Hannan terveisiä Itävallasta

Elokuiset terveiset Itävallasta! Näin sadepäivän iloksi voisin taas kirjoitella kuulumisia. Viikkotolkulla saimme nauttia kovasta helteestä ja vielä viime viikon leirikin vietettiin aurinkoisissa merkeissä. Pienet sateet ovat siis nyt ihan tervetulleita.

Heinäkuu toi tullessaan Suomi-vieraita, joiden kanssa sain nauttia todella lämpimistä kesäsäistä. Yrjölän perhe, vanhempani ja veljenpoikani olivat hyvää lomaseuraa, enkä ehtinyt kaipailla Suomen suveen.

Meillä oli heinäkuussa seurakunnan katujuhla, johon olimme kutsuneet naapureita. Lauantaina seurakunta täyttyi kirpputoripöydistä ja sunnuntaina juhla jatkui perhejumiksen ja grillailun merkeissä. Tälläkin kertaa perhejumis keräsi hurjasti väkeä. Yleensä kokouksissa on 250-300 kuulijaa. Tässä jumisessa melkein 400. Tunnelma oli mahtava ja lapsikuoro oli tehnyt kovasti töitä harjoitellen Idols-showta, jossa Jumala etsi superkuningasta. Ja valitsikin sitten pienen paimenpojan.

Elokuu toi tullessaan leirit ja niiden viimeiset valmistelut. Itse johdin viime viikon leirin, jossa meillä oli 104 lasta ja 35 aikuista. Tämän viikon leiri on hiukan pienempi ja sen vetovastuussa on kaksi valtakunnallisen tiimini jäsentä. Ei olisi kyllä omat voimat riittäneet kahteen MEGA CAMPIIN. Sen verran pienelle jäävät yöunet leiriviikolla.

Meillä oli huippuviikko! Linna osottautui jälleen mahtavaksi leiripaikaksi ja lapset nauttivat valtavasta pihasta ja kauniista ympäristöstä. Tämän vuoden tiimi oli myös todella MEGA! Jokaisen ohjaajan panos oli mahtava. En voinut kuin ihmetellä ohjaajien luovuutta, yhteistyökykyä ja oma-aloitteisuutta. Parempaa porukkaa saa etsiä! Yöunet ei suinkaan jääneet lasten takia lyhyiksi vaan ohjaajien. Jokailtaista tiimin leirinuotiota ei vaan voinut jättää väliin!

Aamupäivisin kokoonnuimme Mega Morning Showhun, jossa Puuha Pete ystävineen johti meitä talonrakennuksen saloihin. Leirin teemahan oli Rock the house! Viikon aikana kävimme läpi Esran kirjan, josta löysimme tärkeitä elämänohjeita oman „talomme“ rakentamiseen. Pienryhmissä lapset jatkoivat aiheiden työstämistä henkilökohtaisella tasolla. Mikä on taloni perustus? Kuka on minun rakennusmestarini? Mistä materiaaleista rakennan taloni? Millainen on taloni sisustus? Mahtavia kysymyksiä niin pienille kuin suurille. Meitä jokaista haastettiin tarkastelemaan omaa elämäämme, tekemään talon siivousta ja kutsumaan Pyhää Henkeä sisustamaan taloa uudestaan! Jumala teki työtään leiriläisten ja ohjaajien sydamissä ja päivittäin saimme kuulla siitä todistuksia.

Olo on siis supermegaonnellinen! Toiseltakin leiriviikolta kuuluu vain hyviä uutisia.

Erityiseksi rukousaiheeksi haluaisin jättää musiikkikoulun. Meillä oli hyvä parin päivän tapaaminen tiimin kanssa ja näemme koulun tärkeänä osana seurakuntaelämää ja koko yhteiskuntaa. Koulun kautta seurakunnan musiikkitoiminta vahvistuu ja koulu on myös usealle ainut kontakti kristittyihin. Meillä on suuri näky ja paljon ideoita. Yksityisillä musiikkikouluilla on vaan heikot mahdollisuudet ylläpitää toimintaa, koska Itävallassa niille ei myönnetä mitään tukia. Uskomme kuitenkin Jumalan mahdollisuuksiin ja rukouksen voimaan! Siksi olemmekin kasaamassa rukousrengasta musiikkikoulutoiminnalle. Jos haluat olla osa tätä rengasta, niin ilmoita minulle! Saat jatkossa enemmän tietoa musiikkikoulusta ja ajankohtaisia rukousaiheita.

Yksi suuri kiitosaihe on myös se, että vuosikymmenen työn jälkeen helluntailiikkeemme on vihdoin valtiollisesti tunnustettu liike. Viisi vapaakirkollista liikettä muodostaa Vapaakirkot Itävallassa-liikkeen. Tähän asti vapaakirkkojen asema on ollut todella huono ja meidät on luettu lahkoksi. Tämä uusi asema mahdollistaa mm. oman uskonnonopetuksen kouluissa. Tämä oli pitkä tie, joka lopulta toi yhteen ison kasan uskovia ja sitä kautta päästiin Jumalan avulla tähän lopputulokseen. Eilen asiasta kirjoitettiin kaikissa Itävallan sanomalehdissä ja huomenna on virallinen lehdistötilaisuus. Muistetaan meidän johtajia! Netistä jo luin ison kasan negatiivisia kirjoituksia eri yleisönosastoilta.

Ensi viikon vietän Toskanan auringon alla taideviikolla. Sen jälkeen alkaakin lokakuun alussa pidettävän lapsi-ja nuorisotyöntekijöiden konferenssin viimeiset valmistelut ja omien matkalaukkujen pakkaaminen. Yhdeksän täällä vietetyn vuoden jälkeen tulen neljäksi kuukaudeksi Suomeen. Tarkoituksena on, että kotiseurakunta tulee taas minulle tutuksi ja minä seurakunnalle. Loka-helmikuun aikana ehdin toivottavasti myös nähdä suurimpaa osaa teistä.

Iloisin ja siunaavin terveisin

HANNA