Terveisiä Itävallasta

Kevät hurahti niin vauhdilla, etten edes ehtinyt kirjoitella. Olin tosi paljon reissussa ja sain osallistua upeisiin tapahtumiin ja koulutuksiin ja tutustua moniin uusiin ihmisiin. Kesä onkin mennyt rauhallisemmissa tunnelmissa.

Lippu, joka kuvassa liehuu, on Georgian lippu. Joka kerta, kun saan Georgiasta viestiä, niin sydän sykähtää. Meillä on menossa siellä Jippii-projekti, joka tuntuu etenevän vauhdilla. Olin paikallisen seurakunnan ja lapsikuoron vieraana Tbilisissä huhtikuussa. Koulutuksien lisäksi vietin paljon aikaa kuoron kanssa. Kuorolaiset ovat valloittaneet sydämeni ja tuntuu aivan upealta, että saamme Itävallan lapsityötiiminä auttaa heitä ja olla mukana levyn teossa. Lapset ovat usein puistoissa ja kaupungilla laulamassa ja tarve georgiankielisille lastenlauluille on suuri. Kuoronjohtajat ovat kääntäneet 11 laulua ja tämän hetken suunnitelma on, että äänitys tapahtuu jo marraskuussa. Mahdollisesti lähden vielä sitä ennen treenauttamaan lapsia ja varmistamaan, että kaikki on äänitystä varten valmista. Itävallassa meillä onkin sitten haasteena kerätä varoja tähän projektiin ja innostaa erityisesti lapsia osallistumaan levyn rahoittamiseen. Kuten jo viime kirjeessä kerroin haluamme tiiminä olla haastamassa seurakuntiemme lapsia lähetystöhön. Unelmana olisi myös tehdä lasten lähetysmatka Georgiaan.

Ensimmäinen virallinen matkani FIDA:n Euroopan lapsityön neuvonantajana oli kauniiseen Montenegroon. Siellä olivat Balkanin alueen yhteiset koulutuspäivät niin läheteille kuin kumppaneillekin. Yksi päivien aiheista oli lapsi-ja nuorisotyö ja minut oli kutsuttu puhumaan tästä aiheesta. Vähän jännitti luennoida englanniksi, mutta hyvinhän se meni. Olin tullut edellisenä päivänä Yhdysvalloista, jossa olin suuressa lapsi-ja nuorisotyön konferenssissa, joten kieli taipui yllättävän hyvin englantiin. Montenegron reissulta sain arvokkaita kontakteja ja heinäkuulle olin jo varannut koulutusmatkan Albaniaan, mutta se matka piti valitettavasti perua sairastumiseni takia. Ehkä pääsen käymään siellä vielä tämän kuun lopulla. Balkanin alueella alkoivat hurjat tulvat juuri meidän päiviemme aikana ja heti kotiin palatessa kuulin ikäviä uutisia Bosniasta. Linzin seurakunta päätti kerätä rahaa bosnialaisille perheille, jotka olivat joutuneet tulvan uhreiksi. Uusien tuttavuuksieni kautta varat saatiin ohjattua hienosti oikeisiin kohteisiin. Toiveeni onkin, että näiden monien matkojeni kautta, saan myös Itävallassa sytytettyä intoa lähetystyöhön. Mahdollisuuksien mukaan yritän myös ottaa itävaltalaisia matkoille mukaan. Itävallan ympärillä on niin paljon maita, joissa tarvitaan apua ja meillä on paljon erilaisia resursseja, joita voimme jakaa eteenpäin.

Viime viikolla osallistuin suureen taidetapahtumaan, jossa vastasin lasten workshopeista. Lapsiryhmä oli aivan huippu ja nautin ajasta lasten kanssa. Vaikka päivät olivat intensiivisiä, niin onneksi löytyi myös tarpeeksi aikaa levolle. Tulevana lauantaina alkavat leirit. Kiitos, että muistatte leirejä rukouksin!

KESÄTERVEISIN, Hanna