voimin. Kolmen päivän aikana kohtasimme ihmisiä Hakaniemen torilla, Tokoinrannassa, keskustassa ja puistoissa. Yhtenä päivänä pidimme torilla kojua, jossa tarjoiltiin ohikulkijoille mehua ja verenpaineen mittausta. Kojun edessä aktiolaiset esittivät draamoja, lauluja ja lasten Jippii-tansseja, jotka koskettivat myös vanhuksia. Tapasimme paljon kiinnostuneita ja Jumalaa etsiviä ihmisiä. Saimme rukoilla useiden ... Lue lisää »

Pääkaupunkimissio näkyy syksyn tiistai-illoissa

Julkaistu 1.7.2011
Ensi syksyn suuria kohokohtia on ehdottomasti tapahtuma, joka kantaa nimeä Pääkaupunkimissio. Itse Missio kestää kuukauden verran alkaen 15. syyskuuta, minkä aikana evankeliumia tullaan välittämään tehokkaasti Tv:n, radion, internetin ja lehtien kautta. Tapahtuman painoarvoa kuvaa sekin, että kyseinen missio vaikuttaa seurakuntamme tapahtumakalenteriin merkittävästi tulevana syksynä. Helsingin Saalem-seurakunta on nimittäin vahvasti mukana tässä merkittävässä kampanjassa, jonka kohteena ... Lue lisää »

Helsinki-aktion 29.6.-3.7. ohjelma

Julkaistu 16.6.2011
Tule kohtaamaan ihmisiä Jumalan rakkaudella ja tekemään Jeesusta tunnetuksi kaupungissamme! Helsinki-aktioon 29.6.-3.7. ovat tervetulleita kaikenikäiset seurakuntalaiset. Jokaisella on jotain annettavaa – juuri sinua tarvitaan! Haluatko keskustella, laulaa, esittää draamaa, tehdä lapsille kasvomaalauksia…? Laita lahjasi likoon, ylitä rajasi, löydä itsestäsi uusia puolia! Aktioon sisältyy myös koulutusta. Voit tulla mukaan koko aktion ... Lue lisää »

Huomio! Ylimääräinen EU-Ruokajakelu

Julkaistu 15.6.2011
Ensi sunnuntaina järjestetään ylimääräinen EU-ruokakassien jako kaikille vähäosaisille Lähetysjumalanpalveluksen jälkeen n. klo 13. Muuten EU-ruokajakelua järjestetään kaikille sitä tarvitseville  joka kuun viimeisenä torstaina Kohtaamispaikan jälkeen. Lue lisää »

“Mahdollisuus muutokseen” -pääkaupunkimissio 15.9.-15.10.

Julkaistu 13.6.2011
Kaupunkimissio välittää evankeliumin tehokkaasti television, radion, internetin, sanomalehtien ja ulkomainosten kautta – päivittäin kuukauden ajan ympäri Helsingin seutua. Kampanja-aika on 15.9. – 15.10. Missio tarjoaa avun ihmisten yksinäisyys-, perhe-, päihde- ja muihin ongelmiin. Missio tavoittaa lähes kaikki alueen asukkaat – useina toistoina. Median käyttöön yhdistyy taitavasti puhelinpalvelu, kirjajakelu, ihmisten kohtaaminen ja ammattiapu. Kaupunkimission hyvän näkyvyyden ja ihmisiä ... Lue lisää »

FUEL-Illat kesällä

Julkaistu 13.6.2011
Vaikka kesä on täällä ja monet ovat lähteneet lomat viettoon, niin FUEL-Illat jatkuvat läpi kesän. Kesä-Fuelit ovat pienempiä ja järjestetään eri tyylillä kuin normaalit FUEL-illat. Kokoontumiset lauantaisin klo 18 Saalemilla, jolloin sään mukaan pysytään siellä tai lähdetään viettämään aurinkoista kesä-iltaa pelaillen ja yhdessäolon merkeissä. Jokainen Kesä-Fuel on erilainen riippuen solu- tai tiiminjohtajasta joka on sinä ... Lue lisää »

Uusi seurakunnanjohtaja esitettiin rukousaiheeksi

Julkaistu 13.6.2011
Helsingin Saalemin seurakuntaneuvosto esitti yksimielisesti sunnuntaina 12.6. kokoontuneelle seurakunnankokoukselle, että pastori Mika Yrjölä valittaisiin seurakunnanjohtajaksi kesällä 2012 eläkkeelle siirtyvän Klaus Korhosen tilalle. Päätöksen tekee seurakunta 4.9. pidettävässä seurakunnankokouksessa kuultuaan ensin Mika Yrjölän vastauksen hänelle esitettyyn alustavaan kutsuun. Tällä hetkellä Mika Yrjölä asuu perheineen Yhdysvalloissa. Hän on toiminut aiemmin Saalem-seurakunnan nuorisopastorina, lähetystyöntekijänä Indonesiassa sekä johtavana pastorina Lappeenrannan ... Lue lisää »

EU-ruokakasseja vähäosaisille joka kuun viimeinen torstai

Julkaistu 12.6.2011
EU-ruokakasseja jaetaan vähäosaisille Saalemilla joka kuun viimeisen torstain klo 12:00 tilaisuuden jälkeen. Oma kuljetuskassi mukaan. Ruoka-apua jaetaan yksi kassillinen 1-2 hengen talouksiin ja kaksi kassillista tätä suurempiin talouksiin. Ruoka-apu jaetaan henkilökohtaisesti paikan päällä, joten ruoka-apua ei voi ottaa vietäväksi toiselle henkilölle. Lue lisää »

Henkilökunnan kesälomat

Julkaistu 10.6.2011
Hei, Helsingin Saalem-seurakunta haluaa tiedottaa seurakuntalaisiaan henkilökunnan kesälomista. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä paikalla oleviin työntekijöihin. Myös päivystävä pastori ja Saalemin toimisto palvelevat seurakuntalaisia ja muita läpi kesän arkisin klo 09-13. HENKILÖKUNNAN KESÄLOMAT: Korhonen Klaus 03.07.-17.07. / 15.-21.08. Venemies Mauri ... Lue lisää »

Kesän kastejuhlat

Julkaistu 9.6.2011
Hei! Seurakunnan iloisimpiin tapahtumiin kuuluvat aina kastejuhlat, eikä Helsingin Saalem-seurakunta tee tässä poikkeusta. Jos olet tullut uskoon tai ollut jo pidempään uskossa mutta et ole käynyt kasteella, niin nyt sinulla on siihen loistava mahdollisuus. Kesän kastetilaisuudet ajoittuvat seuraavasti: • 18.06 Lauantai klo 11 (Life-varkkarileiri, Härkävalkamantie 20, 03850 Pusula) • 10.07 Sunnuntai klo 11 (Päiväjumalanpalvelus) • 28.08 Sunnuntai klo 16 (Iltakirkko) Kasteelle voi ilmoittautua ... Lue lisää »

Seurakunnankokous 12.06.2011 klo 12.30.

Julkaistu 7.6.2011
Seurakunnankokous ja Saalem-Lähetys ry:n yhdistyksenkokous pidetään su 12.6.2011 päiväjumalanpalveluksen jälkeen n. klo 12.30. Esillä tulevan seurakunnanjohtajan valintaprosessi sekä Härkävalkaman leirikeskuksen myyntivaltuutus ja uuden leiripaikan hankintavaltuutus. Hallitus. Lue lisää »

Alec Goldberg Israel-illassa 20.6

Julkaistu 7.6.2011
Vieraana Israel -illassa 20.6.2011 klo 18.30 Alec Goldberg Israelista Alec Goldberg on Jeesukseen uskova juutalainen, joka on muuttanut Israeliin Venäjältä ja asunut perheensä kanssa vuodesta 2003 Jerusalemissa. Alec Goldberg on koulutukseltaan fyysikko ja teologi. Vuodesta 2009 hän on toiminut Caspari -keskuksen johtajana Jerusalemissa. Caspari -keskus on Raamatun ja juutalaisuuden tutkimus- ... Lue lisää »

Solujohtajakoulutus syksyllä 2011

Julkaistu 6.6.2011
Voita – ystäväsi Vahvista – pysymään uskossa Varusta – kulkemaan rinnalla Valtuuta – ottamaan vastuu toisesta SOLUJOHTAJAKOULUTUS syksyllä 2011 Solujohtajakoulutus tähtää solutyöhön Saalem-seurakunnassa. Koulutus alkaa ke 7.9.2011 ja jatkuu keskiviikkoisin klo 18-21 kahdeksan viikon ajan. Kouluttajina toimivat seurakunnan pastorit ja solutyössä pidempään mukana olleet solujohtajat. Ilmoittaudu ajoissa! Rajoitetusti tilaa. Ilmoittautuminen: (function(){var ml="D3h%tiFl.oe42kncs0auC-mAErf",mi="31DB3 Lue lisää »

Kesäkuoro starttasi 5.6.! Tule mukaan ensi kerralla!

Julkaistu 5.6.2011
Kesäkuoro lauloi ensimmäisen kerran 5.6. aamujumalanpalveluksessa. Kuoroon voit tulla mukaan, vaikka et vakituisesti kuuluisi mihinkään kuoroon, kunhan vain pääset mukaan treeneihin. Oli tosi mukavaa laulaa yhdessä! Terveisin kuorolainen kakkosriviltä :) PS. Alla vielä musajohtaja Pirren kirje ja sieltä löytyvät myös treeniajat. Hei kaikki rakkaat kuorolaiset ja muusikot! Kesä saapuu ja lomat alkavat. Aurinkoa ja leppoisaa oloa on tiedossa. Kuitenkin haluamme tänä ... Lue lisää »

Kristitty-lehden näköisversio

Julkaistu 5.6.2011
Tässä on uusimman Kristitty-lehden näköispainos: Helsingin Saalem-seurakunnan julkaisu, 3/2011, kesä- heinäkuu. Lehti on PDF-muodossa. PDF-lukuohjelman saa ladata ilmaiseksi esimerkiksi täältä. Aiheina muun muassa Saalem aloitti EU-ruokajakelun, sivu 4 Kiitollisuus vai katkeruus?, sivu 6 Söderlundit hyvyyden lähetteinä Ugandassa, sivu 11 Lehden kansi Lue lisää »

Pääkaupunkimission rukouspäivä 11.6.

Julkaistu 5.6.2011
Rukousaiheita Syksyn pääkaupunkimission, Mahdollisuus muutokseen, rukousaiheita: – Radio -ja TV-kanavaneuvottelujen puolesta. – Rukoillaan, että missioasia tulee kaikissa seurakunnissa koko seurakunnan omaksi, eikä vain ”missiotiimin” vastuulle. – Rukoillaan lisää luterilaisia seurakuntia liittymään kampanjaan. – 11.6. mission rukouspäivän puolesta, jotta mahdollisimman moni mukana oleva seurakunta lähettäisi edustajansa mukaan. Rukouspäivä Seuraava rukouspäivä on Malmin Saalemissa 11.6.2011 klo 15:00–18:00 Aloitus klo 14:00–14:40 opetusjaksolla rukouksesta / Raili Tanskanen Malmin ... Lue lisää »

Kesäajan kuoro

Julkaistu 5.6.2011
Hei kaikki rakkaat kuorolaiset ja muusikot! Kesä saapuu ja lomat alkavat. Aurinkoa ja leppoisaa oloa on tiedossa. Kuitenkin haluamme tänä kesänä antaa mahdollisuuden kuoromusiikille, siksi järjestämme yhteiskuoron kesän ajaksi. Yhteiskuoro toimii periaatteella, että jokainen laulaja ja soittaja, iästä riippumatta, on tervetullut mukaan silloin, kun parhaiten itselle sopii. Jos meitä on paikalla kolme, laulamme triona, ja jos puolestaan meitä on paikalla 50, niin ... Lue lisää »

Seurakunnan kevätjuhla sunnuntaina klo 12.00

Julkaistu 5.6.2011
Koko Saalem-seurakunnan yhteinen kevätjuhla pidetään ensi sunnuntaina klo 12. Tuolloin ei ole muita tilaisuuksia koko päivänä, ja paikalle pyydetään koko seurakuntaa runsain joukoin. Juhlassa on huomioitu kaikenikäiset, sekä lapset että aikuiset. Tilaisuuden järjestelyissä on mukana laaja joukko seurakuntalaisia eri työmuodoista. Musiikkivoimat ovat paikalla laajasti, ja juhlassa musisoivat nuoret, lapset, bändi, kuoro, soittokunnan laulajat, urut ja tietysti ... Lue lisää »