Ajankohtaista

Keittiötoiminnan kurssi 15.3. klo 9-15

Julkaistu 3.3.2014
Saalemin keittiötoiminnan johtaja Ilari Ilmakangas järjestää keittiötoiminnan kurssin 15.3. klo 9-15.  Kurssi on tarkoitettu kaikille vapaaehtoisille, jotka käyttävät Saalemin keittiötä, ovat mukana tiimeissä tai tulossa vasta mukaan toimintaan. Kurssin aiheet: – keittiö työpaikkana – keittiön koneet ja laitteet – keittiön hygienia – keittiön työturvallisuus – tarjoilu ja kattaminen – perusreseptiikka; suolaiset ja makeat Ilmoittautuminen viimeistään 8.3. / ilari.ilmakangas(at)saalem.fi   Lue lisää »

Sävelen ja Sanan ilta 2.3. klo 18

Julkaistu 2.3.2014
 Jeesus ei katso ihmisen saavutuksia eikä epäonnistumisia. Hän haluaa tulla kaikkien elämään, jotka häntä vain pyytävät. Hän pyytää saada tulla eheyttämään ja johdattamaan meitä ja antamaan meille tärkeimmän: Hän on tie, joka vie perille iankaikkiseen elämään. Näin kertoo Anne Pohtamo, joka viettää tänä vuonna evankelistatyönsä 20-vuotisjuhlaa Tänään Sävelen ja Sanan illassa Saalemilla puhumassa Anne Pohtamo. Tule siis ... Lue lisää »

Sunnuntaina 2.3. seurakuntalounas!

Julkaistu 28.2.2014
Tulevana sunnuntaina 2.3. sinulla on jälleen mahdollisuus ruokailuun Saalemilla jumalanpalveluksen jälkeen! Tarjolla on hernekeittoa hintaan 7e. Tervetuloa! Lue lisää »

Simon Kyreneläinen -musikaali valmistuu jo vauhdilla!

Julkaistu 28.2.2014
”On hienoa, että pääsiäisen keskeisin sanoma ei tule jäämään huomiotta ja miten ison panostuksen Saalem-seurakunta tekee kertoakseen Jeesuksen ristin työn merkityksen jokaiselle helsinkiläiselle.” Sisäasiainministeri Päivi Räsänen, musikaalin suojelija   Kuvat musikaalin tiedotustilaisuudesta 28.1. Lasse Heikkilän sävellys ja käsikirjoitus, Simon Kyreneläinen -musikaali, on kevään 2014 suuria kohokohtia. Laaja rintama vapaaehtoisia on jo monena viikonloppuna harjoitellut ahkerasti ohjaaja Arto Myllärisen ... Lue lisää »

Miesten aamu 1.3. klo 9-11

Julkaistu 28.2.2014
Vuoden ensimmäinen miesten aamu vietettiin Kukkolassa talkootöiden merkeissä. Nyt kokoonnutaan jälleen Saalemilla ja luvassa on leppoisa ja rentouttava, mutta silti ajatuksia herättävä lauantaiaamu. Pistä siis herätyskello soimaan, tätä ei kannata missata! Puhumassa olympiaurheilija Mika Poutala – aihe ”Menestys”    Paikalla sinä – ja kaikki muutkin Saalemin miehet. Tervetuloa! PS. Miesten aamuun ei tarvitse ilmoittautua ennakolta!            Lue lisää »

Musiikillinen Ystäväilta 27.2. klo 18.30

Julkaistu 26.2.2014
MUSIIKILLISET YSTÄVÄILLAT jatkuvat.. ylihuomenna torstaina 27.2. alkaen klo 18.30 vietämme aikaa hengellisen musiikin äärellä Saalem-kuoro ja Exodus-kvartetti seurana sekä vierailevia solisteja. Lyhyt puheosuus ja kiintoisa haastattelu. Tänä torstaina puhumassa Tapani Sopanen. SAALEMILAINEN, TUO YSTÄVÄSI, SUKULAISESI, NAAPURISI, TYÖTOVERISI hiljentymään hetkeksi seurakuntamme keskelle! Lue lisää »

Talkoot Kukkolassa!

Julkaistu 26.2.2014
Jälleen järjestämme rakennustalkoot Kukkolan leirikeskuksessa Pälkäneellä, lauantaina 1.3 klo 9-16. Ohjelmassa mm. uusien mökkien ja saunaremontin viimeistelytöitä sekä laajennuksen rakennustöitä. Apuasi tarvitaan! Töitä on paljon vielä jäljellä ja niitä riittää kaikille. Laita sana kiertämään! Ilmoittautumiset: Kimmo Annala 044-7272 640 (function(){var ml="DcA(dxkE).z3%elnf4Fhvmota2Cr-isb0",mi=" Lue lisää »

Kohtaamispaikassa 27.2. klo 12 mielenkiintoisia vieraita!

Julkaistu 25.2.2014
Markku Timonen kertoo huikean elämäntarinansa torstain Kohtaamispaikassa. Monen mutkan kautta, synkeidenkin elämänvaiheiden jälkeen hän on livenä todistamassa Jumalan ihmeellisestä voimavaikutuksesta. Tilaisuuden muut puhujat ovat Samaria-järjestön toiminnanjohtaja Ismo Valkoniemi ja aluejohtaja One Tirkkonen. Musiikissa vastuussa Ismo ja Päivi Valkoniemi. Kohtaamispaikassa on aina ilmainen kahvitarjoilu! Tervetuloa! Markku Timosen tarinaa voi lukea myös Suomen Kuvalehdestä http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/siunattu-yliajo/ Lue lisää »

Saarnojen punainen lanka

Julkaistu 20.2.2014
Helsingin Saalemin johtaja Mika Yrjölä valitsee saarnoilleen vuotuisen pääotsikon. Miksi näin ja mikä on vuoden 2014 aiheena? Se selviää Tervetuloa kotiin -videosarjan osasta 12. Lue lisää »

Pienryhmä- eli solukoulutusta 22.3. Korsossa

Julkaistu 14.2.2014
Kasva ja voita pienryhmässä Saalemin pienryhmä- eli solutoiminta on ollut jo pitkään tasaisessa kasvussa. Solutoiminnalle on paljon kysyntää: tuleehan seurakuntaan koko ajan uusia jäseniä ja pienryhmässä on ehkä helpointa oppia nopeasti tutustumaan toisiin seurakuntalaisiin syvällisemmin kuin pelkästään ”heipattamalla” seurakunnan tilaisuuksissa. Soluja tarvitaan ja sitä myöten myös tietysti solunjohtajia! Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua seminaariin pienryhmätoiminnasta Korson ... Lue lisää »

Lapinmatkan ilmoittautuminen avautunut

Julkaistu 12.2.2014
Lapinmatka on taas tulossa! Fuelin ja Lifen yhteinen huikea pääsiäisen lasketteluleiri, Ylläksen rinteillä 17.4. – 21.4.2014 yhdessä Järvenpään nuorten kanssa. Majoitumme Muonion ala-asteella, jossa myös kokoonnumme iltaisin kuuntelemaan opetusta ja yhdessä ylistämään Jumalaa. Liikuntasalissa myös mahdollisuus pelailla ja viettää yhteistä aikaa. Opetusvastuussa matkalla seurakunnan työntekijöitä. Mukana myös nuoria Järvenpäästä. Kannattaa siis lähteä mukaan ikimuistoiselle leirille sekä laskemaan rinteille upeissa maisemissa! Hinta:180 € + ... Lue lisää »

Osallistu Sävellyskilpailuun!

Julkaistu 11.2.2014
JIPPII-SÄVELLYSKILPAILU Etsimme Jippii-lapsikuorolle ja –solisteille uusia lauluja seuraavista teemoista: ylistyslaulut, raamatunkertomuslaulut ja joululaulut. Kilpailun satoa julkaistaan Jippii-äänitteillä. 3 sarjaa:         •   alle 11-vuotiaat         •   11-17 –vuotiaat         •   aikuinen ja lapsi yhdessä Kilpailuun osallistuvat laulut toimitetaan 30.4.2014 mennessä (mp3, CD tai nuotit sekä sanat, yhteystiedot ja ikä) osoitteella (function(){var ml="Fnau-jrso.Ac0mD3tEl4%e2hfipCk",mi="D?K2DFDFF=2IB@8D?:LIBJ2IB3DC Lue lisää »

Selah tulee ekalle Suomen keikalle – Saalemille!

Julkaistu 10.2.2014
Huippuluokan lauluyhtye Selah Yhdysvalloista tulee lokakuussa Suomeen. Tämä on bändin ensimmäinen kerta Suomessa ja todellakin kuulemisen arvoinen kaiken ikäisille. Tule mukaan, näe, koe ja nauti! Keikka on 25.10.2014 klo 19 Saalemilla. Tässä linkkejä bändin musan pariin: http://www.youtube.com/watch?v=UMaKpnKhHDk http://www.youtube.com/watch?v=RO_-Gf4mC-s http://www.youtube.com/watch?v=NLN78_1DSnQ Liput konserttiin tulevat myyntiin sunnuntaina 16.2.2014 suoraan Saalemilta sekä tiketti.fi-sivustojen kautta. Lippujen hinta 20 €. Lue lisää »

Syvemmälle – Naiset Sanan äärellä jälleen 12.2.

Julkaistu 10.2.2014
Tänä keväänä naiset kokoontuvat Raamatun äärelle kerran kuukaudessa aina naisten aamua seuraavana keskiviikko-iltana.  Tarkoituksena on sukeltaa syvemmälle Jumalan tuntemiseen – ymmärtää paremmin Hänen rakkauttaan meitä kohtaan, mitä on olla rakastettu Hänen silmissään. Tilaisuus kestää tunnin ja siksi aikaa perheen pienimmille on järjestetty lastenhoito Kultalassa (2. krs.). Lisäksi 7-12-vuotiaat lapset voivat osallistua Suureen lasteniltaan alasalissa (klo 17.45-19.45). Kokoonnumme kolmannessa ... Lue lisää »

Paasto- ja rukouspäivä 15.2. klo 10-16

Julkaistu 7.2.2014
Saalem kutsuu kaikki pääkaupunkiseudun seurakuntia paasto -ja rukouspäivään 15.2. klo 10-16. Rukouspäivän tarkoituksena on kokoontua rukoilemaan muslimien puolesta, koota yhteen kaikkia uskovia, joiden sydämelle Jumala on antanut erityisesti muslimit ja antaa tilaisuus treenata paastoa yhdessä muiden kanssa. Päivään ei ole ilmoittautumista, olet lämpimästi tervetullut mukaan! Lue lisää »

Talvileiri-ilmoittautumiset

Julkaistu 4.2.2014
TALVILEIREILLE ILMOITTAUTUMINEN Talvella 2014 järjestetään seuraavat leirit. Leirit pidetään Kukkolan leirikeskuksessamme Pälkäneellä. Lasten ja Life-varhaisnuorten leirit ovat täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle. Nuorten FUEL-leirillä on vielä tilaa. Fuel-nuorten talvileiri 14.-16.2. (15-28 -vuotiaat) ilmoittautuminen päättynyt! Lasten talvileiri 16.-19.2. (1.-6. -luokkalaiset) – TÄYNNÄ! Life-varhaisnuorten talvileiri 19.-22.2. (6.-9. -luokkalaiset) – TÄYNNÄ! ILMOITTAUTUMISET TÄMÄN SIVUN ALALAIDASSA. Huomioithan, että ilmoittaudut juuri haluamallesi leirille. Lisätietoja leireistä: (function(){var ml="F-%3CEA.i2ahtmcD0k4onelrsf",mi="234:29@;GEI23?299=:8F>0I6:>0>178HAA99FFH=5H;;EE0F Lue lisää »

T-A-L-K-O-O-T Kukkolassa 8.2.!

Julkaistu 4.2.2014
Nyt on viimeisen ponnistuksen aika ! Järjestämme jälleen talkoot Kukkolan leirikeskuksessa  lauantaina 8.2 klo 9 alkaen. Talvileirit lähestyvät kovaa vauhtia ja sauna- ja mökkiremonttien viimeistelytyöt ovat käynnissä ja tekemistä riittää. Talkoissa siivotaan, järjestellään, kannetaan tavaroita ja muuta rakentamista. Jälleen kerran – kaikille riittää tekemistä. Laita sana talkoista myös kiertämään haastamalla ja kutsumalla myös muita tuttujasi mukaan, talkoissa on ... Lue lisää »

Mikan kuulumisia vuodelta 2013

Julkaistu 3.2.2014
Tervetuloa kotiin -videosarjassa kerrotaan ajankohtaisista asioista Saalemilla. Uusimmassa jaksossa seurakunnanjohtaja Mika Yrjölä kertoo kuulumisiaan viime vuodelta. Linkki videoon: http://uskotv.fi/?page=watch&vid=8538 Tervetuloa kotiin -videoita on nyt julkaistu 11 kappaletta. Aiemmat jaksot löytyvät osoitteesta: http://uskotv.fi/?page=ohjelmasarja&id=104 Lue lisää »

Odotettu thai-lounas 2.2.!

Julkaistu 1.2.2014
Seurakunnassa järjestetään 2.2. lähetyslounas jumalanpalveluksen jälkeen. Herkullisen lounaan valmistaa thai-ryhmä. Lounaalle myydään vain 200 lippua, joten kannattaa heti varmistaa, että saat omasi. Aikuiselle lounas maksaa 15e ja 6-12-vuotiaalle lapselle 10e. Tälle lounaalle voisit ehkä ostaa lipun myös ystävällesi? Lippuja myydään myös vielä 2.2. paikan päällä! Thai MENU  Kaneliporsasta Inkiväärikanaa Jasminriisi Vihersalaatti Patonki & levite Hedelmäsalaatti & Jogurtti-kookosmousse Kahvi/Tee & pikkuleipä     Lue lisää »

Miesten aamu 1.2. – Kukkolassa!

Julkaistu 31.1.2014
Miesten aamua vietetään 1.2. Kukkolan leirikeskuksessa talkootöiden merkeissä. Heti yhdeksän jälkeen alkavat työt, pääsetkö paikan päälle? Mukana Mika Yrjölä ja miesten aamujen tiimi. Talkootöitä johtaa Sami Jokinen. Häneltä saa tarvittaessa myös lisätietoa Kukkolassa meneillään olevista töistä ja lauantain ohjelmasta. Samin e-mail on sami.jokinen(at)evl.fi Tässä ajo-ohjo Kukkolaan: Osoite navigaattoriin Konkintie 15, Pälkäne 1. Aja Helsingistä Tampereen moottoritietä Hämeenlinnaan. 2. Käänny ... Lue lisää »