Jäsenyys

Seurakuntaperheeseemme liitetään uskovien kasteella käyneitä, sillä haluamme toimia Raamatussa annetun esimerkin mukaisesti. Seurakuntamme toimii vapaaehtoisten lahjoitusten varassa, joten jäsenyys ei maksa.

Liittyminen siirtotodistuksella

Mikäli olet jo jonkin vapaata suuntaa edustavan seurakunnan (eli Helluntaiherätyksen, Vapaakirkon, Metodistikirkon, Pelastusarmeijan, Adventtikirkon tai Baptistikirkon) jäsen, voit liittyä seurakuntaamme seuraavasti:

  1. Ole yhteydessä nykyiseen kotiseurakuntaasi ja pyydä heitä lähettämään siirtotodistus joko osoitteeseen tai Saalem-seurakunta, Näkinkuja 3, 00530 Helsinki.
  2. Kun siirtotodistus on saapunut seurakuntamme toimistolle, olemme sinuun yhteydessä. Seurakuntaan liittyvät siunataan jäseniksi aina joko kuukauden viimeisen sunnuntain jumalanpalveluksen tai tiistai-iltojen Yhteysillan yhteydessä.

Liittyminen tunnustuksen perusteella

Jos olet käynyt uskovien kasteella, mutta et kuulu mihinkään seurakuntaan, ole yhteydessä johonkin työntekijöistämme, niin sovimme seurakuntaan siunaamisesta. Siunaamme seurakuntaan kuukauden viimeisen sunnuntain jumalanpalveluksen sekä tiistai-iltojen Yhteysillan yhteydessä.

Liittyminen kasteen kautta

Mikäli olet tehnyt uskonratkaisun ja haluat käydä kasteella, ole yhteydessä johonkin työntekijöistämme  ja sovi kastekeskustelusta. Kastekeskustelun yhteydessä sovitaan kastepäivä sekä täytetään liittymislomake, mikäli haluat kasteen myötä liittyä seurakuntamme jäseneksi. Kastepäivä on aina kuukauden viimeisen sunnuntain jumalanpalveluksen yhteydessä.

Liittyminen Suomen Helluntaikirkkoon

Mikäli haluat, voit liittyä Helsingin Saalem-seurakunnan (Saalem-lähetys ry.) lisäksi Suomen Helluntaikirkkoon, jolloin Suomen väestötietojärjestelmään tulee merkintä Helluntaikirkkoon kuulumisesta sen sijaan, että virallisessa rekisterissä lukeutuisi ”uskontokuntiin kuulumattomiin”. Helluntaikirkkoon kuuluminen ei maksa mitään.

Suomen Helluntaikirkkoon voi liittyä toimittamalla Helluntaikirkon liittymislomakkeen täytettynä seurakuntamme toimistolle, niin toimitamme lomakkeen maistraattiin kirkkokuntaan liittymisen vahvistamiseksi. Huomioitahan, että Helluntaikirkkoon voi liittyä vain, jos ei kuulu muuhun kirkkokuntaan.

Liittymisen käsittely

Kun henkilö on siunattu jäseneksi, hänen liittymisensä käsitellään seuraavassa mahdollisessa hallituksen kokouksessa. Näin noudatetaan yhdistyksen sääntöjä ja jäsenyys on juridisesti pätevä. Hallituksen kokouksen jälkeen uuden jäsenen tiedot kirjataan seurakuntamme jäsenrekisteriin ja jäsenelle lähetetään tervetulokirje.

Eroaminen seurakunnasta

Mikäli haluat jostain syystä erota seurakunnastamme, toimita kirjallinen eroilmoitus toimistollemme. Tämän jälkeen pastorimme ottaa sinuun yhteyttä ja eroasia toimitetaan hallituksen kokoukseen, jossa hallitus vahvistaa eron. Hallituksen kokouksen jälkeen sinulle lähetetään kirje eron vahvistuksesta.