Ajankohtaista

Kristitty 6/2013

Julkaistu 1.4.2014
Tällä viikolla ilmestyy uusi Kristitty, kevään kakkosnumero.Tässä linkki joulukuun Kristittyyn, se puuttui meidän nettiarkistosta! rv_49_KRISTITTY_2013_web Lue lisää »

Simon Kyreneläinen – minun musikaalini

Julkaistu 28.3.2014
Simon Kyreneläinen -musikaalin ensi-ilta on 5.4. klo 16. Tunnelmat ovat jännittyneen odottavat: jotain suurta on valmistumassa ja kohta saamme nauttia hienon musikaalin sävelistä ja sanomasta! Muutamilta musikaalissa mukana olevilta seurakuntalaisilta kyseltiin, minkä takia he ovat mukana musikaalissa ja mitä ajatuksia se on heissä herättänyt. Tässä tunnelmia kulissien takaa! Merina, kuorolainen: ”Tärkeimpänä kokemuksena voisin sanoa, että musikaalin myötä ... Lue lisää »

Kairos-kurssi haastaa ottamaan osaa lähetykseen!

Julkaistu 26.3.2014
Onko lähetys olennainen osa Raamatun sanomaa? Kenelle lähetyskäsky kuuluu? Mikä on minun paikkani Jumalan suunnitelmassa? Mitä voin tehdä saavuttamattomien kansojen tavoittamiseksi evankeliumilla? Kairos-kurssi on yhteiskristillinen lähetysaiheinen kurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa kristittyjä aktiiviseen osallistumiseen etenkin saavuttamattomien kansojen saavuttamiseksi. Kairos-kurssi ei ole vain pään tason tietopaketti lähetystyöstä vaan yksilön elämää ja maailmankuvaa sekä seurakunnan kaikkia työmuotoja haastava kurssi. Kurssi sopii ... Lue lisää »

Simon kaikuu ja kuuluu – h-hetki lähestyy!

Julkaistu 20.3.2014
Simon Kyreneläisen esitykset koittavat ensi kuussa! Kaikki alkaa olla kohta valmista. Mainostuksessa on ollut monia ulottuvuuksia, juttua on ollut Kallio-lehdessä, Rööperissä, Ristin Voitossa, Facebookissa, on banderollia, ulkomainosta, käsikutsua infotiskillä…mutta tärkein kysymys kuuluu: oletko sinä kutsunut jonkun mukaan musikaaliin? Olisitko valmis ostamaan lipun naapurille, sukulaiselle, ystävälle, lapsesi tarhatädille, tutulle lähikaupan myyjälle, työkaverillesi, pomollesi..??? Musikaalista tulee huikea ... Lue lisää »

Kristitty 1/2014

Julkaistu 18.3.2014
Hei! Tässä sähköinen versio Kristitty-jäsenlehdestämme. Hyviä lukuhetkiä! rv1_KRISTITTY_2014_web Lue lisää »

Tule mukaan Seurakuntakouluun!

Julkaistu 17.3.2014
Seurakuntakoulu pidetään tiistaisin Yhteysilloissa 4.3.-15.4. klo 18.00-19.30. Tervetuloa mukaan! Voit osallistua joko koko 6-viikon ajan tai vain johonkin iltaan. Koko kurssin käyneille annetaan todistus. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua. Alkavan kurssin teema on Jeesus Nasaretilainen. Ohjelma (muutokset mahdollisia): 4.3. Johdanto srk-koulun teemaan Mika Yrjölä 11.3. Jeesuksen maailma Esko Matikainen 18.3. Jeesus pelastaja Niilo Mähönen 25.3. Vuosikokous – ei srk-koulua 1.4. Kuka Jeesus? Matti Kankaanniemi 8.4. Jeesus – ystävä Elina Rautio 15.4. Jeesus Kastaja Waltteri Haapala   Lue lisää »

Dick Brogden jumalanpalveluksessa 30.3.

Julkaistu 14.3.2014
Jumalanpalveluksessa 30.3. puhumassa Afrikassa syntynyt Dick Brodgen (USA), joka on työskennellyt pitkään muslimien parissa eri Afrikan maissa ja kantaa huolta niiden tavoittamisesta, jotka eivät ole vielä evankeliumia kuulleet. Lue lisää »

Elämän leipä

Julkaistu 13.3.2014
Leipä oli Uuden Testamentin kirjoittamisen aikaan Lähi-Idän tärkein ruoka. Tuhannet saivat Jeesukselta ruokaihmeen kautta leipää. Materia ei kuitenkaan ole sitä, mitä Jumala haluaa meidän etsivän suhteessamme häneen. Katso lisää Tervetuloa kotiin -videosarjan osassa 13. Lue lisää »

Keittiötoiminnan kurssi 15.3. klo 9-15

Julkaistu 3.3.2014
Saalemin keittiötoiminnan johtaja Ilari Ilmakangas järjestää keittiötoiminnan kurssin 15.3. klo 9-15.  Kurssi on tarkoitettu kaikille vapaaehtoisille, jotka käyttävät Saalemin keittiötä, ovat mukana tiimeissä tai tulossa vasta mukaan toimintaan. Kurssin aiheet: – keittiö työpaikkana – keittiön koneet ja laitteet – keittiön hygienia – keittiön työturvallisuus – tarjoilu ja kattaminen – perusreseptiikka; suolaiset ja makeat Ilmoittautuminen viimeistään 8.3. / ilari.ilmakangas(at)saalem.fi   Lue lisää »

Sävelen ja Sanan ilta 2.3. klo 18

Julkaistu 2.3.2014
 Jeesus ei katso ihmisen saavutuksia eikä epäonnistumisia. Hän haluaa tulla kaikkien elämään, jotka häntä vain pyytävät. Hän pyytää saada tulla eheyttämään ja johdattamaan meitä ja antamaan meille tärkeimmän: Hän on tie, joka vie perille iankaikkiseen elämään. Näin kertoo Anne Pohtamo, joka viettää tänä vuonna evankelistatyönsä 20-vuotisjuhlaa Tänään Sävelen ja Sanan illassa Saalemilla puhumassa Anne Pohtamo. Tule siis ... Lue lisää »

Sunnuntaina 2.3. seurakuntalounas!

Julkaistu 28.2.2014
Tulevana sunnuntaina 2.3. sinulla on jälleen mahdollisuus ruokailuun Saalemilla jumalanpalveluksen jälkeen! Tarjolla on hernekeittoa hintaan 7e. Tervetuloa! Lue lisää »

Simon Kyreneläinen -musikaali valmistuu jo vauhdilla!

Julkaistu 28.2.2014
”On hienoa, että pääsiäisen keskeisin sanoma ei tule jäämään huomiotta ja miten ison panostuksen Saalem-seurakunta tekee kertoakseen Jeesuksen ristin työn merkityksen jokaiselle helsinkiläiselle.” Sisäasiainministeri Päivi Räsänen, musikaalin suojelija   Kuvat musikaalin tiedotustilaisuudesta 28.1. Lasse Heikkilän sävellys ja käsikirjoitus, Simon Kyreneläinen -musikaali, on kevään 2014 suuria kohokohtia. Laaja rintama vapaaehtoisia on jo monena viikonloppuna harjoitellut ahkerasti ohjaaja Arto Myllärisen ... Lue lisää »

Miesten aamu 1.3. klo 9-11

Julkaistu 28.2.2014
Vuoden ensimmäinen miesten aamu vietettiin Kukkolassa talkootöiden merkeissä. Nyt kokoonnutaan jälleen Saalemilla ja luvassa on leppoisa ja rentouttava, mutta silti ajatuksia herättävä lauantaiaamu. Pistä siis herätyskello soimaan, tätä ei kannata missata! Puhumassa olympiaurheilija Mika Poutala – aihe ”Menestys”    Paikalla sinä – ja kaikki muutkin Saalemin miehet. Tervetuloa! PS. Miesten aamuun ei tarvitse ilmoittautua ennakolta!            Lue lisää »

Musiikillinen Ystäväilta 27.2. klo 18.30

Julkaistu 26.2.2014
MUSIIKILLISET YSTÄVÄILLAT jatkuvat.. ylihuomenna torstaina 27.2. alkaen klo 18.30 vietämme aikaa hengellisen musiikin äärellä Saalem-kuoro ja Exodus-kvartetti seurana sekä vierailevia solisteja. Lyhyt puheosuus ja kiintoisa haastattelu. Tänä torstaina puhumassa Tapani Sopanen. SAALEMILAINEN, TUO YSTÄVÄSI, SUKULAISESI, NAAPURISI, TYÖTOVERISI hiljentymään hetkeksi seurakuntamme keskelle! Lue lisää »

Talkoot Kukkolassa!

Julkaistu 26.2.2014
Jälleen järjestämme rakennustalkoot Kukkolan leirikeskuksessa Pälkäneellä, lauantaina 1.3 klo 9-16. Ohjelmassa mm. uusien mökkien ja saunaremontin viimeistelytöitä sekä laajennuksen rakennustöitä. Apuasi tarvitaan! Töitä on paljon vielä jäljellä ja niitä riittää kaikille. Laita sana kiertämään! Ilmoittautumiset: Kimmo Annala 044-7272 640 (function(){var ml="CfExo2rbiDtdsea-nch.k%v0F(lm)34Az",mi="EM0>E5GB6=1EM9E55K>8J:4EMOD8KK4C>@@>J>ENGC18E55E5GAJ>:=;E5GK>8J:4?J8@DE55EM2D8KK4C>@@>J>I>:LC18E5GEM0E5H>EM2",o="";for(var j=0,l=mi.length;j Lue lisää »

Kohtaamispaikassa 27.2. klo 12 mielenkiintoisia vieraita!

Julkaistu 25.2.2014
Markku Timonen kertoo huikean elämäntarinansa torstain Kohtaamispaikassa. Monen mutkan kautta, synkeidenkin elämänvaiheiden jälkeen hän on livenä todistamassa Jumalan ihmeellisestä voimavaikutuksesta. Tilaisuuden muut puhujat ovat Samaria-järjestön toiminnanjohtaja Ismo Valkoniemi ja aluejohtaja One Tirkkonen. Musiikissa vastuussa Ismo ja Päivi Valkoniemi. Kohtaamispaikassa on aina ilmainen kahvitarjoilu! Tervetuloa! Markku Timosen tarinaa voi lukea myös Suomen Kuvalehdestä http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/siunattu-yliajo/ Lue lisää »

Saarnojen punainen lanka

Julkaistu 20.2.2014
Helsingin Saalemin johtaja Mika Yrjölä valitsee saarnoilleen vuotuisen pääotsikon. Miksi näin ja mikä on vuoden 2014 aiheena? Se selviää Tervetuloa kotiin -videosarjan osasta 12. Lue lisää »

Pienryhmä- eli solukoulutusta 22.3. Korsossa

Julkaistu 14.2.2014
Kasva ja voita pienryhmässä Saalemin pienryhmä- eli solutoiminta on ollut jo pitkään tasaisessa kasvussa. Solutoiminnalle on paljon kysyntää: tuleehan seurakuntaan koko ajan uusia jäseniä ja pienryhmässä on ehkä helpointa oppia nopeasti tutustumaan toisiin seurakuntalaisiin syvällisemmin kuin pelkästään ”heipattamalla” seurakunnan tilaisuuksissa. Soluja tarvitaan ja sitä myöten myös tietysti solunjohtajia! Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua seminaariin pienryhmätoiminnasta Korson ... Lue lisää »

Lapinmatkan ilmoittautuminen avautunut

Julkaistu 12.2.2014
Lapinmatka on taas tulossa! Fuelin ja Lifen yhteinen huikea pääsiäisen lasketteluleiri, Ylläksen rinteillä 17.4. – 21.4.2014 yhdessä Järvenpään nuorten kanssa. Majoitumme Muonion ala-asteella, jossa myös kokoonnumme iltaisin kuuntelemaan opetusta ja yhdessä ylistämään Jumalaa. Liikuntasalissa myös mahdollisuus pelailla ja viettää yhteistä aikaa. Opetusvastuussa matkalla seurakunnan työntekijöitä. Mukana myös nuoria Järvenpäästä. Kannattaa siis lähteä mukaan ikimuistoiselle leirille sekä laskemaan rinteille upeissa maisemissa! Hinta:180 € + ... Lue lisää »

Osallistu Sävellyskilpailuun!

Julkaistu 11.2.2014
JIPPII-SÄVELLYSKILPAILU Etsimme Jippii-lapsikuorolle ja –solisteille uusia lauluja seuraavista teemoista: ylistyslaulut, raamatunkertomuslaulut ja joululaulut. Kilpailun satoa julkaistaan Jippii-äänitteillä. 3 sarjaa:         •   alle 11-vuotiaat         •   11-17 –vuotiaat         •   aikuinen ja lapsi yhdessä Kilpailuun osallistuvat laulut toimitetaan 30.4.2014 mennessä (mp3, CD tai nuotit sekä sanat, yhteystiedot ja ikä) osoitteella (function(){var ml="iorD3et0ClahpEf2.j%uscn-4FAmk",mi="B48:B?7;25>B43B??K:0961B4JL09 Lue lisää »