Syysterveisiä Itävallasta

Niin ne vaan lehdet putoilevat täälläkin ja kylmä tuuli puhaltelee. Viikonloppuna taitaa olla vuorossa parvekkeen kesäkauden lopetus. Aika siirtää yrtit ja kukat sisätiloihin. Eilen sainkin pilkkoa oikein olan takaa persiljaa ja selleriä, kun naapuri tyhjensi puutarhaa ja lahjoitti osan sadosta minulle. En tiedä, olenko maininnut, mutta minulla on maailman parhaat naapurit. Heidän kanssaan autamme toisiamme puolin ja toisin ja jaamme arjen pieniä iloja ja suruja. Talon isäntä vaihtaa jopa omien autojensa ohessa renkaat autooni ja sehän vasta onkin mukavaa! Kohta on taas se aika… talvi tulee.

Sunnuntaina lennän kuitenkin vielä vähän etelämmäksi eli  Ranskaan, Marseilleen, jossa meillä on lähettipäivät. Paikalla on iso porukka FIDAn lähettejä. Aikaa on varattu yhteiseen vapaa-aikaan ja rentoutumiseen, työasioiden hoitamiseen ja hengelliseen rakentumiseen. Ranskassa onkin taas hyvä ladata akkuja, sillä heti matkan jälkeen alkavat kahden eri jouluprojektin harjoitukset.

Täällä on ollut säiden puolesta mahtava syksy ja vaelluskelit mitä parhaimmat. Viime viikon vuorireissulla lumi yllätti, mutta ei kuitenkaan jarruttanut menoa. Ei löydy paljon parempaa tapaa unohtaa täysin työasiat ja arjen murheet kuin kavuta vuorenrinnettä ylös ja ihailla Luojan luomaa kauneutta! Ja hikoilla siinä sivussa…

Syksyn työkuvioihin on kuulunut toimistossa istumisen lisäksi kouluttamista ja kouluttautumista, perhejumalanpalvelusten suunnittelua ja tietenkin paljon musiikkia. Seurakunnassamme kokoontuu viikottain joukko äitejä vauvoineen aamiaiselle. Viime tiistaina aloitin tälle porukalle vauvamuskarin. Mukaan tuli myös pari äitiä, jotka eivät käy seurakunnassa. Nyt jatkan sitten viikoittain muskaria kuuden vauvan ja heidän vanhempiensa kanssa. Saavat taas käsinuket käyttöä!

Huomenna on Itävallan kansallispäivä ja Linziin saapuu iso joukko nuoria ympäri Itävaltaa rukoilemaan. Kaupungin keskusaukiolla on 20 eri rukouspistettä, joissa rukoillaan Linzin ja Itävallan puolesta. Lauantaina nuoret kiertävät kaupungilla palvellen ja rukoillen ja illalla on tilaisuus keskustan kirkossa. Tämä yhteiskristillinen Austrian Prayer Congress- rukoustapahtuma järjestetään vuosittain jo yli kymmenen vuoden ajan ja se kerää usein noin tuhat nuorta yhteen. Rukoillaan tämän tapahtuman puolesta ja pyydetään, että Jumala koskettaa ihmisiä ympäri Linziä!

Tässä vielä muutamia rukousaiheita:

– lähettipäivät Marseillessa
– jouluprojektit kahdessa seurakunnassa
– viikonlopun rukoustapahtuma

Kiitollisin mielin,
Hanna

One comment on “Syysterveisiä Itävallasta
  1. vepe sanoo:

    kiitos että saimme lukea lähettikirjeesi ..toivomme sinulle ja työlle siellä siunausta
    vesa ja liisa kirvespolulta