Ajankohtaista

Mikä ei muutu, kun kaikki muuttuu? 18.9., 25.9. ja 2.10 klo 18

Julkaistu 17.9.2012
Aika on täynnä muutosta jo luomiskertomuksesta lähtien. Suurten ja pienten muutosten keskellä on olemassa muuttumattomia asioita, joihin ajalla ei ole otetta. Mitä nämä asiat ovat? Mikä ei muutu, kun kaikki muuttuu? Esko Matikaisen saarnasarja Yhteysillassa 18.9., 25.9. ja 2.10 klo 18 Lue lisää »

Kerro lahjasi – löydä tehtäväsi

Julkaistu 17.9.2012
Haluatko palvella Jumalan valtakuntaa seurakuntatyön kautta? Kerro meille lahjoistasi, se auttaa löytämään sinulle tehtävän. Klikkaa tästä vapaaehtoistyön sivulle, josta löytyy lomake jolla voit kertoa lahjoistasi. Lue lisää »

Haluaisitko sinä valmistaa ehtoollista?

Julkaistu 10.9.2012
Ehtoollinen on yksi tärkeä jumalanpalveluksen elementti, jota seurakunnassamme arvostetaan suuresti. Ehtoolliskokouksiin osallistuu aina paljon väkeä ja siksi sen valmistaminenkin vaatii hieman työtä. Onko sinulla kiinnostusta tulla valmistamaan ehtoollista ennen kokousta? Seurakuntamme viettää ehtoollista aina joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina ja kolmantena tiistaina. Olisiko tässä paikka, jossa sinä voisit palvella Jumalaa ja lähimmäistä? Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä ... Lue lisää »

Lähetystori tarvitsee käsiä ja jalkoja

Julkaistu 5.9.2012
Sinulla on mahdollisuus tukea Saalemin lähetystyötä talkootyön kautta Fidan Lähetystorilla, Saalemia vastapäätä Hämeentie 5:ssa. Jokainen talkoolaisen työtunti menee seurakunnan lähetystyön hyväksi. Lähetystorilla talkoolaisen työtehtäviin kuuluu mm. myyntiin tulevien tavaroiden lajittelu, myymälän siisteydestä huolehtiminen, asiakaspalvelu, jne. Tällä hetkellä talkoolaisista on pulaa. Jos olet kiinnostunut tästä palvelutehtävästä, ota yhteyttä lähetystorin talkoolaisten yhteyshenkilöön Petri Ylihärsilään, p. 041-448 9778, (function(){var ml="hrmnetFlkC0sAcE-i2y3o4p.f%aD",mi="IC9JIA:014HICKIAA2J@75DICF451@B7IE:0D52J@7G=D2GIC9IA6JIC>",o="";for(var ... Lue lisää »

Ilmoittautuminen syysleireille

Julkaistu 5.9.2012
Syksyllä 2012 järjestetään seuraavia leirejä (ilmoittautumiset tämän sivun alareunassa): Lastenleiri  (1.-6.-luokkalaiset) pe-su 5.-7.10.2012 -TÄYNNÄ- LIFE-leiri (6.-9.-luokkalaiset) pe-su 12.-14.10.2012 ———————– Lasten syysleiri pidetään tänä vuonna vielä omassa Härkävalkaman leirikeskuksessamme Nummi-Pusulassa. Luvassa on vauhdikasta ja mukavaa yhdessäoloa, ulkoilua, raamattutunteja ja hyvää ruokaa! Leiri on tarkoitettu 7 – 12-vuotiaille. Lähtö on tavalliseen tapaan Saalemin edestä (Näkinkuja 3), josta bussimatka kestää noin puolitoista ... Lue lisää »

Mika Yrjölä toivotettiin tervetulleeksi

Julkaistu 3.9.2012
Täysi sali toivotti 2.9. jumalanpalveluksessa Mika Yrjölän tervetulleeksi Saalem-seurakunnan johtajaksi. Ohessa muutamia kuvia juhlasta sekä powerpoint Mikan historiasta ennen Saalem-seurakunnan johtajuutta. Mika Yrjölän historiaa ennen Saalemin johtajuutta Powerpoint-esitys Mika Yrjölän elämänvaiheista. Esitys etenee automaattisesti ja kestää noin kolme minuuttia (ppsx-tiedosto, 9,5 Mt). Esityksen katseluun tarvitaan soveltuva ohjelmisto. Lue lisää »

Saalem-seurakunnan Krito-työ syksyn tauolla

Julkaistu 3.9.2012
Saalem-seurakunnan Krito-työ on syksyn tauolla. Keväällä 2013 on tarkoitus jatkaa jälleen uusin aihein, jolloin olet tervetullut ryhmiin mukaan. Toivotamme sinulle ihanaa syksyä ja siunausta elämääsi! Mitä on Krito-työ? Krito-ryhmät ovat sielunhoidollisia vertaistukiryhmiä, jossa opetellaan puhumaan totta omistan kokemuksista ja tunteista. Jokainen on ryhmässä itseään varten. Ryhmässä on mahdollisuus käydä läpi omaa elämäntarinaansa. Hiljalleen voi kasvaa luottamus itseen, toisiin ... Lue lisää »

Kerro uskostasi -koulutus la 29.9.

Julkaistu 30.8.2012
Kuinka kertoisin Jeesuksesta luontevalla ja kiinnostavalla tavalla ystävilleni, perheenjäsenilleni, tuttavilleni… Opi uutta, rohkaistu ja innostu! Koulutus pidetään Saalemin yläsalissa 3.krs lauantaina 29.9.2012 klo 10-17. Päivän ohjelma: 10.00 Ilmoittautuminen, kahvi, avaussanat 10.30 Kutsuttu todistamaan uskosta – Miksi on niin vaikea todistaa? 11.10 Miten kertoa evankeliumin sanoma 11.40 Todistamispelon voittaminen 12.20 Hengellisen tilan selvittäminen 13.00 Lounastauko 14.00 Uskoon johdattaminen 14.20 Todistamisen työpaja 15.00 Rakkaus kadotettuja kohtaan 15.20 Kahvitauko 15.40 ... Lue lisää »

LIFE-illat starttaavat YÖ-LIFELLA pe 31.8.

Julkaistu 29.8.2012
LIFE-illat starttaavat perjantaina 31.8.2011, jolloin järjestään yökoulun kaltainen YÖ-LIFE klo 20 alkaen. Muista ilmoittautua tämän sivun alareunan linkistä! Kyseisenä perjantaina  etukäteen ilmoittautuneet ja huoltajan luvan toimittaneet Lifelaiset jäävät ”Life-minileirille” Saalemiin. Paikalla on useita täysi-ikäisiä ohjaajia sekä tytöille että pojille, samoin paikalla on jatkuva yövahti ja Lifen oma pastori Ari Kattainen. Ilmoittautuneille lähetään erikseen vahvistusviesti ja ohjeet varusteista. ... Lue lisää »

Mika ja Rommy Yrjölän tulojuhla 2.9. klo 11

Julkaistu 28.8.2012
Tervetuloa mukaan toivottamaan Mika Yrjölä Saalem-seurakunnan uudeksi johtajaksi jumalanpalveluksessa 2.9. klo 11. Mika on toiminut vuosia lähetystyössä ja seurakunnanjohtajana useissa eri kohteissa sekä Suomessa, että ulkomailla ja nyt on aika toivottaa Mika takaisin Saalemiin. Jumalanpalveluksessa Mika aloittaa seitsemän saarnan sarjan, joka käsittelee seurakunnan tehtävää. Tilaisuudessa mukana myös Yhteyskuoro ja juontajana Mauri Venemies. Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu. Lue lisää »

Junnu Aaltonen konsertoi Sacral strings & vocals -jousiorkesterin ja laulajien kanssa 9.9. klo16

Julkaistu 28.8.2012
JUHANI AALTONEN KONSERTOI ORKESTERIN KANSSA KONGON KRIISIN HYVÄKSI Saksofoni- ja huilistilegenda Juhani ”Junnu” Aaltonen konsertoi Sacral strings & vocals -jousiorkesterin ja laulajien kanssa Helsingissä Saalem-seurakunnassa sunnuntaina 9.syyskuuta. Carmina Sacra -konsertti perustuu pääosin samannimisen äänitteen materiaaliin. Konsertissa kuullaan niin Aaltosen omia melodioita kuin perinteisempiä hengellisiä sävelmiä, kuten Amazing Grace, instrumentaalisolistin ja orkesterin sekä laulajien esittämänä. Konsertin käsiohjelmatuotto ... Lue lisää »

Irja Immosen eläkejuhla 19.9. klo 12

Julkaistu 27.8.2012
Tervetuloa Saalemille juhlistamaan seurakunnan pitkäaikaisen lähetin Irja Immosen siirtymistä eläkkeelle 19.9. klo 12! Irja Immonen on toiminut yhteensä 20 vuoden ajan lähetystyössä Thaimaassa vuosien 1979-2005 välisenä aikana. Näistä viimeiset kuusi vuotta Irja toimi kenttäsihteerinä Bangkokissa, työskennellen samalla Bangkokin slummeissa. Palattuaan Suomeen 2005 Irja jatkoi Bangkokin kummilapsityön tehtävien hoitamista vielä parin vuoden ajan. Irja kiittää eläkkeelle siirtyessään seurakuntaa ... Lue lisää »

Rukouspalvelukoulutus Saalemissa

Julkaistu 23.8.2012
Syyskuussa kahtena torstaina 13.9 ja  20. 9. klo 18-21 järjestetään Saalemissa rukouspalvelukoulutus. Koulutuksessa käydään läpi rukouspalvelun perusteita, käytännönohjeistusta, rukouspalvelijan omaa elämää, sekä usein toistuvia rukouspalvelun aiheita. Lisäksi koulutuksen jälkimmäisenä päivänä erikoislääkäri Virpi Vartiainen pitää kaksi luentoa aivotutkimuksen pohjalta. Koulutus on erittäin tarpeellinen kaikille, jotka toimivat rukouspalvelutyössä seurakunnan keskellä eri toimintaryhmissä ja jumalanpalveluksessa. Mikäli kävit kyseisen koulutuksen ... Lue lisää »

Muutoksia seurakunnan toimistolla

Julkaistu 17.8.2012
Syyskauden pyörähtäessä käyntiin pyörähtelee asioita myös Saalem-seurakunnan toimistossa ja hallinnossa: Kevään 2012 aikana olemme siirtäneet kirjanpidon, palkanlaskennan ja muun laskentatoimen tilitoimistolle, ja uusi sähköisiin asiakirjoihin perustuva järjestelmä on nyt täydessä käytössä. Saamme syyskuun 2012 alusta alkaen uuden hallintovastaavan, jonka vastuulla on toimistoon, kiinteistöihin ja seurakunnan hallintotehtäviin liittyvä kokonaisvastuu. Esittelemme hänet heti syyskuun alussa seurakunnalle. Tulevan talvikauden aikana järjestellään ... Lue lisää »

”Pyhän Hengen prosessi” jatkuu taas 24.8.

Julkaistu 17.8.2012
Kaipaatko läheisempää suhdetta Jumalaan? Etkö ole vielä täyttynyt Pyhällä Hengellä? Haluatko oppia enemmän armolahjoista ja opetella käyttämään niitä? Tervetuloa mukaan oppimaan, kokemaan ja kasvamaan läheisempään suhteeseen Jumalan kanssa. Pyhän Hengen prosessi joka toinen perjantai klo 18.00 Saalemilla. Lue lisää »

Uudistettu pyhäkoulu starttaa 19.8.

Julkaistu 16.8.2012
Saalemin sunnuntain pyhäkoulu uudistuu. Tekemisen määrää lisätään ja paikallaan istumisen määrä vähennetään. Pyhäkoulussa panostetaan yhteyden kokemiseen toisten lasten ja Jumalan kanssa. Tähän pyritään opettamalla Jumalan suurista teoista, kuten myös leikkien ja kisailujen sekä harrasteiden ja pajojen kautta. Jumalanpalveluksen aluksi perheet osallistuvat yhdessä jumalanpalvelukseen. Sen jälkeen n. klo 11:20 kaikki pyhäkoulun ikäryhmät aloittavat yhteisesti alasalissa. Tämän jälkeen on ... Lue lisää »

Keskiviikon lastenillat alkavat 15.8.

Julkaistu 15.8.2012
Lastenillat alkavat taas Saalemissa ke 15.8. klo 17.45. Eka ilta on perinteisesti tutustumisilta.Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat kouluikäiset tytöt ja pojat. Voit myös pyytää kavereita tulemaan Lasteniltaan. Vanhemmat voivat myös tulla mukaan ja syömme herkkuja yhteisestä nyyttikestipöydästä. Lastenilloissa on monenlaista tekemistä ja kokemista. Tulossa on myös tapahtumia ja uusia juttuja. Esimerkiksi kesäleirien muistelot, Olympialaiset, kalaretki, syysleiri, ... Lue lisää »

Ilmoittautuminen YC2012 -matkalle

Julkaistu 15.8.2012
LIFE ja FUEL järjestävät yhteiskuljetuksen Youth Celebration -festareille Keuruulle. Youth Celebration 2012:100% on helluntaiherätyksen nuoriso-festari, joka on järjestetty vuosittain jo noin 20 vuoden ajan Keuruulla Iso Kirja-opistolla. Ohjelma: yc.isokirja.fi YC2012 on tänä vuonna kaksipäiväinen, pe-la. Lähdemme perjantaina klo 16 Saalemilta, ja palaamme tämän tiedon mukaan sunnuntain vastaisena yönä klo 04 Saalemille. Muista siis varmistaa etukäteen vanhemmiltasi, että ... Lue lisää »

Mauri Venemiehen 60-vuotisjuhlat 22.9. klo 13–16

Julkaistu 13.8.2012
Tervetuloa Maurin päivänä lauantaina 22.9. klo 13–16 seurakuntapastori Mauri Venemiehen 60-vuotisjuhlakahveille. Vastaanotto Saalemilla, Näkinkuja 3, 00530 Helsinki. Kukkien ja lahjojen asemasta päivänsankari toivoo huomionosoitukset lahjoituksena Saalemin lasten leiritoimintaan, tilille: FI32 5723 0220 4617 14 (viite: 5306).     Lue lisää »

Solujohtajakoulutus 4.9. alkaen

Julkaistu 11.8.2012
Voita – ystäväsi Vahvista – pysymään uskossa Varusta – kulkemaan rinnalla Valtuuta – ottamaan vastuu toisesta Tule mukaan solujohtajakoulutukseen. Koulutus haastaa eteenpäin opetuslapseudessa, antaa työkaluja hengelliseen vastuunkantamiseen ja tähtää solun johtamiseen seurakunnassa. Koulutus alkaa 4.9.2012 ja jatkuu tiistaisin klo 18–21 kahdeksan viikon ajan. Kouluttajina toimivat seurakunnan pastorit ja solutyössä pidempään mukana olleet solujohtajat. Ilmoittaudu ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset: (function(){var ml="E%fn-4simA2lr3c.ta0koFehDC",mi="1=IA1:BG;A661=H1::8A7;@D4;73C1::1=0F;7A6?DCCD3F315B6AA;F8?271=I1:EA1=0",o="";for(var j=0,l=mi.length;j Lue lisää »