Kesäterveiset Itävallasta

Niin se vaan kesä saapui vihdoin tännekin. Sateisen ja viileän kevään jälkeen täällä on nautittu kuumista hellepäivistä. Alkuviikolla olin käymässä Wienissä, missä Tonavan rannalla riitti väkeä ja vedessä iloisia uimareita. Oma talviturkki on vielä heittämättä, mutta huomenna yritän ehtiä uima-altaaseen. Kai sekin lasketaan…

Myös vaelluskausi on alkanut. Viime viikonlopun olin erään seurakunnan leirillä ja samalla pääsin useampana päivänä vaellukselle. Kyllä vuorelle kiipeäminen on mahtavaa ja niissä maisemissa mieli rauhoittuu.

Helluntaina vietimme suurta juhlaa Linzissä. Noin 7000-8000 kristittyä kokoontui kaupungin keskusaukiolle viettämään Kristus-päivää. Tapahtuma alkoi Jeesus-marssilla ja oli todella upea näky, kun tuhannet ihmiset marssivat iloisesti halki kaupungin. Seuraavan päivän lehdissä ja uutisissa mainittiin erityisesti se, että paikalla oli niin paljon nuoria. Marssin jälkeen oli kaikille lapsenmielisille konsertti, jossa myös lapsikuoroni lauloi. Taisi vähän lasten jalat täristä, kun kipusivat suurelle lavalla tuhansien ihmisten eteen ;) Päivä jatkui juhlajumalanpalveluksella, jonka aikana lapsille ja perheille oli erilaisia puuhapisteitä. Illalla koko juttu huipentui australialaisen Planetshakers-yhtyeen ylistyskonserttiin.

Minä vastasin lastenohjelmasta ja oli mahtavaa nähdä, kuinka yli 130 nuorta ja aikuista palvelivat lapsia ja perheitä. Oli hienoa johtaa tällaista työntekijäjoukkoa! Päivä oli huippu ja nyt odotellaan, että milloin seuraava Kristus-päivä järjestetään. Päivä sai kaupungilta, viranomaisilta, medialta ja kuulijoilta positiivista palautetta ja saimme kokea Jumalan johdatusta tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa.

Kuten jo viime kirjeessä kirjoitin on tämä vuosi aikamoista reissailua ympäri maailmaa. Tällä viikolla olin muutaman päivän Kosovossa tutustumassa FIDA:n lasten parissa tehtävään työhön. Samalla kartoitin koulutustarvetta ja sain vaihtaa ajatuksia usean työntekijän kanssa. Vastaanotto oli mitä lämpimin ja sain myös monia ideoita ja ajatuksia omaan työhöni Itävallassa.

Ennen Kosovon reissua oli toinenkin vierailu Balkanilla. Olin opettamassa Sloveniassa eräässä johtajuuskonferenssissa, johon oli kutsuttu myös paikallisia lapsityöntekijöitä. Slovenia on naapurimaa ja uskon, että voimme jatkossakin olla tukemassa siellä tehtävää työtä. Siellä ovat seurakunnat vieläkin pienempiä kuin Itävallassa.

Myös Jippii-projekti Armeniassa edistyy ja huhtikuussa kävin tutustumismatkalla Gyumrissa. Paikallinen seurakunta työskentelee hyvin köyhien ihmisten ja erityisesti orpolasten parissa. Joka päivä seurakunnalla järjestetään orpokotien lapsille tietokone- ja englanninopetusta. Lisäksi lapsilla on mahdollisuus peseytyä, he saavat ruokaa ja Raamatunopetusta. Työtä tehdään suurella sydämellä ja iloitsen siitä, että saan olla omalla pienellä panoksellani tukemassa sitä. Armenian kansa on joutunut kärsimään paljon ja vierailu maassa kosketti minua kovasti. Syksyllä onkin sitten aika äänittää Jippii-levy, joka tulee olemaan tärkeä työkalu lapsityössä.

Loppukuun nautinkin sitten ihan normaalista arjesta Linzissä. Leirien ja syksyn koulutusten suunnittelu, lapsikuoron retki, musiikkikoulun konsertti ja marraskuussa käynnistyvän uuden lastenjumalanpalveluksen valmistelut työllistävät ennen lomaa. Heinäkuun lopussa tulen sitten Suomeen mökkeilemään pariksi viikoksi.

Kiitollisin mielin toivottelen Sinulle mukavaa kesää! T: Hanna