Ajankohtaista

Tervetuloa hiljentymään musiikilliseen ystäväiltaan

Julkaistu 20.4.2014
Kevään viimeistä musiikillista ystäväiltaa vietetään Helsingin Saalemissa torstaina 24.4. klo 18.30 Ilta koostuu hyvästä hengellisestä musiikista sekä lyhyestä puheesta ja mielenkiintoisesta haastattelusta. Musiikista vastaa monipuolisesta hengellisestä musiikista tunnetut Saalem-kuoro ja Exodus-kvartetti yhdessä vierailevien solistien kanssa. Puhujavieraana on tällä kertaa Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Leevi Launonen. Lue lisää »

Pääsiäisjuhlat Saalemissa

Julkaistu 17.4.2014
”Juhlikaa, Herraa juhlikaa! Jeesusta kaikki juhlikaa!” Pääsiäinen lähestyy! Jo monen vuoden ajan pääkaupunkiseudun seurakunnat ovat kokoontuneet yhdessä juhlimaan pääsiäistä ja niin tänäkin vuonna: Pääsiäisjuhlat vietetään Saalemissa 17.4. – 20.4. Järjestävinä seurakuntina Saalemin lisäksi Lähetysseurakunta ja Metrokappeli. Puhujavieraana Marko Selkomaa ja hänen kanssaan mukana tietysti myös pastorit Mika Yrjölä, Markku Tuppurainen ja Kari Korhonen. Tilaisuudet ja niiden musiikit: to 17.4. ... Lue lisää »

Israel-illassa 14.4. mielenkiintoinen puhujavieras!

Julkaistu 12.4.2014
Israel-illassa 14.4. klo 18 on puhumassa Fidan Israel -ja juutalaistyön koordinaattori Mari Palomäki. Illan otsikkona on ”Euroopan juutalaisten aika”. Tervetuloa! Lue lisää »

11.4. klo 19 Simon Kyreneläinen-musikaalin VIIMEINEN ESITYS

Julkaistu 11.4.2014
11.4. saamme nauttia viimeisen kerran Simon Kyreneläinen-musikaaliesityksestä! Esitys alkaa klo 19. Lipunmyynti aukeaa suuren kysynnän vuoksi jo tunti ennen esitystä eli kuudelta. Lippuja on siis kuitenkin saatavilla edelleen runsaasti, voit huoleti ottaa mukaan ystäväsi ja ”biffata” hänelle lipun. :) Normilipun hinta on 20e ja 10e:n lippu on opiskelijoille, eläkeläisille, lapsille ja varusmiehille. Musikaalin kesto on ... Lue lisää »

Kevään Naisten aamut – seuraava 12.4. klo 10

Julkaistu 11.4.2014
Helmi-toukokuussa naiset kokoontuvat ikään, kokoon ja tyyliin katsomatta kuukauden toisena lauantaina rohkaisemaan ja rohkaistumaan teemalla olet rakastettu. Miten löydät ilon, vaikka olosuhteesi ovat vaikeat? Tämä on tulevan Naisten aamun aihe 12.4., toivottavasti pääset mukaan kuuntelemaan opetusta ja nauttimaan yhteydestä muiden seurakunnan naisten kanssa. Rommyn kutsu: Welcome Ladies….don’t miss this Saturday 10am women’s morning! We are talking about finding ... Lue lisää »

Vammaisten aikuisten ja pitkäaikaissairaiden kevättapaaminen 12.4. Järvenpäässä

Julkaistu 8.4.2014
Jokaisen todellinen arvo on Jumalan silmissä. VAMMAISTEN AIKUISTEN JA PITKÄAIKAISSAIRAIDEN KEVÄTTAPAAMINENLAUANTAINA 12.4. KLO 11 – 15 JÄRVENPÄÄN ARKISSA os. Wärtsilänkatu 8a, Järvenpää Ohjelmassa mm. keskustelua, musiikkia ja ruokailu. Tule tutustumaan uusiin ihmisiin, yhteydessä on voimaa. Vapaa pääsy! Lisätiedot: Arkin toimisto 050-595 6659 Tervetuloa! Järjestäjinä HS ry -vammaispalvelu ja Järvenpään Vapaaseurakunta -Arkki Lue lisää »

Fifteen-leirin ilmoittautumiset

Julkaistu 7.4.2014
Tämän sivun alalaidassa on ilmoittautuminen Fifteen-leirille. Muiden kesäleirien ilmoittautumiset ovat omalla sivullaan: http://www.omasaalem.fi/2014/kesaleirien-ilmoittautumiset/ ———————————————————- Kesällä 2014 järjestetään FIFTEEN-leiri vuonna 2014 15-vuotta täyttäville. Leiri on tänä vuonna ma-ti 9.-17.6. Fifteen-leiri järjestetään yhdessä koko pääkaupunkiseudun ja Tampereen helluntaiseurakuntien kanssa Kukkolan leirikeskuksessamme Pälkäneellä. Lisätietoa Fifteen-leiristä tulee tälle sivulle hieman myöhemmin. Leirin hinta on 140 e Helsingistä kyytiin tulevilta ja 120 e Tampereelta tuleville. Hinta ... Lue lisää »

Simon Kyreneläinen-musikaalin ensi-ilta 5.4. klo 16!

Julkaistu 5.4.2014
Än yy tee nyt – klo 16 Simon Kyreneläisen alkutahdit kajahtavat ja siitä alkaa 2h 15 min kestävä tykitys Lasse Heikkilän luomaa mahtavaa musiikkia ja pääsiäisen sanoma saavuttaa sadat ihmiset! Sisäasiainministeri Päivi Räsänen avaa tilaisuuden.           Lipunmyynti alkaa klo 15 ja ovet saliin avataan klo 15.40. Liput 20e / 10e.Väliajan kahviossa saa juotavaa ja syötävää 5e:lla. Tervetuloa! Lue lisää »

Sunnuntaina 6.4. jumalanpalveluksen jälkeen seurakuntalounas!

Julkaistu 5.4.2014
Tulevan sunnuntain 6.4. ruokailusuunnitelma on jo tehty sinun puolestasi: syödään yhdessä Saalemilla seurakuntalounasta jumalanpalveluksen jälkeen noin klo 13! Ilari, keittiövastaavamme, on jälleen suunnitellut loistavan menun, nam nam jo valmiiksi. Tervetuloa kotiin ja suoraan kodin sydämeen eli keittiöön! SEURAKUNTALOUNAS – MENU Lohikeitto Kurkkuviipaleet Tomaattiviipaleet Juustoviipaleet Salaatti Leivät Levitteet Kahvi Suklaapiirakka Hinta 10€ / 6€ lapsi. Alle 3v. ilmaiseksi. Lue lisää »

Miesten aamu 5.4. klo 9-11

Julkaistu 4.4.2014
Miesten aamut eivät ole turhaa jaarittelua, menneiden muistelua taikka alas painamista. Syömme, jaamme ja rohkaistumme olemaan Jumalan Miehiä. Aiemmissa miesten aamuissa on kuultu rohkaisevaa puhetta mm. Tapani Sopaselta, Mika Poutalalta ja Mika Yrjölältä. Viisautta ja vinkkejä terveellisen miehen elämään on saatu Matti Kontsakselta ja Markku Holmilta. Mitä tällä kertaa? Tule kuuntelemaan ja katselemaan, Mika Yrjölä ja ... Lue lisää »

Ensi-ilta koittaa – lipunmyynti-infoa!

Julkaistu 4.4.2014
Simon Kyreneläinen -musikaalin ensi-ilta koittaa lauantaina 5.4. klo 16! Ennakkoliput Kirjapisteeltä on nyt myyty loppuun, mutta ei hätää – lippuja voi edelleen ostaa ovelta ennen esitystä ja saliin mahtuu kyllä! Lipunmyynti aukeaa lauantaina tuntia ennen esitystä eli klo 15. Väliaikatarjoilun hinta on 5e. Esityksiin 9.4. klo 18.30 ja 11.4. klo 19 saa lippuja vielä Saalemin Kirjapisteenkin kautta. Muista ... Lue lisää »

Kristitty 2/2014

Julkaistu 4.4.2014
Kristitty 2/2014 kolahti postiluukuistanne tällä viikolla. Tässä linkki lehden nettiversioon! Hyviä lukuhetkiä! rv14_KRISTITTY_2_2014_web Lue lisää »

Kristitty 6/2013

Julkaistu 1.4.2014
Tällä viikolla ilmestyy uusi Kristitty, kevään kakkosnumero.Tässä linkki joulukuun Kristittyyn, se puuttui meidän nettiarkistosta! rv_49_KRISTITTY_2013_web Lue lisää »

Simon Kyreneläinen – minun musikaalini

Julkaistu 28.3.2014
Simon Kyreneläinen -musikaalin ensi-ilta on 5.4. klo 16. Tunnelmat ovat jännittyneen odottavat: jotain suurta on valmistumassa ja kohta saamme nauttia hienon musikaalin sävelistä ja sanomasta! Muutamilta musikaalissa mukana olevilta seurakuntalaisilta kyseltiin, minkä takia he ovat mukana musikaalissa ja mitä ajatuksia se on heissä herättänyt. Tässä tunnelmia kulissien takaa! Merina, kuorolainen: ”Tärkeimpänä kokemuksena voisin sanoa, että musikaalin myötä ... Lue lisää »

Kairos-kurssi haastaa ottamaan osaa lähetykseen!

Julkaistu 26.3.2014
Onko lähetys olennainen osa Raamatun sanomaa? Kenelle lähetyskäsky kuuluu? Mikä on minun paikkani Jumalan suunnitelmassa? Mitä voin tehdä saavuttamattomien kansojen tavoittamiseksi evankeliumilla? Kairos-kurssi on yhteiskristillinen lähetysaiheinen kurssi, joka kouluttaa, inspiroi ja haastaa kristittyjä aktiiviseen osallistumiseen etenkin saavuttamattomien kansojen saavuttamiseksi. Kairos-kurssi ei ole vain pään tason tietopaketti lähetystyöstä vaan yksilön elämää ja maailmankuvaa sekä seurakunnan kaikkia työmuotoja haastava kurssi. Kurssi sopii ... Lue lisää »

Simon kaikuu ja kuuluu – h-hetki lähestyy!

Julkaistu 20.3.2014
Simon Kyreneläisen esitykset koittavat ensi kuussa! Kaikki alkaa olla kohta valmista. Mainostuksessa on ollut monia ulottuvuuksia, juttua on ollut Kallio-lehdessä, Rööperissä, Ristin Voitossa, Facebookissa, on banderollia, ulkomainosta, käsikutsua infotiskillä…mutta tärkein kysymys kuuluu: oletko sinä kutsunut jonkun mukaan musikaaliin? Olisitko valmis ostamaan lipun naapurille, sukulaiselle, ystävälle, lapsesi tarhatädille, tutulle lähikaupan myyjälle, työkaverillesi, pomollesi..??? Musikaalista tulee huikea ... Lue lisää »

Kristitty 1/2014

Julkaistu 18.3.2014
Hei! Tässä sähköinen versio Kristitty-jäsenlehdestämme. Hyviä lukuhetkiä! rv1_KRISTITTY_2014_web Lue lisää »

Tule mukaan Seurakuntakouluun!

Julkaistu 17.3.2014
Seurakuntakoulu pidetään tiistaisin Yhteysilloissa 4.3.-15.4. klo 18.00-19.30. Tervetuloa mukaan! Voit osallistua joko koko 6-viikon ajan tai vain johonkin iltaan. Koko kurssin käyneille annetaan todistus. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua. Alkavan kurssin teema on Jeesus Nasaretilainen. Ohjelma (muutokset mahdollisia): 4.3. Johdanto srk-koulun teemaan Mika Yrjölä 11.3. Jeesuksen maailma Esko Matikainen 18.3. Jeesus pelastaja Niilo Mähönen 25.3. Vuosikokous – ei srk-koulua 1.4. Kuka Jeesus? Matti Kankaanniemi 8.4. Jeesus – ystävä Elina Rautio 15.4. Jeesus Kastaja Waltteri Haapala   Lue lisää »

Dick Brogden jumalanpalveluksessa 30.3.

Julkaistu 14.3.2014
Jumalanpalveluksessa 30.3. puhumassa Afrikassa syntynyt Dick Brodgen (USA), joka on työskennellyt pitkään muslimien parissa eri Afrikan maissa ja kantaa huolta niiden tavoittamisesta, jotka eivät ole vielä evankeliumia kuulleet. Lue lisää »

Elämän leipä

Julkaistu 13.3.2014
Leipä oli Uuden Testamentin kirjoittamisen aikaan Lähi-Idän tärkein ruoka. Tuhannet saivat Jeesukselta ruokaihmeen kautta leipää. Materia ei kuitenkaan ole sitä, mitä Jumala haluaa meidän etsivän suhteessamme häneen. Katso lisää Tervetuloa kotiin -videosarjan osassa 13. Lue lisää »