Itävallan terveisiä

Palasin pari päivää sitten kesälomareissulta Kreikasta ja lähettipäiviltä Kroatiasta. Sain nauttia ihanan lämpimistä päivistä, joita ei kesän aikana Itävallassa montaa ollut. Oli siis mahtavaa olla kesälomalla näin lokakuussa! Nyt on kuitenkin aika pakata kesävaatteet varastoon, sillä syysmyrsky on tällä viikolla tuonut mukanaan hyytävän kylmiä päiviä. Taitaa olla talvi tulossa.

Tehdessäni tällä viikolla vuosikertomusta työstäni sain taas iloita Jumalan uskollisuudesta. Tässä työssä tapahtuu niin paljon, ettei aina ehdi pysähtyä ajan kanssa reflektoimaan menneitä. Usein huomaan vasta viiveellä, miten Jumalan käsi on ohjannut isoja ja pieniä juttuja ja kuinka työ kantaa hedelmää. Valtakunnallinen tiimi on hieman kasvanut, kun saimme kolme uutta jäsentä elokuussa. Kaksi vanhaa tiimiläistä halusivat panostaa entistä enemmän omien seurakuntiensa työhön ja antoivat tilaa uusille. Olemme tosi iloisia, että Jumala laskee tätä työtä monien  sydämelle ja tiimiin löytyy aina mahtavia lapsityöntekijöitä. Iso kiitosaihe on myös se, että mukaan on tullut miehiä, sillä lapsityö ei ole vain naisten juttu!

Kesän kaksi leiriä, Mega Campit, olivat taas vuoden kohokohtia! Mukaan mahtui noin 160 lasta ja 60 ohjaajaa. Viikon teema oli Simply the Best! Yhdessä opimme siitä, kuinka voimme tuoda taivaan maan päälle ja välittää Jumalan rakkautta ihmisille, joita kohtaamme. Olin kiitollinen, että pystyin olemaan ensimmäisellä leirillä mukana ja sain johtaa upeaa ohjaajien joukkoa.

Tänään leivoin kahden pienen lapsikuorolaisen kanssa ison kasan pullaa, sillä meillä on sunnuntaina seurakuntakahvio, jossa keräämme rahaa Georgian Jippii-projektiin. Lapset ovat innostuneita auttamaan ja olemme saaneet jo hyvin rahaa kasaan. Marraskuussa lennän Tbilisiin, jossa meillä on levyn äänitykset. Vielä on monta epäselvää asiaa tarvittavan tekniikan ja tilojen suhteen, mutta Georgiassa harjoitellaan ahkerasti lauluja ja uskon, että Jumala auttaa kaikissa käytännön asioissa. Tämän projektin kautta innostamme lapsia ympäri Itävaltaa lähetystyöhön ja on ihanaa saada olla mukana tässä jutussa!

Koska joulu lähestyy, alkoivat tällä viikolla myös joulumusikaaliharjoitukset. Tänä vuonna vedän kolmessa eri seurakunnassa musikaaliprojektin. Suutari Martin kertomuksen kautta saamme välittää joulun sanomaa ympäri Itävaltaa. Marraskuu meneekin sitten musisoidessa niin pienten kuin suurtenkin kanssa. Ja sehän sopii mulle!

Syysmyrskyn keskeltä toivottelen sinulle siunattua talven alkua! Terveisin Hanna