Blogi

kuulumisia suomesta ja maailmalta

Tällä sivulla voit tutustua tuoreimpiin blogipäivityksiimme.

Terveisiä Itävallasta

Julkaistu 21.2.2013, kirjoittanut Hanna
Uusi vuosi on jo kovassa vauhdissa ja täällä odottelen kevään tuloa. Talvi on ollut harvinaisen vähäaurinkoinen, eikä edes kunnon laskettelukuume ole päässyt iskemään. Nyt on hiihtolomaviikko ja huomenna aion kuitenkin mennä ystävieni kanssa rinteeseen, satoi tai paistoi. No, ehkäpä lähestyvä kevät tuo mukanaan aurinkoisia päiviä. Tammikuussa saimme päätökseen puolitoista vuotta kestäneen lasten- ja nuortensielunhoidon koulutuksen. Kolmekymmentä ... Lue lisää »

Jouluterveiset Itävallasta

Julkaistu 19.12.2012, kirjoittanut Hanna
Tämän vuoden viimeiset muskarit ja lapsikuoron harjoitukset olivat tänään ja huomenna on aika pakata matkalaukku Suomea varten. Lähes vuosi on taas vierähtänyt, kun viimeksi piipahdin Suomessa. Nyt lähdenkin sitten innolla kohti pohjoista, lunta, pakkasta, perhettä ja ystäviä. Viime viikko oli aikamoinen rutistus, mutta niin mahtava!! Parin kuukauden ajan olin harjoituttanut näyttelijöitä ja laulajia Linzissä ja Grazissa ... Lue lisää »

Syysterveisiä Itävallasta

Julkaistu 26.10.2012, kirjoittanut Hanna
Niin ne vaan lehdet putoilevat täälläkin ja kylmä tuuli puhaltelee. Viikonloppuna taitaa olla vuorossa parvekkeen kesäkauden lopetus. Aika siirtää yrtit ja kukat sisätiloihin. Eilen sainkin pilkkoa oikein olan takaa persiljaa ja selleriä, kun naapuri tyhjensi puutarhaa ja lahjoitti osan sadosta minulle. En tiedä, olenko maininnut, mutta minulla on maailman parhaat naapurit. Heidän kanssaan autamme toisiamme ... Lue lisää »

Megaterveiset Itävallasta!

Julkaistu 3.9.2012, kirjoittanut Hanna
Lauantaina palasin Mega Campilta kotiin ja olen vieläkin täysin leiritunnelmissa. Meillä oli uskomattoman upea viikko! Leirillä oli 155 lasta ja lähes 50 aikuista ja leiripaikkana oli linna, jonka valtava piha tarjosi mahtavat puitteet leiriviikolle. Rukoukset kuultiin: aurinko paistoi, kaikki pysyivät terveinä, onnettomuuksia ei sattunut, ketään ei jouduttu lähettämään kotiin, lapsilla ja ohjaajilla oli hauskaa ja ... Lue lisää »

Kesäkuulumisia Itävallasta

Julkaistu 5.7.2012, kirjoittanut Hanna
Kesähelle, ukkoskuurot ja kestohiki ovat ehkä parhaita sanoja kuvaamaan viimeisiä viikkoja. Täällä on ollut todella kuuma kesäkuu ja samoissa tunnelmissa on lähtenyt heinäkuu käyntiin. Naapurin uima-altaaseen en kuitenkaan ole vielä montaa kertaa ehtinyt pulahtaa kesäisen kiireen keskellä. Touko-kesäkuussa olin paljon liikenteessä. Meillä oli toukokuussa työntekijäkonferenssi mahtavissa maisemissa, Krimmlin vesiputouksien lähellä. Itävallassa seurakuntien työntekijät kokoontuvat kahdesti vuodessa ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 3.5.2012, kirjoittanut Hanna
Tänään alkoi sitten ihan virallisesti kesä! Mikäli sen voi määritellä lämpömittarin lukemien mukaan… T-paitakelit ovat vihdoinkin täällä ja huomenna on parvekkeeni avajaiset, kun musiikkikoulun opettajat tulevat brunssille. Vaikka talvi oli lyhyt, leuto ja lumeton, niin kyllä kesän tuloa kannattaa kuitenkin juhlia. Meidän pääsiäisprojektimme Strasswalchenin seurakunnassa onnistui todella hyvin. Seurakunta täyttyi pääsiäissunnuntaina kahdesti ja seurakuntalaiset iloitsivat erityisesti ... Lue lisää »

Keväisiä terveisiä Itävallasta

Julkaistu 5.3.2012, kirjoittanut Hanna
Näin kevään kynnyksellä on vihdoin aika päivitellä kuulumisia. Täällä onkin kuluneella viikolla nautittu lämpimistä päivistä. Pian saa heittää talvivaatteet laatikkoon ja siivota parvekkeen. Ellei sitten iske takatalvi… Tietysti pitäisi ehtiä vielä laskettelemaankin eli toiveena on paljon lunta vuorilla ja kesäisen lämmintä kaupungissa :). Muutaman kerran olen jo rinteeseen ehtinyt, kuten kuvista näkyy. Koska viime kirjeestä on ehtinyt vierähtää ... Lue lisää »

Kuulumisia Itävallasta

Julkaistu 3.11.2011, kirjoittanut Hanna
Italia, Tsekit, Suomi, Kroatia, Malta…. Tämä syksy on ollut yhtä matkalaukun pakkaamista ja purkamista. Usein on tuntunut siltä, että siirtelen vain vaatteita matkalaukusta toiseen. Nyt istun Münchenin lentokentällä odotellen lentoa Itävaltaan ja iloitsen jo oikeastaan siitä, ettei muutamaan kuukauteen ole tiedossa lennon lentoa. Reissaaminen on mukavaa, mutta kyllä kotonakin on kivaa! Olen muuttamassa parin viikon ... Lue lisää »

Leirihulinan keskeltä

Julkaistu 24.8.2011, kirjoittanut Hanna
Suomessa ovat koulut jo alkaneet, täällä on vasta kesän ensimmäinen valtakunnallinen leiri takana ja neljä vielä edessä. Itse en kuitenkaan ole joka leirillä mukana, vaan johdan tänävuonna vain kaksi leiriä ja avustan muiden leirien valmisteluissa. Viime viikon musikaalileirin jäljiltä yritän tässä toipua ensi viikon teinileirille. Meillä oli aivan mahtava musikaaliviikko 56 lapsen kanssa. Kuuden päivän aikana ... Lue lisää »

Kesäloman kynnyksellä

Julkaistu 20.7.2011, kirjoittanut paavo
Laitan tässä muutaman rivin kuulumisistani täältä Saalemin toimistolta, sillä tänään on viimeinen työpäivä ja ajatukset alkavat kääntyä jo kesälomalle päin. Vuosi sitten tulin Suomeen pitämään lähetystyöstä välivuotta ja tarkoitukseni oli palata takaisin Itävaltaan kesän 2011 lopussa. Vuoden aikana tilanteet muuttuivat sen verran, että päätin jäädä toistaiseksi Suomeen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että työsopimukseni Saalemissa loppuu ... Lue lisää »

Kevätterveiset Itävallasta!

Julkaistu 14.4.2011, kirjoittanut Hanna
Viime viikolla täällä nautittiin kunnon kesäsäästä. Lämpöä oli jopa +26 astetta. Mun sukset lojuvat kuitenkin vielä eteisen nurkassa… jospa sitä ehtisi viimeisille hangille… Nyt vaan pitäisi ajella jo vähän kauemmas, sillä lähirinteiltä ei enää lunta löydy. Jäätiköt onneksi ovat kesälläkin lumen peitossa ja ensi kesänä toivon ehtiväni toteuttaa yhden pitkäaikaisen haaveeni ja mennä jäätikölle kesämäkeen. Viimeiset ... Lue lisää »

Terveisiä Itävallasta

Julkaistu 25.2.2011, kirjoittanut Hanna
Aurinko paistaa ja lämpömittari on juuri ja juuri plussan puolella. Lunta ei ole hiutaleenkaan vertaa ja ilmassa on jo kevään tuntua. Hain juuri sukset huollosta eli kevään tulosta huolimatta on vielä talviurheilun aika. Viime viikolla olin muutaman päivän rinteessä ja viikonloppuna olisi taas tarkoitus suunnata vuorille. Uusi vuosi on käynnistynyt mukavasti ja olen vaan todennut sen, ... Lue lisää »

Hannan jouluterveiset

Julkaistu 24.12.2010, kirjoittanut Hanna
Joulutervehdys Suomesta! Pääsin kuin pääsinkin tänne Pohjolaan, vaikka lento oli Frankfurtin kautta, jossa lentoliikenne takkuili aika lailla. Maanantaina tuli äkkilähtö, kun sain paikan päivän ainoaan Frankfurtin koneeseen. Illan lentoni oli peruttu, joten iloitsin, että vielä yksi paikka löytyi aikaisemmasta koneesta. Toppavaatteet matkalaukkuun ja menoksi. Nyt sitten nautin Suomen joulusta kahden vuoden tauon jälkeen. Viime viikonloppu hurahti Grazissa ... Lue lisää »

Talvi tulee Itävaltaan

Julkaistu 14.12.2010, kirjoittanut Hanna
Servus Ystävä! Kurkistus ikkunasta ulos ja lämpömittariin puhuu sen puolesta, että on se talvi kohta täälläkin. Eilen oli ilmassa talven tuoksua eli eiköhän tännekin sada pian ensilumi. Olisi siis varmaankin jo aika kaivaa talvivaatteet esille ja siirtää kesähepeneet lämpimämpiä aikoja odottamaan. Loka-marraskuun vaiheessa sain vielä nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja kesäisestä säästä, kun vietimme Länsi-Euroopan lähettipäiviä Espanjan Malagassa. ... Lue lisää »

Wienistä Helsinkiin

Julkaistu 25.11.2010, kirjoittanut Anne Anttila
Hei! Heinäkuun alusta lähtien olen tallustellut pitkästä aikaa näin pitkään Suomen maan kamaralla. Tottuminen on mennyt todella hyvin enkä ainakaa tunnista mitää suurempia shokkeja. Ehkä muutamat pikkuseikat muistuttavat mua maasta poissa olosta. Niitä ovat esim. jostkut liikennejärjestelylogiikka ja jotkut terveydenhuollon käytännöt. Asiaa on luullakseni helpottanut se, että olen syksyn aikana selkeästi kokenut tämän ... Lue lisää »

Kirje 30.9.2010

Julkaistu 30.9.2010, kirjoittanut Aarno
Kenian naapurissa Etelä-Sudanissa ja Etiopiassa ovat sateet kesän sadekautena olleet tavallista rankemmat. Suomessakin on uutisoitu tulvien aiheuttamasta katastrofista ja nälänhädästä Etiopiassa. Etelä-Sudanissa Niilin alajuoksulla on laajat suoalueet, jotka ovat täynnä vettä runsaiden sateiden jäljiltä. Maanteitä on harvassa ja niiden kunto on kuivanakin aikana varsin heikko. Sateiden aikana tiet muuttuvat paksuksi mudaksi ja monin paikoin ... Lue lisää »

Ihania kesämuistoja

Julkaistu 9.9.2010, kirjoittanut Hanna
Servus! Kesä meni menojaan ja syksyinen koleus saapui tännekin. Koska täälläpäin maailmaa emme saaneet nauttia yhtä ihanista kesäsäistä kuin Suomessa, elätän vielä toivoa intiaanikesästä. Lämpöiset vaellussäät kruunaisivat syksyn. Kesäkuukaudet olivat myös aika kiireisiä ja yhteydenpito Suomeen sekä blogin postaukset ovat jääneet vähiin. Lupaan taas näihin pientä parannusta…vaikka ei kai syksykään sen rauhallisempi vuodenaika ole. Kesäkuussa olin pari ... Lue lisää »

Kirje 18.7.2010

Julkaistu 18.7.2010, kirjoittanut Pertti
Kampala 18.7.2010 Tervehdys Ugandasta sinne kotiseurakuntaan! Olette varmasti lukeneet tai nähneet median kautta Kampalassa tapahtuneista pommiräjähdyksistä viime sunnuntai-iltana, 11 heinäkuuta. Kahdessa eri paikassa, etiopialaisessa ravintolassa sekä rugbyklubilla, joissa ihmisiä oli kerääntynyt katsomaan jalkapallon maailmanmestaruuskisojen loppuottelua, räjäytettiin yhteensä kolme pommia. Mitä todennäköisestä, ne kaikki ovat olleet itsemurhapommeja. Iskuissa kuoli 74 henkilöä ja ... Lue lisää »

Kirje 25.4.2010

Julkaistu 25.4.2010, kirjoittanut Anne Anttila
Wien, 25.4.2010 Tervehdys pitkästä aikaa!! Vuosi on jo taas kerran vierähtänyt huhtikuuhun asti ja kevät on jo täällä pitkällä. Jätin tänään puolilta päivin paikalliseen verotoimistoon 2009 veroselvityksen. Itävallan veroselvityksen tekeminen on joka vuosi tuskaa ja ahdistusta, vaikka sen tietääkin jo etukäteen. Sen kanssa olenkin taistellut viimeiset 2-3 päivää. Lisäksi sen vieminen jännittää aina ... Lue lisää »

Koulutuksia ja muuta mukavaa

Julkaistu 20.4.2010, kirjoittanut Peter
Servus ystävät! Kuoroharjoitusten jälkeen päätin vielä istahtaa hetkeksi toimistoon ja kirjoitella vähän kahden viimeisen kuukauden kuulumisia. Paljon on ehtinyt taas tapahtua ja olen ollut siellä sun täällä työn ja vapaan merkeissä. Huhtikuu ja toukokuun alku tulee olemaan vielä kovaa matkustelua. Sitten vedän hetken henkeä kotosalla, ennen kuin tulen kesäkuussa pariksi viikoksi Suomeen. Helmikuun lopulla sain vieraakseni Raunion perheen Suomesta. Timo ... Lue lisää »