Jouluterveiset Itävallasta

Tämän vuoden viimeiset muskarit ja lapsikuoron harjoitukset olivat tänään ja huomenna on aika pakata matkalaukku Suomea varten. Lähes vuosi on taas vierähtänyt, kun viimeksi piipahdin Suomessa. Nyt lähdenkin sitten innolla kohti pohjoista, lunta, pakkasta, perhettä ja ystäviä.

Viime viikko oli aikamoinen rutistus, mutta niin mahtava!! Parin kuukauden ajan olin harjoituttanut näyttelijöitä ja laulajia Linzissä ja Grazissa joulumusikaalia varten. Grazissa oli kaksi esitystä ja Linzissä vielä viime sunnuntaina yksi. Olipa upeat projektit! Olin „askarrellut“ musikaalin kasaan kahdesta näytelmästä ja lauluista. Kummassakin seurakunnassa projektia toteuttamassa oli noin 40 lasta ja aikuista. Oli suuri ilo johtaa näitä ryhmiä ja ihana nähdä, miten niin monenlaiset lahjat puhkesivat kukkaan. Alusssa näytti, ettei hommasta voi tulla mitään, sillä näyttelijät eivät luultavasti ikinä opi tekstejään. Ja sitten esityksessä jokainen yllätti minut, itsensä ja koko seurakunnan. Sekä Linzissä ja Grazissa esitykset olivat niin täynnä, että osa yleisöstä joutui seisomaan. Tykkään niin näistä projekteista, sillä ne ovat monelle ensimmäinen askel tulla seurakuntaan, usealle seurakuntalaiselle mahdollisuus palvella luovalla tavalla ja itse koen joka kerta olevani niin oikealla paikalla. Ja onhan se myös mukavaa nähdä, miten yleisö elää mukana, näyttelijöillä on hauskaa, lapset laulavat intoa puhkuen ja joulun sanoma tavoittaa sydämet! Olo on siis todella kiitollinen!

Kaiken tämän lisäksi viime viikkoon mahtui adventtikonsertti, jonka järjestin osana musiikkikoulun lukukautta. Konsertissa esiintyi myös meidän uusi gospelkuoromme, Blue Danube Gospel (www.bluedanubegospel.com). Kuoro harjoittelee seurakuntamme omistamissa opiskelijatyön tiloissa ja suurin osa kuorolaisista tulee seurakunnan ulkopuolelta. Niinpä monelle olikin jännittävä paikka tulla ensi kertaa seurakuntaan. Uskon, että ilta oli kuorolaisille mieleenpainuva. Ainakin ihanat lapsikuorolaiseni sulattivat jokaisen sydämen. Tänä syksynä olen iloinnut aivan erityisesti lapsikuorosta. Lapsilla on keskenään upea yhteys ja olemme kirjava perhe, jossa isot huolehtivat pienistä, jossa jaamme kaikenlaisia iloja ja suruja, rukoilemme paljon yhdessä, leikimme, nauramme ja tietysti laulamme. Yksi kuorolaisista on nyt avustajani ja toivonkin, että Miriam jossain vaiheessa johtaa tätä kuoroa. Näin ne vuodet siis vierivät… pienistä kuorolaisista kasvaa vastuunkantajia.

Tällaisissa tunnelmissa siis tällä hetkellä. Väsyneenä, mutta tavattoman onnellisena ja kiitollisena valmistaudun joululomaan ja uuteen vuoteen.

Sinulle toivottelen siunattua, rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa! Taivaan Isän johdatusta vuodelle 2013!

Terveisin Hanna