Ajankohtaista

Lasten syysleiri täynnä!

Julkaistu 8.9.2011
Syksyinen Lastenleiri pidetään pe-su 7.-9.10.2011 Härkävalkamassa. Leiri on suuren kysynnän vuoksi täynnä, mutta ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan varapaikoille. Lasten syysleiri pidetään tänä vuonna vielä omassa Härkävalkaman leirikeskuksessamme Nummi-Pusulassa. Luvassa on vauhdikasta ja mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, raamattutunteja ja hyvää ruokaa! Leiri on tarkoitettu 7 – 12-vuotiaille. Lähtö on tavalliseen tapaan Saalemin edestä (Näkinkuja 3), josta ... Lue lisää »

MUSIIKKIVIIKOT – Matkalla mahdollisuuksiin

Julkaistu 7.9.2011
Saalemilla järjestetään ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa kestävät musiikkiviikot 18.9.-2.10.2011. Ohjelma on hyvin monipuolinen ja tilaisuuksiin on todella helppoa pyytää mukaan ystäviä, työtovereita, naapureita jne. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy! Su 18.9. klo 19 ROMANIMUSIIKIN ILTA Mukana mm. Telal Kham, Tuula ja Valfrid Åkerlund, romanikuoro Ke 21.9. klo 18 HENGELLISEN KLASSISENMUSIIKIN ILTA Oopperalaulaja Tiina Sinkkonen, pianisti Seppo J. Järvinen ja ... Lue lisää »

Mika Yrjölästä tuleva seurakunnanjohtaja

Julkaistu 7.9.2011
Saalem -seurakunta päätti sunnuntaina 4.9. jumalanpalveluksen jälkeen toimitetussa äänestyksessä valita pastori Mika Yrjölä seurakunnan johtajaksi nykyisen paimenen Klaus Korhosen jäädessä eläkkeelle kesällä 2012. Yrjölä sai ¾ osaa kaikista annetuista äänistä. Nykyisin Yhdysvalloissa asuva Yrjölä muuttaa perheineen Suomeen myöhemmin sovittavana aikana ensi vuonna. Lue lisää »

Seurakunnan uusi sihteeri Joanna Valtari

Julkaistu 7.9.2011
Toimiston kesäsijainen Paavo jatkaa opiskelujaan Belgiassa ja hänen työsuhteensa seurakunnassa päättyy torstaina 8.9. Paavon tilalla aloittaa tällä viikolla osa-aikaisena sihteerinä Joanna Valtari. Joannan työalueeseen kuuluvat mm.  tilavaraukset, ilmoitukset, viestintä, seurakunnallisten tapahtumien organisointi sekä muu toimistotyö. Joannan tavoittaa numerosta 050 300 7185. E-mail osoite on (function(){var ml="Feom3ahsCAlk%E.Dirf2nct-40",mi=" Lue lisää »

Missioon tarvitaan yhä vapaaehtoisia, koulutus 10.9.

Julkaistu 31.8.2011
“Mahdollisuus muutokseen” -pääkaupunkimissio pyörähtää pian käyntiin! Missioon tarvitaan vielä vapaaehtoisia erilaisiin palvelutehtäviin: Puhelinkeskukseen puhelinvastaajia livechat-keskustelijoita tekstiviestipalveluun vastaajia Puhelinkeskuksessa palvellaan 4 h vuoroissa. Erityisesti yövuoroihin (8 h) tarvitaan vielä päivystäjiä. Jos pystyt tekemään yhdenkin vuoron, sekin on arvokas! Muihin tehtäviin kirjakuriireja ihmisten kohtaajia katutapahtumiin (24.9. ja 1.10. klo 12-16) Puhelinkeskus päivystää jatkuvasti koko kampanjan ajan ... Lue lisää »

Harrasteillan nimikilpailu ratkesi

Julkaistu 31.8.2011
Kesän kynnyksellä pyysimme nimiehdotuksia harrasteiltaan, joka jatkaa lähetysompeluseuran perinnettä uudistuneena. Saimme kolmisenkymmentä hyvää nimiehdotusta – kiitos kaikista! Kilpailun voitti Pekka Hirvonen TEKO-nimellä. Hän haluaa rohkaista seurakuntalaisia käyttämään omia lahjojaan lähetystyön hyväksi. – Ammattitaidolla ja harrastuksilla voi palvella Jumalaa – uskoon sisältyy myös teot ja mikä olisi tehokkaampaa kuin palvella niillä lahjoilla, mitä Jumala on meille jokaiselle antanut. TEKO-iltojen ... Lue lisää »

Pääkaupunkimission katutapahtumat

Julkaistu 27.8.2011
Saalem-seurakunta jalkautuu Mahdollisuus Muutokseen -mediamission aikana kaupungille seuraavasti: la 24.9. klo 12-16 koju Elielinaukiolla, kokoontuminen Saalemilla klo 11 la 1.10. klo 12-16 koju Elielinaukiolla; kokoontuminen Saalemilla klo 11 Katutapahtumissa pidetään tarjolla hengellistä materiaalia ja karkkia sekä tehdään ympäristössä missioon liittyvää kyselyä. Tässä vaiheessa missiomainokset ovat jo herättäneet lukuisten ihmisten huomion ja kiinnostuksen – tule auttamaan heitä ottamaan seuraava ... Lue lisää »

Äänestys seurakunnanjohtajasta sunnuntaina 4.9.

Julkaistu 26.8.2011
Sunnuntain 4.9. ehtoollisjumalanpalveluksen jälkeen klo 12.30 pidetään Saalem-seurakunnan jäsenille tarkoitettu tilaisuus, jossa on mahdollisuus suljetulla äänestyslipulla vastata seurakuntaneuvoston (=vanhimmat+seurakuntapalvelijat) esitykseen pastori Mika Yrjölän valitsemisesta seurakunnanjohtajaksi kesällä 2012 eläkkeelle siirtyvän Klaus Korhosen tilalle. Ennen äänestystä kuullaan valintatyöryhmän puheenjohtajan Arto Hämäläisen selvitys seurakuntalaisten antamasta palautteesta. Mikäli kyllä -ääniä tulee yli 50%, ... Lue lisää »

Käsi kädessä -iltapäivä kehitysvammaisille ja heidän perheilleen

Julkaistu 25.8.2011
KÄSI-KÄDESSÄ-toiminta on pääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntien järjestämää toimintaa kehitysvammaisille ja heidän perheilleen/avustajille. Toiminta on luonteeltaan hengellistä ja osallistujien hengelliset tarpeet huomioon ottavaa ja se on puettu iloiseen ja välittömään muotoon. Ikärajaa ei ole, eikä myöskään pääsymaksua tilaisuuksiin, joissa on kahvitarjoilu. Toimintamme perustuu toisten kanssa olemiseen Jumalan Sanan opetuksen, musiikin ja rukouksen lomassa. Kohtaamme kerran kuussa Helsingin ... Lue lisää »

Pääkaupunkimissio palvelee

Julkaistu 22.8.2011
”Mahdollisuus muutokseen” -pääkaupunkimission ytimenä toimii puhelinkeskus, jossa päivystetään kampanjan ajan jatkuvasti sovittujen vuorojen mukaisesti. Puhelinkeskuksesta voi tilata ilmaisen Missiokirjan, jossa on todistuksia Jumalan muuttavasta voimasta. Kirjakuriirit vievät henkilökohtaisesti kirjat perille. Mahdollisuus palvella: Puhelinkeskukseen tarvitaan – puhelinvastaajia – kirjakuriireja – livechat-keskustelijoita – tekstiviestipalveluun vastaajia Koulutus: Kaikille yhteinen koulutus on ensi lauantaina 27.8.2011 klo 10-15 Helsingin Vapaaseurakunnassa. Järjestämme myös Saalemissa myöhemmin koulutuspäivän niille, jotka ... Lue lisää »

Saalemin raamattukoulu avaa taas ovensa

Julkaistu 18.8.2011
Jos olet kiinnostunut Raamatun opiskelusta, niin nyt kannattaa lukea artikkeli loppuun. Monille kokopäiväinen opiskelu on mahdotonta työn tai perheen takia. Saalemin Raamattukoulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet opiskeluun myös työn ohella. Luennot ovat nimittäin aina keskiviikkoiltaisin Saalemilla  ja tarjoavat siten mahdollisuuden opiskeluun ”vähän kerrallaan”. Opiskeluun ei tarvitse etsiä syitä kaukaa. Sen lisäksi, että tietosi Raamatusta ja sen sisällöstä lisääntyy, ... Lue lisää »

”Face to face” -tapahtuma Kolmen sepän patsaalla taiteiden yönä 26.08.

Julkaistu 18.8.2011
Taiteiden yönä Saalem on taas näkyvästi läsnä Helsingin yössä. Jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman sijainti on Helsingin keskustassa Kolmen sepän patsaan aukiolla ja kulkee tänä vuonna nimellä ”Face to Face”. Ohjelmassa on paljon musiikkia, jota esittävät pääosin seurakuntamme omat musiikkivoimat, jotka edustavat eri ikäluokkia,  etnisiä ryhmiä ja musiikin eri tyylejä. Kokemukset viime vuosilta ovat olleet erittäin ... Lue lisää »

Speed Date -tapahtuma kristityille 40-65-v. sinkuille lauantaina 10.9.2011

Julkaistu 17.8.2011
Tätä on toivottu, ja nyt se on täällä: Speed Date -tapahtuma keski-ikäisille ja miksei vähän vanhemmillekin sinkuille! Tapahtuma pidetään 10.9., klo 13.00 – 15.00. Aikaisempien Speed Date -tapahtumien tyyliin osallistujat keskustelevat noin 5 min. per pari, ja tilaisuuden lopuksi on mahdollisuus valita yksi tai useampi mieluisa treffikaveri. Jos valinta on molemminpuolinen, asiasta ilmoitetaan kummallekin tekstiviestillä, ja ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -päivä ja missiokoulutus 17.9.

Julkaistu 16.8.2011
Kuinka kerron Jeesuksesta luontevalla ja kiinnostavalla tavalla ystävilleni, perheenjäsenilleni, tuttavilleni… Opi uutta ja innostu! Koulutus on erityisen ajankohtainen nyt, kun Mahdollisuus muutokseen -mediamissio valtaa pääkaupunkiseudun 15.9.-15.10. ja hengelliset asiat ovat – toivottavasti – tavallista useampien huulilla. Tämä on upea mahdollisuus päästä keskustelemaan maailman parhaasta uutisesta naapurin, työ- tai opiskelukaverin, läheisen tai vaikka tuntemattoman kanssa. Tule hakemaan ... Lue lisää »

LIFE-illat starttaavat YÖ-LIFELLA pe 19.8.

Julkaistu 11.8.2011
LIFE-illat starttaavat käynnistyvät perjantaina 19.8.2011, jolloin järjestään yökoulun kaltainen YÖ-LIFE klo 20 alkaen. Muista ilmoittautua tämän sivun alareunan linkistä! Kyseisenä perjantaina  etukäteen ilmoittautuneet ja huoltajan luvan toimittaneet Lifelaiset jäävät ”Life-minileirille” Saalemiin. Paikalla on useita täysi-ikäisiä ohjaajia sekä tytöille että pojille, samoin paikalla on jatkuva yövahti ja Lifen oma pastori Ari Kattainen. Ilmoittautuneille lähetään erikseen ... Lue lisää »

Ensi sunnuntaina koululaisten siunaus

Julkaistu 10.8.2011
Tulevana sunnuntaina 14.8 klo 11 jumalanpalveluksen yhteydessä järjestetään koululaisten siunaus. Kutsummekin siis erityisesti kaikki kouluikäiset lapset, jotka aloittavat taas vuotuisen koulutyönsä ja heidän perheensä mukaan kokoukseen. Seurakunta haluaa tarjota kaikille niille koululaisille, jotka saapuvat paikalle siunaushetkeen vuoden Jees-lehdet (10 kpl) ilmaiseksi seurakunnan puolesta. Jees-lehti on kouluikäisille suunnattu kristillinen lehti, joka lapsen kristillisen kasvun tukemisen lisäksi tarjoaa ... Lue lisää »

Urbaani unelma on taas täällä

Julkaistu 2.8.2011
Pääkaupunkiseudulla järjestetään Urbaani unelma tapahtuma 17.-20.8.2011. Myös Helsingin Saalem-seurakunta ottaa osaa kyseiseen tapahtumaan yhdessä monien muiden seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Lauantaina 20.8. klo 19 Helsingin Saalemissa järjestetään tapahtuman päätöstilaisuus, joka kantaa nimeä ”Urbaani kiitos!” Tilaisuudessa on mukana mm. Markku Tuppurainen, Waltteri Haapala sekä Weli Maksimainen & band. Tilaisuutta edeltää Unelma Kahvila Saalemin alakerrassa, joka avaa ovensa ... Lue lisää »

Telal Kham, levynjulkistamistilaisuus

Julkaistu 1.8.2011
Telal Kham –Auringon Alla –ryhmä perustettiin noin kymmenen vuotta sitten. He Esittävät kulttuurisidonnaista hengellistä romanimusiikkia, jota voisi hyvin kutsua gypsy-gospeliksi. Laulujen sanoitukset ovat eri romanikielen murteilla sekä suomeksi. Laulut kumpuavat uskosta Jumalaan, ilosta ja surusta sekä unelmista, joihin on helppo samaistua siksi, että ne kuuluvat ... Lue lisää »

Gospel musiikin legenda Andrae Crouch seurakunnassamme

Julkaistu 29.7.2011
Yksi Gospel musiikin suurimmista nimistä Andrae Crouch on vierailemassa Suomessa. Ilonamme on, että hän pitää yhden konsertin myös omassa seurakunnassamme Helsingin Saalemissa sunnuntaina 31.7 klo 18. Hänen kanssaan esiintyvät suomalainen mustan gospelin ryhmä Higher Ground band & Trisis. Konsertin järjestelyistä ja esiintyjän kutsumisesta vastaa Radio Dei. Lippu maksaa 25€ (4-15.v 10€) ... Lue lisää »

Toimisto tiedottaa

Julkaistu 28.7.2011
Hei, Helsingin Saalem-seurakunnan toimisto tiedottaa: Toimisto palaa takaisin normaaliin kausirytmiin. Elokuun 1.päivästä eteenpäin toimisto on taas auki arkisin klo 09-15. Toimiston puh: (09) 7741 010 Fax: (09) 737 726 Mail: (function(){var ml="-4CFEA.omfint%kalDerc20s3h",mi="=H2?=EFICB9=HA=EE8?:@ Lue lisää »