Terveisiä Itävallasta

Terveiset talvisesta Linzistä! Täällä oli todella harvinainen tammikuu lumen ja pakkasen kera. Näiden kahdentoista vuoden aikana ei lumi ole koskaan pysynyt maassa niin kauaa kuin nyt. Kaupunkilaiset eivät kovasti kylmästä nauttineet ja luulen, että suurimmalle osalle tässä oli tarpeeksi talvea. Minä en päässyt nauttimaan lumesta ollenkaan, koska heti joululomalta palattuani kompastuin seurakunnan portaissa ja satutin jalkani; tuloksena murtuma ja repeytyneet nivelsiteet. Uusi vuosi alkoi siis neljän viikon sairaslomalla. Tällä viikolla aloitin virallisesti työt, vaikka jalka kaipaakin vielä paljon lepoa ja pitkää kuntoutusta. Tylsäksi ei kuitenkaan aika ole käynyt, sillä kylässä on käynyt päivittäin vieraita. Seurakuntalaisten ystävällisyys ja huolenpito on aivan uskomatonta!

Joulukuun suuri projekti oli musikaali Grazin seurakunnassa. Sali täyttyi kahteen otteeseen ja lapset yllättivät surkean kenraaliharjoituksen jälkeen jopa minut. Monet olivat ensimmäistä kertaa seurakunnassa ja saivat kuulla joulun sanomaa.

Tässä vaiheessa vuotta meillä on jo täysillä menossa kesäleirien suunnittelut. Kutsut ovat seurakunnissa, tiimit kasassa, opetuksen suunnittelu alkamassa ja ilmoittautuminen käynnistynyt. Välillä kyllä naurattaa, kun ensimmäiset ilmoittautumiset tulevat jo joulukuussa. Se tietysti kertoo siitä, kuinka suosittuja leirit ovat. Olemme myös jälleen siinä iloisessa asemassa, että saamme valita monien halukkaiden joukosta huippuhyvät tiimit leireille. Ennen leiriä on kuitenkin monta muuta rautaa tulessa.

Pääsiäisviikolla suuntaan taas 15 hengen ryhmän kanssa lähetysmatkalle Georgiaan. Paikallinen lapsikuoro suunnittelee jo meille ohjelmaa ja me lasten kanssa keräämme täällä Itävallassa varoja matkalle.

Kevään aikana minulle siirtyy myös päävastuu valtakunnallisesta lapsi- ja nuorisotyön koulutusohjelmasta. Viimeiset vuodet olen ollut tiimissä mukana, mutta nyt olen lupautunut johtamaan tiimiä. Tämä NEXT Training kasvaa ja saamme todella nauttia sen hedelmästä. Jo yli 300 lapsi- ja nuorisotyöntekijää on ollut mukana ja lähes 40 on suorittanut koko kaksivuotisen koulutuksen. Kaikki saksaa taitavat voivat kurkata kotisivulle www.nexttraining.at

Tänä vuonna vietetään Linzin lapsikuoron 10-vuotisjuhlaa. Juhla siirtyi sairaslomani takia, mutta kevään aikana tullaan vielä juhlimaan. Lapsikuoro oli yksi ensimmäisistä jutuista, jonka aloitin täällä Linzissä. Kuoron 14-vuotias avustaja on ollut alusta asti mukana. Näitä lasten „kasvutarinoita“ on niin mahtava seurata. Kuorolaiset ovat tällä hetkellä 3-14-vuotiaita ja varsinkin nuorempia lapsia tulee koko ajan mukaan.

Mukavaa talven jatkoa ja siunausta toivottaa
Hanna