Blogi

kuulumisia suomesta ja maailmalta

Tällä sivulla voit tutustua tuoreimpiin blogipäivityksiimme.

Kesäkuulumisia Itävallasta

Julkaistu 3.7.2018, kirjoittanut Hanna
Viime viikolla palasin kolmen viikon mittaiselta kuntoutusjaksolta, jonka vietin Etelä-Itävallassa. Sain hoitoja vanhoihin vammoihin selkään ja jalkaan. Ohjelmassa oli paljon liikuntaa ja rentoutumista. Kolmessa viikossa pääsi hyvin irtautumaan työjutuista ja nautin jokaisesta päivästä ja saamastani terapiasta. Tällainen kuntoutus on yksi Itävallan sosiaalisysteemin helmi. Tämän kevään ohjelmaan kuului jälleen opintomatka Orange-konferenssiin Atlantaan. Matkaseurana oli kaksi sveitsiläistä ja ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 11.4.2018, kirjoittanut Hanna
Täällä hypättiin taas suoraan talvesta kesäisiin lämpötiloihin. Viime viikolla nautin vielä ihanan lumisista laskettelurinteistä ja talven viimeisistä laskuista. Nyt voinkin sitten kaivaa kesävaatteet esille. Talvi oli tuttuun tapaan lyhyt ja leuto, vaikkakin muutama tosi kylmä päivä saapui tännekin. Nyt vaan parveke kuntoon ja kesästä nauttimaan! Viimeiset kaksi kuukautta on ollut ihan perusmeininkiä eli arkisia juttuja Itävallassa ... Lue lisää »

Terveiset Itävallasta

Julkaistu 6.2.2018, kirjoittanut Hanna
Uusi vuosi on käynnistynyt mukavasti Suomessa vietetyn joululoman jälkeen. Lomalle lähdin tyytyväisin mielin, sillä takana oli pitkä ja työläs projekti Wienin seurakunnassa. Kahden kuukauden ajan harjoitutin lapsia ja aikuisia joulumusikaalia varten ja aherruksemme palkittiin joulun alla, kun vihdoin pääsimme hyppäämään rooliasuihin ja nousemaan Wunderwerkin lavalle! Wienin seurakunnalla on uudet tilat, joihin kuuluu valtava halli, jota ... Lue lisää »

Marraskuiset terveiset Itävallasta

Julkaistu 1.11.2017, kirjoittanut Hanna
ILOA Terveiset täältä tuulisesta Itävallasta! Myrsky riehui viikonloppuna ja nyt tuntuu siltä, että kyllä se talvi tännekin tulee. Tänään vietän pyhäpäivää leppoisasti kotisohvalla teetä juoden ja kynttilänvalosta nauttien. Eilen olin mukana naapuriseurakunnan syysjuhlassa, jossa ei vauhtia puuttunut. Koska Halloween on täällä suuri juttu, on tosi hienoa, että lapsille ja perheille tarjotaan jotain aivan muuta tuona päivänä. ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 7.9.2017, kirjoittanut Hanna
Kesän yksi unohtumaton viikko oli jälleen kerran leiri. Meillä oli kaksi leiriä, joista ensimmäisen johdin yhden tiimiläiseni kanssa. Lasten kanssa kuljettiin viikko Joosefin matkassa ja opittiin luottamaan Jumalaan ja hänen lupauksiinsa. Keep going oli leirien teema. Tänä vuonna leireille osallistui yli 160 lasta ja meno oli mahtavaa. Leirityö on ihan mielettömän tärkeää ja leiri on ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 15.6.2017, kirjoittanut Hanna
Tämän kevään aikana on tullut lentokentät tutuiksi ja kotona piipahdettu lähinnä pyykkiä pesemässä ja matkalaukkua purkamassa ja pakkaamassa. Olen kuitenkin nauttinut suunnattomasti jokaisesta matkasta ja saanut luettua reissatessa paljon kirjoja, jotka ovat odottaneet vuoroaan kirjahyllyssä. Alkuviikolla palasin Yhdysvalloista, jossa olen jo useana vuotena osallistunut Orange-konferenssiin. Taas nautin aivan suunnattomasti hyvästä opetuksesta, mahtavasta musiikista, hauskoista hetkistä ja ... Lue lisää »

Terveisiä Itävallasta

Julkaistu 9.2.2017, kirjoittanut Hanna
Terveiset talvisesta Linzistä! Täällä oli todella harvinainen tammikuu lumen ja pakkasen kera. Näiden kahdentoista vuoden aikana ei lumi ole koskaan pysynyt maassa niin kauaa kuin nyt. Kaupunkilaiset eivät kovasti kylmästä nauttineet ja luulen, että suurimmalle osalle tässä oli tarpeeksi talvea. Minä en päässyt nauttimaan lumesta ollenkaan, koska heti joululomalta palattuani kompastuin seurakunnan portaissa ja satutin ... Lue lisää »

Terveiset Itävallasta!

Julkaistu 8.11.2016, kirjoittanut Hanna
Kesä meni ja talvi tuli ja pikkuhiljaa on kai ihan oikeasti otettava talvivaatteet esiin ja laitettava parveke talvikuntoon. Eilen oli jo Salzburgin alueella satanut räntää. Toissa viikolla sain vielä nauttia ihanasta kesän lämmöstä, kun meillä oli FIDAn Euroopan lähettien yhteiset päivät Espanjassa. Auringon lisäksi nautimme mukavasta yhdessäolosta, hyvästä opetuksesta ja pitkistä kävelylenkeistä meren rannalla. Päivät ... Lue lisää »

Kesäterveiset Itävallasta

Julkaistu 8.6.2016, kirjoittanut Hanna
Viime viikolla palasin kotiin monien matkojen jälkeen. Tänään sain laitettua parvekkeen kesäkuntoon ja nyt nautin Linzin kesästä. On tosi kiva olla kotona ja päästä normaaliin päivärytmiin, valmistella kesän leirejä, elokuun taideviikkoa ja viettää lapsikuoron, lastenjumiksen ja musiikkikoulun päättäjäisiä. Ja siinä sivussa keinua riippukeinussa ja kastella yrttejä. Toukokuun lopulla oli Family Live – perheloma, jonka järjestimme valtakunnallisen ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 4.2.2016, kirjoittanut Hanna
„Varo putoilevia mangoja!“ Ensimmäistä kertaa elämässäni kuulin tämän varoituksen valmistautuessani lapsityön seminaariin. Ei onneksi osuneet mangot päähän, vaikka niitä siellä täällä putoilikin! Takana on siis kaksi seminaaria noin 110:lle lapsityöntekijälle eteläisessä Etiopiassa. Pääsin reissuun Itävallan valtakunnallisen lähetystoimikunnan lähettämänä. Etiopiassa on itävaltalais-hollantilainen perhe raamatunkäännöstyössä ja heillä on jo pitkään ollut toiveena järjestää lapsityön koulutusta. Osallistujia tuli ... Lue lisää »

Syysterveiset

Julkaistu 30.10.2015, kirjoittanut Hanna
Tervehdys Itävallasta, jossa olen saanut nauttia mahtavasta syksyn väriloistosta ja lämpimistä päivistä. Viime viikonloppuna meillä oli valtakunnallinen lapsi- ja nuorisotyöntekijöiden konferenssi upeissa vuorimaisemissa. Sää suosi niin, että rohkeimmat uivat jopa ulkoaltaassa. Konferenssi oli ehdoton syksyn kohokohta. Meitä oli koolla 130 ympäri Itävaltaa ja saimme inspiroitua ja rohkaistua yhdessä mahtavan opetuksen, ylistyksen, yhdessäolon ja Jumalan läsnäolon kautta. ... Lue lisää »

Kesäterveiset Itävallasta

Julkaistu 14.7.2015, kirjoittanut Hanna
Niin se vaan kesä saapui vihdoin tännekin. Sateisen ja viileän kevään jälkeen täällä on nautittu kuumista hellepäivistä. Alkuviikolla olin käymässä Wienissä, missä Tonavan rannalla riitti väkeä ja vedessä iloisia uimareita. Oma talviturkki on vielä heittämättä, mutta huomenna yritän ehtiä uima-altaaseen. Kai sekin lasketaan… Myös vaelluskausi on alkanut. Viime viikonlopun olin erään seurakunnan leirillä ja samalla pääsin ... Lue lisää »

Terveiset Itävallasta

Julkaistu 26.3.2015, kirjoittanut Hanna
„Terveiset Itävallasta“ on ehkä tällä kertaa hieman harhaanjohtava otsikko, sillä viimeisten kuuden viikon aikana olen ollut kuusi päivää Itävallassa. Tällä hetkellä istun junassa jossain päin Saksaa matkalla kotiin. Takana on unohtumaton matka, joka alkoi Romaniasta. Sieltä se jatkui Dubain kautta Intiaan. Ja vielä Intiasta Amsterdamiin. Muutaman Itävalta-päivän jälkeen oli suuntana Hannover. Viikot olivat täynnä hymyileviä ... Lue lisää »

Itävallan terveisiä

Julkaistu 24.10.2014, kirjoittanut Hanna
Palasin pari päivää sitten kesälomareissulta Kreikasta ja lähettipäiviltä Kroatiasta. Sain nauttia ihanan lämpimistä päivistä, joita ei kesän aikana Itävallassa montaa ollut. Oli siis mahtavaa olla kesälomalla näin lokakuussa! Nyt on kuitenkin aika pakata kesävaatteet varastoon, sillä syysmyrsky on tällä viikolla tuonut mukanaan hyytävän kylmiä päiviä. Taitaa olla talvi tulossa. Tehdessäni tällä viikolla vuosikertomusta työstäni sain taas ... Lue lisää »

Terveisiä Itävallasta

Julkaistu 12.8.2014, kirjoittanut Hanna
Kevät hurahti niin vauhdilla, etten edes ehtinyt kirjoitella. Olin tosi paljon reissussa ja sain osallistua upeisiin tapahtumiin ja koulutuksiin ja tutustua moniin uusiin ihmisiin. Kesä onkin mennyt rauhallisemmissa tunnelmissa. Lippu, joka kuvassa liehuu, on Georgian lippu. Joka kerta, kun saan Georgiasta viestiä, niin sydän sykähtää. Meillä on menossa siellä Jippii-projekti, joka tuntuu etenevän vauhdilla. Olin paikallisen ... Lue lisää »

Kevätterveiset Itävallasta

Julkaistu 3.4.2014, kirjoittanut Hanna
Taas mennään.. tällä kertaa junassa kohti Saksan Hannoveria, jossa pidetään Euroopan helluntaijohtajien tapaaminen. Osallistun muutaman muun lapsityönjohtajan kanssa päiville tarkoituksena kehittää eri maiden välistä yhteistyötä. On myös tosi kiva tavata vanhoja tuttuja ja tutustua eri maiden edustajiin. Työnkuvani laajeni hiukan vuoden alusta, kun minut nimettiin Fidan Euroopan lapsityön neuvonantajaksi. Vuoden aikana tulen käymään muutamissa Euroopan ... Lue lisää »

Hannan terveisiä

Julkaistu 23.10.2013, kirjoittanut Hanna
Tällä kertaa en kirjoittelekaan kirjettäni Itävallasta, vaan Helsingin Saalemin toimistosta. Reilun viikon olen saanut jo totutella Suomessa asumiseen ja työskentelyyn.Tuntuu kotoisalta olla täällä ja seuraavat neljä kuukautta tulevat aivan varmasti olemaan hyvää aikaa. Oikeastaan on vähän sellainen tunne, kun en olisi missään muualla ollutkaan. Arjessa tulee kuitenkin vastaan juttuja, joissa huomaan olevani aika itävaltalaistunut. Suomalaisen kanssa ... Lue lisää »

Hannan terveisiä Itävallasta

Julkaistu 28.8.2013, kirjoittanut Hanna
Elokuiset terveiset Itävallasta! Näin sadepäivän iloksi voisin taas kirjoitella kuulumisia. Viikkotolkulla saimme nauttia kovasta helteestä ja vielä viime viikon leirikin vietettiin aurinkoisissa merkeissä. Pienet sateet ovat siis nyt ihan tervetulleita. Heinäkuu toi tullessaan Suomi-vieraita, joiden kanssa sain nauttia todella lämpimistä kesäsäistä. Yrjölän perhe, vanhempani ja veljenpoikani olivat hyvää lomaseuraa, enkä ehtinyt kaipailla Suomen suveen. Meillä oli heinäkuussa ... Lue lisää »

Kuulumisia Itävallasta

Julkaistu 2.7.2013, kirjoittanut Hanna
Yksi vuoden kiireisimmistä kuukausista saatiin eilen kunnialla päätökseen ja nyt iloitsen heinäkuusta ja myös sen mukanaan tuomista lomapäivistä. Tämän viikon jälkeen jäävät viikottaiset kuorot ja muskarit kesätauolle, suurin osa kesäjuhlista ja päättäjäisistä on vietetty ja pyhäkoulutkin siirtyvät hiukan yksinkertaisempaan kesäohjelmaan. Kalenterista pitäisi siis vapautua tilaa riippumatolle, uima-altaalle ja kesävieraille. Heinäkuu käynnistyi Wienissä, jossa palaveerasin kaksi päivää ... Lue lisää »

Hannan terveiset Itävallasta

Julkaistu 17.4.2013, kirjoittanut Hanna
Vihdoinkin!!! Aurinkoa, linnunlaulua, kukkivia puutarhoja ja hymyileviä ihmisiä… Harvinaisen vähäaurinkoisen ja pitkän talven jälkeen kevät on täällä ja sitä ei voi olla huomaamatta. Suomivieraani Ilona on ahkerasti tallentanut kevään merkkejä kameralle. Tänään saimme myös hankittua yrttejä parvekkeelle ja huomenna upotamme sormet multaan. Maaliskuussa vietin pari päivää valtakunnallisen tiimini kanssa työmme tavoitteita ja näkyä työstäen. Tapaaminen oli ... Lue lisää »