Marraskuiset terveiset Itävallasta

ILOA
Terveiset täältä tuulisesta Itävallasta! Myrsky riehui viikonloppuna ja nyt tuntuu siltä, että kyllä se talvi tännekin tulee. Tänään vietän pyhäpäivää leppoisasti kotisohvalla teetä juoden ja kynttilänvalosta nauttien. Eilen olin mukana naapuriseurakunnan syysjuhlassa, jossa ei vauhtia puuttunut. Koska Halloween on täällä suuri juttu, on tosi hienoa, että lapsille ja perheille tarjotaan jotain aivan muuta tuona päivänä. Tosin karkkia oli tarjolla tässäkin juhlassa, mutta kepposten sijaan naurua ja iloista yhdessäoloa.

KOHTAAMISIA
Viime viikolla olivat vuorossa jokavuotiset lähettipäivät, johon Fidan Euroopan lähetit kokoontuvat. Tämä tapaaminen on aina täynnä arvokkaita ja rohkaisevia kohtaamisia. Se on vuoden paras vertaistukitapahtuma. Vaikka ulkona oli kylmää ja harmaata, niin monet hyvät keskustelut ja puheenvuorot lämmittivät sitäkin enemmän. Tällä kertaa olimme Unkarissa, ja pääsimme myös tutustumaan kauniiseen Budapestiin. Nämä olivat jo yhdeksännet lähettipäivät eli joukossa on paljon hyviä ystäviä vuosien varrelta.

INTOA
Lokakuussa oli valtakunnallinen lapsi- ja nuorisotyön NEXT-konferenssi, jonka järjestelyistä kannoin suurimman vastuun. Meillä oli mukana innostavia puhujia Saksasta ja Itävallasta, ja saimme paljon eväitä työhömme. Tämän konferenssin ehdoton vahvuus on se, että vietämme koko viikonlopun yhdessä ihanissa vuorimaisemissa, rohkaistumme toistemme tarinoista ja jaamme sitä näkyä, joka meillä on nuorelle sukupolvelle. Itselleni on niin mahtavaa nähdä innostuneita lapsi- ja nuorisotyöntekijöitä, joilla on aito halu muuttaa tätä maata ja viedä evankeliumia eteenpäin. NEXT-konferenssissa ei ehdi nukkua, sillä yöunet korvataan yhteisololla ja naurulla.

ROHKAISUA
Lapsikuoron kanssa saimme olla pari viikkoa sitten rohkaisemassa Salzburgin seurakuntaa, jossa pidimme perhejumalanpalveluksen. Väki seurakunnassa on melko iäkästä, mutta paikalle oli tullut myös lapsiperheitä ja tunnelma oli katossa. Kuorolaisille nämä vierailut ovat todella ainutlaatuisia ja lasten into on käsinkosketeltavaa, kun he pääsevät palvelemaan. Salzburgin seurakunta on läpikäynyt kipeitä vaiheita ja tuntui tosi hyvältä päästä rohkaisemaan heitä. Mukavan päivän kruunasi kaupunkikierros kuorolaisten kanssa. Nämä lapset tekevät minut niin onnelliseksi!

KIITOLLISUUTTA
Kovasti olen taas kiitollisella mielellä. Hienoja asioita tapahtuu, Jumala on uskollinen ja mieli on levollinen. Näin mennään joulua kohden!

Terkuin, Hanna