Itävallan terveisiä

Kesän yksi unohtumaton viikko oli jälleen kerran leiri. Meillä oli kaksi leiriä, joista ensimmäisen johdin yhden tiimiläiseni kanssa. Lasten kanssa kuljettiin viikko Joosefin matkassa ja opittiin luottamaan Jumalaan ja hänen lupauksiinsa. Keep going oli leirien teema. Tänä vuonna leireille osallistui yli 160 lasta ja meno oli mahtavaa. Leirityö on ihan mielettömän tärkeää ja leiri on monelle lapselle vuoden ehdoton kohokohta. Näillä valtakunnallisilla leireillä iloitaan tietysti myös aina kavereista, joita ei ole vuoteen nähty. Pidän tosi tärkeänä sitä, että työ ei jymähdä paikalleen, eikä noudata aina samaa kaavaa. Siksi tiimini kaksi nuorta, luovaa jäsentä ottavat jatkossa leirit johdettavikseen. Minä saan kuulemma kuitenkin olla mukana ja iloitsen jo nyt ensi kesästä!

Elokuussa lomailin Suomessa ja osallistuin myös vuoden kestävän mentorointikoulutuksen lähijaksoon Isossa Kirjassa. Mentorointi on tärkeä työkalu työssäni ja haluan kehittyä siinä. Vähän kestää kyllä käynnistyä tähän opiskeluun, varsinkin kun kaikki tapahtuu verkossa. Meillä on mukava vertaismentorointiryhmä ja odotan jo innolla ekoja verkkotapaamisia.

Tiiminä panostamme koko ajan enemmän perhetyöhön. Toukokuun lopulla järjestimme toista kertaa Family Liven, joka on neljän päivän mittainen vapaa-aika perheille. Osallistujia oli 80 eli enemmän kuin viime vuonna. Erityisesti nuorilla perheillä on tarve verkostoitua muiden kanssa ja saada tukea perhe-elämän haasteisiin. Sää suosi meitä jälleen ja pääsimme myös kunnon lomatunnelmaan alppimaisemissa. Paras palaute oli se, että leiriä täytyy pidentää. Ensi vuodeksi on sitten tiedossa viisi päivää mukavaa yhdessäoloa. Viikon päästä pidämme ensimmäisen Familienmutmach-päivän Itävallassa. Tämä konsepti tulee Saksasta ja päivän tarkoituksena on vahvistaa perheen sisäisiä suhteita, toimia tiiminä, löytää oman perheen vahvuuksia ja vahvistua yhteisestä uskosta.

Syyskuu menee lokakuussa olevan lapsi-ja nuorisotyöntekijöiden konferenssin suunnittelupuuhissa, kahden seurakunnan musikaaliprojektien valmisteluissa ja opetuksia väsätessä. Eli normaali arki on käynnistymässä. Voin hyvin, olen kiitollinen rukouksista, innostunut työstäni ja ihmeissäni Jumalan hyvyydestä!

Terveisin Hanna